iPhone 6: het nieuwe Apple’tje voor de dorst

Door Myrthe     14 augustus 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

iPhone 6: het nieuwe Apple’tje voor de dorst

Speculeren over de nieuwste iPhone: het is inmiddels een jaarlijks terugkerend tafereel geworden, waarin de geruchten, gelekte foto’s en mock-ups je om de oren vliegen. Maar houd je hoofd koel, want wij zetten hier alle gossip, feitjes en (bespaar)tips voor je op een rij. De specificaties van de nieuwe iPhone vind je onderaan dit artikel.

Release date - 9 september?

Er was aanvankelijk veel onduidelijkheid over de release date van de iPhone 6. Eerst circuleerde het gerucht dat hij vanaf mei dit jaar al verkrijgbaar zou zijn, maar later vestigden de verwachtingen zich al snel op september – de maand, waarin alle nieuwe iPhone’s tot dusver zijn geïntroduceerd.

iPhone 6 vs iPhone 5

 

 

Recentelijk hebben meerdere betrouwbare bronnen, waaronder The Wall Street Journal, bevestigd dat de iPhone 6 zal worden geïntroduceerd tijdens een groots media event van Apple op 9 september 2014. Dit launch event zal het nieuwe iPhone 6-model met een 4.7” scherm presenteren. Apple zal ook een grotere iPhone 6 met een beeldscherm van 5.5” op de markt brengen. Maar door vermoedelijke problemen met de productie is het nog onduidelijk of dit ‘phablet’ gelijktijdig met het kleinere model zal worden geïntroduceerd of pas eind 2014 / begin 2015 het licht zal zien.

​Naar verwachting zal de iPhone 6 op 19 september, ruim anderhalve week later, in de Amerikaanse schappen liggen. Nederland zal waarschijnlijk nog even haar adem moeten inhouden om het nieuwe pareltje van Apple in real life te kunnen bewonderen. Zo was de Nederlandse release van de iPhone 5s ook pas een maand na de Amerikaanse verkoopstart.

Uiterlijk en specs

Hoe gaat de nieuwe iPhone eruit zien en wat hebben we eraan? Wie voor antwoorden op YouTube zoekt, komt geamuseerd, maar bedrogen uit: de filmpjes lijken eerder een fragment uit de sci-fi film Men In Black dan een teaser over de daadwerkelijke telefoon.

Wat er in ieder geval al met zekerheid bekend is over het ontwerp van de iPhone 6, is dat het gaat om een enorme interne én externe revisie van de iPhone, zoals wij hem tot dusver kennen. In vergelijking met zijn voorgangers, kunnen we van de iPhone 6 een dunner design met ronde hoeken en een groter scherm van saffierglas verwachten. De behuizing zal, net zoals bij de iPhone 5s, van LiquidMetal zijn en naar verwachting shinen in de kleuren goud, grijs en zilver.

 

En dan de iPhone 6-specs: de telefoon zal uitgerust zijn met een A8-processor, een 13MP-camera en over opslagruimte tot 128GB beschikken. In lijn met de release van iOS 8, die ook in september zal plaatsvinden, zal de iPhone 6 tevens standaard uitgerust zijn met dit besturingssysteem. Daarnaast kunnen iPhone 6-eigenaren genieten van innovatieve snufjes, zoals sensoren, Beats Audio en het draadloos opladen van je mobiel (yes!).

Verkooppunten en prijzen

Tot nu toe zijn nieuwe iPhones het eerst verschenen in landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland en pas een paar weken later ook in Nederland en België verkrijgbaar. De Nederlandse verkooppunten en exacte prijzen van de iPhone 6 zullen na de lancering op 9 september bekend worden gemaakt.

Je kunt ervoor kiezen om de iPhone los te kopen of om deze aan te schaffen met een abonnement. Beide opties hebben verschillende voor- en nadelen.

 

Simlockvrij

Met een los toestel, dat naar verwachting vanaf de €699 zal kosten, betaal je eenmalig het volledige bedrag van de iPhone. Daarna ben je niet meer afhankelijk van een duur meerjarig abonnement, maar kun je in plaats daarvan een goedkoop sim only of prepaid abonnement nemen.

Een los toestel dien je wel eerst simlockvrij te laten maken. Gelukkig kun je dit al voor een paar tientjes laten doen bij een telefoonwinkel.

Abonnement

Het is nog onduidelijk welke providers de iPhone zullen aanbieden en welk prijskaartje er aan de abonnementen zal hangen. De verwachting is dat de vanaf-prijs voor een vast abonnement rond de €55 per maand zal liggen.

Op websites van meerdere providers en webshops kun je je alvast inschrijven voor notificaties over de iPhone 6 of er zelfs meteen al eentje reserveren. Als je er snel bij bent kun je zo op de dag van de Nederlandse release misschien al een gloednieuwe toestel in huis hebben.

Alternatieve opties

Ben je te ongeduldig om te wachten op de Nederlandse release? Misschien is één van de volgende opties dan iets voor jou.

1. Kopen in Duitsland: De Duitse release van de iPhone 6 vindt waarschijnlijk gelijktijdig plaats met de Amerikaanse. Dus als je er écht als eerste bij wil zijn, dan kun je in één van de twee Apple Stores (in Oberhausen en Keulen) een gokje wagen. Hier kunnen de nacht voor de release wel al lange rijen met Apple-fans voor de stores staan.

2. Importeren: Je kunt er ook voor kiezen om de nieuwe iPhone te importeren vanuit één van de landen, waar hij het eerst verkrijgbaar zal zijn – zoals de VS, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Zorg er wel voor dat het toestel dat je importeert simlockvrij is en zal werken op een Nederlands netwerk. Mits de telefoon wordt geïmporteerd door jezelf of een kennis, zul je ook invoerrechten moeten betalen. Op hoeveel de invoerkosten precies zullen neerkomen, kun je uitrekenen op deze website: http://www.invoercalculator.nl.

3. Handel sites: De laatste en meest riskante optie is om handel sites, zoals eBay, af te struinen voor een exemplaar. Na de Amerikaanse release zullen hier toestellen te vinden zijn, die vanuit Duitsland en elders zijn opgekocht door particulieren. De iPhones worden doorverkocht voor een prijs, die stukken hoger ligt dan de officiële verkoopprijs. Koopjes zullen er dus niet bijzitten. Ook weet je niet of je de ‘real deal’ opgestuurd krijgt. De meest veilige optie is dan ook om de iPhone op te halen bij een Nederlandse verkoper. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

iPhone 6 in het kort

 

 

  • Release date: 9 september 2014
  • Intern: iOS 8, A8-processor, 13MP camera, tot 128GB opslag, NFC-chip, draadloos laden, sensoren, Beats Audio
  • Extern: behuizing van LiquidMetal, scherm van saffierglas, verkrijgbaar in 4,7” en 5,5”
  • Prijs los toestel: vanaf ± €699 (naar verwachting)
  • Prijs met abonnement: vanaf ± €55 p/mnd (naar verwachting)
  • Kleuren (naar verwachting): goud, grijs, zilver

Disclaimer: alle genoemde prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud.

 

Myrthe Myrthe

Over Myrthe, Mode en Myrthe zijn altijd hand in hand door het leven gegaan, daarom speur ik met alle liefde het web af op zoek naar de mooiste fashion shops en merken. Zelf word ik hier super blij van, mijn portemonnee heeft het helaas soms wat zwaar. Gelukkig ga...

Lees meer over Myrthe

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

En onthoud - er bestaan geen domme vragen!
Comments powered by Disqus