Alleen verstoppen in de koffer is goedkoper

Door Myrthe     13 mei 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Goedkoop op vakantie: jouw gids!

Goedkoop vliegend ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Tijdens de economische crisis is het fijn om even te verdwijnen uit het dagelijkse leven. Helaas brengt die ontsnapping in de vorm van een vakantie de nodige kosten met zich mee; iets waar je in tijden van financiële malaise niet op zit te wachten. Er zijn manieren om voordelig op vakantie te gaan, zodat je bij thuiskomst niet met een lege bankrekening komt te zitten. Lees hier alle tips en tricks voor een betaalbare reis!


Vliegreizen: Boek op tijd!

Wanneer je een vliegreis boekt, of het nu voor zakelijk of voor een vakantie is, geldt er één gouden regel. Namelijk boek op tijd! Hoe vroeger jij boekt hoe lager de ticketprijzen. Veel mensen maken gebruik van een last minute maar deze zijn alleen voordelig wanneer je een week van te voren of het liefst nog op dezelfde dag boekt en vertrekt. Bekijk hier onder onze andere Do's en Don'ts voor nog meer korting op jouw vliegtickets.

Do

Prijzen vergelijken

Gebruik websites zoals Skyscanner om de meest  voordelige tickets te vinden. Je zult je verbazen over de prijsverschillen!

All-inclusive reizen

Een All-inclusive reis boeken kan erg voordelig zijn. Je eet de hele week 'gratis' dus over die kosten hoef jij je niet meer zorgen te maken.


Vroeg boeken

Op tijd boeken is het voordeligst, hoe langer je wacht hoe duurder de tickets zullen worden.


Retour boeken

Een retourvlucht boeken is altijd goedkoper dan een enkele reis.

Check maximale toegestane bagage

Soms lijkt een ticket zeer goedkoop, maar dan zijn alle extra kosten, waaronder die voor de bagage, nog niet meegerekend.

Don't

Slechts één maatschappij bekijken

Boek niet direct bij de eerste beste maatschappij het is het altijd waard om reizen te vergelijken.


Reis los boeken van de ticket

Een losse ticket boeken kan voordelig zijn, maar als je wilt genieten van een weekje zon is het verstandiger om alles samen te boeken. (dus hotel, ticket, transfer, etc.)

Last minute tickets boeken

Tenzij je echt op schiphol gaat wachten tot er een plekje vrijkomt in het vliegtuig, is lastminute ticket boeken niet goedkoper.

Losse tickets boeken

Een los ticket is in vrijwel alle gevallen duurder dan een retour ticket.

Te veel bagage

Als je te veel bagage bij je hebt moet je flink bij betalen!

 


Autovakantie: Ga met z'n allen

Als je er voor kiest om met de auto op vakantie te gaan, kan je het snelste besparen door met zoveel mogelijk mensen te gaan. Als je namelijk in je eentje gaat, draai je zelf op voor alle brandstof en tolkosten, met meerdere mensen kan je deze kosten delen. Bekijk hier onder onze overige Do's en Don'ts wat betreft autovakanties.

Do

Kosten met meerdere mensen delen

Ga met meer mensen in een auto en deel de brandstofkosten, dit scheelt aanzienlijk!

Kosten van benzine en tol berekenen

Bereken van tevoren alle kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Je kunt dan bijvoorbeeld besluiten om tolwegen te vermijden.

Ga kamperen!

Kamperen blijft de goedkoopste manier om te overnachten.


Neem proviand mee

Smeer thuis de broodjes en neem pakjes drinken, snoep etc. mee, dit is veel voordelig dan bij wegrestaurants eten of voedsel bij het tankstation kopen.

Don't

Alleen reizen in de auto

Het openbaar vervoer of reizen met het vliegtuig is vaak goedkoper voor mensen die alleen reizen.

Kosten van benzine en tol onderschatten

Onderschat de reiskosten niet en bereken daarom alle mogelijke kosten voordat je vertrekt.


Overnachten in dure hotels

Als je op vakantie bent, ben je vaak buiten de deur. Het is daarom zonde om heel veel geld aan een hotel te spenderen, je slaapt er immers alleen maar.

