De Grote Kortingsbonnen-Challenge

By Anna     16 augustus 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

De Grote Kortingsbonnen-Challenge

“We schrijven hier wel altijd over kortingsbonnen, maar heeft iemand van de redactie wel eens een hele dag geleefd op bonnen en daarover geschreven?” Al snel ontstaat het idee van De Grote Kortingsbonnen-Challenge: één dag, drie locaties, zes kortingsbonnen.

Ik ken de aangewezen persoon om mij op dit avontuur te vergezellen: Tess, 25 jaar, een vriendin met wie ik het regelmatig heb over de hilarische, Amerikaanse tv-shows Extreme Couponing en Extreme Cheapskates. Samen gaan we dit couponing gedrag eens in de praktijk ondervinden aan de hand van een compleet dagprogramma in Rotterdam… Buckle up!

100% smullen in La Place

Zo’n avontuurlijke dag beginnen we natuurlijk niet op een nuchtere maag. Gewapend met onze uitgeprinte kortingsbonnen, spreken we om 11:30 af bij La Place om de dag ambitieus te beginnen met een gezonde lunch. La Place belooft ons dat we kunnen rekenen op een maaltijd gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Zo vermijdt het restaurant synthetische toevoegingen en GMO’s. We vinden dit helemaal top en vragen ons af: zijn de gerechtjes ook 100% heerlijk?

Na veel wikken en wegen (“Aargh, waarom ziet alles er zo lekker uit?”) ga ik voor een frisse Griekse maaltijdsalade met stukjes feta (voor €5,25 i.p.v. €6,75). Tess neemt een focaccia tonijnsalade met tomaat-basilicumsoep om haar honger te stillen (voor €6,75 i.p.v. €8,45). Zoetekauwen die we zijn, moeten we daar natuurlijk nog iets mierzoets bij hebben. En uiteindelijk belanden ook twee abrikoos-caketaartjes met verse muntthee op ons dienblad (2 stuks voor €7,50 i.p.v. €13). Inmiddels knorren onze magen de Vijfde Symfonie van Beethoven en besluiten we ons maar snel te begeven naar de kassa.

Met lichte zenuwen wachten we op de caissière, die onze selectie scant. Het is toch wel een beetje spannend en nieuw, kortingsbonnen gebruiken. Krijgen we straks bij inlevering van een paar bonnetjes echt zonder moeite zoveel korting of is het allemaal te mooi om waar te zijn? “Dat wordt dan  €28,20, dames.” Nerveus glimlachend mompelen we iets over kortingsbonnen en leggen drie stuks op de counter. Nadat de caissière wat getalletjes in heeft getikt, verschijnt er vervolgens “€19,50” op het scherm. We rekenen af. Geen rare blikken van de kassamevrouw, geen kleine lettertjes die we niet hebben gelezen… So far, so good.

Tess en ik zoeken een mooi plekje uit, terwijl de adrenaline door ons lijf giert. Met het zonnetje op onze haren smullen we van de uitgebreide lunch, die net zo lekker is als ‘ie eruit ziet. Het begin van de dag is in ieder geval al een succes. One down, two to go.

Blijhoofden in Blijdorp

Na de gezellige lunch in La Place , is het tijd voor de tweede kortingsmissie van vandaag: diergaarde Blijdorp. En dat komt goed uit, want Tess en ik zijn dol op dieren. Zo heb ik de neiging om alles en iedereen om me heen te vergeten als ik een hond in het park zie spelen (‘Hallo? Ik praat tegen je. Hoorde je wat ik net zei?’) en vriendin Tess zou je, tegen beter weten in, met gemak een kattenvrouwtje kunnen noemen.

Aangekomen bij Blijdorp, stappen we vol moed naar de kassa en overhandigen onze kortingsbonnen. Zenuwen hebben we niet echt meer. Bij inlevering van de coupons ontvangen we elk €3 korting op de entreeprijs (€18 p.p. i.p.v. €21 p.p.).

Eenmaal binnen worden we overmand door onhandelbaar enthousiasme: “Oh mijn god, we moeten eerst naar het olifantie Nhi Linh! Of naar de kleine maraboe! Of nee, nee, de kameeltjes, de kameeltjes!” Yup, het is een lachwekkend tafereel, maar ach, soms moet je jezelf even laten gaan. Gelukkig zijn er geen bekenden in de buurt.

‘Our milkshakes bring all the boys to the yard’

Deze dag kan niet meer stuk: we hebben heerlijk en voordelig geluncht in La Place, wonderlijke wezens aanschouwd in Blijdorp en nu staat er nog één ding op het programma: McDonalds.

McDonalds komt niet vaak met kortingsbonnen. Maar als ze er zijn, zijn de bonnen zeker de moeite waard om te checken. Omdat we allebei nog vrij vol zitten van de lunch, kiezen Tess en ik voor een drankje: twee medium milkshakes (2 voor €3,50). Tess valt voor de smaak appel-kers, nieuw in het McDonalds assortiment, en ik ga voor een klassieker, vanille.

Mission accomplished

Slurpend aan onze shakes zijn we nog helemaal aan het nagenieten van deze dag. Het gebruiken van de kortingsbonnen was niet alleen handig en makkelijk — het was ook superleuk. Want dankzij ons kortingsbonnen-avontuur, konden we met heel veel voordeel zoveel toffe dingen op één dag doen.

Na berekend te hebben hoeveel we hebben bespaard, kwamen we in totaal uit op €16,70 korting. Wow. Met dat geld kun je veel dingen doen (vooral als je kortingsbonnen gebruikt). Hoe dan ook, we verklaren deze challenge geslaagd en voor herhaling vatbaar. Op naar de volgende!

Waar vind ik de kortingsbonnen?

Nou, dat is heel makkelijk. Want net als alle andere korting, verzamelen wij op Kortingscode.nl ook kortingsbonnen. Zodra La Place, McDonald’s of een andere keten kortingsbonnen beschikbaar heeft, vind je die op de shoppagina’s op onze site. Mocht je een leuke tip hebben, zodat ik nog een vergetelijke dag kan beleven: let me know! Je kunt jouw tips in onze reacties plaatsen. 

Anna

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!