7 tips om de aankomende hittegolf te doorstaan

Door Anna     30 juni 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Verkoelende tips voor deze zomer

Het is officieel zomer en deze week komt de allereerste hittegolf van het jaar eraan. Een hittegolf wordt afgeroepen wanneer het een periode van tenminste vier dagen 27 graden of warmer is. Op 30 juni gaat het Nationaal Hitteplan van kracht: allerlei maatregelen worden genomen én tips gegeven om het voor jou evenals de kwetsbare groepen in de samenleving draaglijker te maken. Een aantal van die tips hebben wij hier speciaal voor jou op een rijtje gezet.


1. Drink veel

Zorg ervoor dat je genoeg drinkt, ook al heb je geen dorst. Vanwege het warme weer verlies je veel vocht, daarom is het belangrijk dat je goed en veel drinkt ter hydratatie. Neem altijd een flesje water mee als je naar buiten gaat of voor tijdens het autorijden.


2. Drink dus voldoende en matig de alcohol-inname

Tijdens warme dagen lonken de terrasjes: we drinken allemaal graag een koud pilsje of verkoelend, wit wijntje. Probeer echter te matigen: alcohol onttrekt vocht en droogt je dus uit. Doe rustig aan tijdens deze hittegolf.


3. Houd je hoofd koel

Draag voornamelijk kleding die licht van kleur is. Donkere kleding trekt veel warmte aan. Ook is het slim om iets lekker luchtigs te dragen. Én blijf vooral lekker in de schaduw. Mocht je het toch ineens warm krijgen? Pak dan je voetenbadje erbij. Je kunt er een aantal vinden bij Bol.com


4. Houd je rustig

Span je overdag niet teveel in - en dan met name tussen twaalf en vier uur 's middags, de warmste uren van de dag. Pak er een ligbedje bij, zoek de schaduw op onder een parasol en geniet van een verkoelend drankje. Voor korting op ligbedden kun je overigens bij Home24 terecht. Je ontvangt nu 10% korting op diverse bedden.


5. Houd je huis koel

Houd overdag de ramen en deuren gesloten en de gordijnen dicht. Zet 's avonds en 's nachts weer de ramen en deuren wagenwijd open: de koude lucht zorgt ervoor dat je huis afkoelt. Heb je een airconditioner? Dan kun je ten alle tijden alles gesloten houden. Mocht je geen airconditioner hebben, dan kan je die aanschaffen bij Wehkamp.


6. Zorg voor koelte

Neem op z'n tijd een koude douche of bad. Heb je haast? Leg dan een koude handdoek in je nek. De koele druppels zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur sneller daalt. Je kunt ook een laken en kussensloop in de vriezer leggen.


7. Verkoel jezelf voor het slapen

Men slaapt het lekkerst bij een kamertemperatuur van 17 graden. Is het een stuk warmer? Neem dan voor het slapen gaan een koude douche of doe je polsen onder de koude kraam. Ook daar koelt je lichaam goed van af.


Verfrissende tips

Heb je nog tips waarvan je denkt dat die echt thuis horen in dit lijstje? Laat dit dan weten in een comment onder de post!

Anna

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!