Eten en drinken kopen langs snelwegen

Voor een broodje en wat drinken bij een benzinestation ben je al gauw €5,- kwijt. Bespaar door zelf je eigen brood mee te nemen want de prijzen langs de snelwegen zijn erg hoog.

 


Bus & fietsvakanties

Lekker fietsen kan natuurlijk ook!

Nog voordeligere opties zijn fietsvakanties en busreizen. Aan deze vakanties kleven echter wel wat nadelen. Zo kom je op de fiets lang niet zo ver als met de auto of het vliegtuig, dus als je op zoek bent naar een gegarandeerd zonnetje is de fiets niet de meest praktische optie. Bovendien kun je met de fiets niet veel bagage meenemen, je zal dus weinig kleding en voedsel kunnen vervoeren.

Busje komt zo!

Op pad gaan met een groep in een bus heeft zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je nergens over na hoeft te denken. De chauffeur zal je naar de plaats van bestemming brengen, alwaar iemand van de reisorganisatie op je wacht om je naar het hotel of appartementencomplex te begeleiden. Vergeet het kaartlezen! Een nadeel is de lange busreis met weinig beenruimte, weinig comfort en eventueel luidruchtige medepassagiers.


Overnachtingen: probeer eens een hostel!

Kamperen is de goedkoopste optie wat betreft overnachten, maar slapen op een flinterdun matje en met de welbekende wc rol onder de arm op zoek gaan naar een schoon toilet is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het goed om te weten dat niet alle hotelovernachtingen onbetaalbaar zijn. Zo heeft elke grote stad wel enkele hostels waar je voor een klein bedrag kunt overnachten. Lees hier onder onze overige Do's en Don'ts met betrekking tot overnachtingen.

Do

Boek via dagaanbiedingen

Neem eens een kijkje op sites zoals VakantieVeilingen.nl. Vaak vind je hier super voordelige aanbiedingen!

Boek op tijd!

Hoe eerder je boekt, hoe beter de prijzen. Soms hebben reisorganisaties ook goede last-minutes in de aanbieding.

Bekijk ook eens de hostels

Vaak zijn mensen geneigd om alleen naar hotels te kijken, maar in sommige landen heb je ook zeer luxe hostels. Je hebt dan gewoon een kamer voor jezelf, alleen betaal je wel veel minder.

Don't

Ter plaatse boeken

Reis niet op de bonnefooi naar een hotel. Als je ter plaatse bij de receptie boekt, betaal je altijd veel meer dan wanneer je van tevoren reserveert.

Eten in het hotel

Eten in het hotel is vaak erg duur. Bekijk eens de restaurantjes in de buurt, die zijn veel goedkoper en het eten is vaak ook nog lekkerder!

De minibar leegdrinken

Verleidelijk, die candybars en flesjes drinken op de hotelkamer. Helaas betaal je hier flink voor. Laat de minibar voor wat hij is en neem je eigen drinken en/of eten uit de supermarkt mee.

 


Algemene reistips

Als je voordelig op vakantie of op reis wilt gaan, is het verstandig om van tevoren een budget af te spreken. Bedenk goed wat je allemaal wilt doen en hoeveel geld je daar ongeveer voor nodig hebt. Het zal misschien betekenen dat je een paar uitjes moet overslaan, maar dan kom je achteraf niet met onverwachte kosten te zitten. Vergeet in je berekeningen niet de kosten voor dinertjes buiten de deur en uitjes naar een zwembad, museum of andere attractie op te nemen.

Bij het plannen van je reis en het inschatten van de kosten, is het handig om een boek als Lonely Planet of de ANWB-reisgids bij de hand te hebben. Hierin vind je allerlei tips voor leuke uitstapjes en hotels en bovendien staan de prijzen vermeld. Ben je benieuwd naar wat andere mensen van de bestemming waar jij naar toe gaat vonden? Bekijk dan hun reviews op sites als Tripadvisor.


Myrthe Myrthe

Over Myrthe, Mode en Myrthe zijn altijd hand in hand door het leven gegaan, daarom speur ik met alle liefde het web af op zoek naar de mooiste fashion shops en merken. Zelf word ik hier super blij van, mijn portemonnee heeft het helaas soms wat zwaar. Gelukkig ga...

Lees meer over Myrthe

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!