6 lowbudget recepten van healthy foodbloggers

By Dorti     31 augustus 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

6 bloggers delen hun ideale gezonde en gemakkelijke recepten

Het is vaak lastig om met weinig geld de inspiratie te vinden om een gezonde maaltijd te bereiden. Als je krap bij kas zit grijp je toch vaak weer naar de kant-en-klaar maaltijden of trek je voor een euro een hamburger uit de muur. Maar gezond eten hoeft niet persé duur te zijn!  Om je op weg te helpen hebben we 6 healthy food bloggers gevraagd een gemakkelijk recept te schrijven waardoor met je weinig geld toch een gezonde maaltijd op tafel kan zetten! 

Spaghetti met tonijnsaus

Annemiek Verwij| Keukenliefde | Op KeukenLiefde vind je gerechten die je hart doen vlammen. Het is de website van Annemiek Verweij. Zij maakt van eten en drinken, koken en tafelen alle dagen feest.

"Kook de spaghetti beetgaar. Fruit de ui en knoflook zacht in wat olie. Roer de helft van het uimengsel met de tonijn in een los. Voeg de kruiden en het pepertje toe aan de overige ui in het pannetje en bak op laag vuur verder. Blus af met witte wijn, laat inkoken en voeg de tomatenstukjes toe. Breng op smaak met een snuf suiker, peper en zout. Laat zachtjes even pruttelen. Giet de spaghetti af en hussel door de tomatensaus. Schep op borden en verdeel de tonijnsaus erover. Garneer met een flinke toef rucola. Besprenkel indien gewenst met wat extra olijfolie en bestrooi met Parmezaan. Eet smakelijk!"

Ingrediënten​

  • 270 g spaghetti
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/3 klein rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • Flinke scheut droge witte wijn
  • 1 blik tomatenstukjes
  • Snufje suiker
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 a 2 el kappertjes, uitgelekt
  • Flinke pluk rucola
  • Stukje Parmezaan, geraspt
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen​

Vegan kokospudding

Suus en Johann | Foodbandits | Food Bandits wordt gemaakt door Suus (stylist) en Johann (fotograaf en docent). Op Food Bandits delen we onze liefde voor ontbijt en zoets en dit eigenlijk zo gezond mogelijk.

"Meng alle ingrediënten in een steelpan en breng dit rustig aan de kook. Laat het twee minuten koken en giet dan het mengsel in een puddingvorm of bekleedt twee koffie kopjes met plastic folie. Zet de vorm minimaal 3 uur in de koelkast en haal de pudding er dan voorzichtig uit. Maak het geheel af met wat gesmolten chocolade of een saus van dadel. Geniet!"

 

Ingrediënten

  • 1 blik kokosroom 400 ml
  • 1 sachet agar agar ( verkijgbaar o.a. bij toko)
  • 3 eetlepels rijstsiroop
  • scheutje vanille extract

 

 


Stevige maaltijdsoep

Merel en Jamie | De Groene Meisjes | Op De Groene meisjes vindt je niet alleen heerlijke veganistische gerechten, maar ontdek je ook nieuwe manieren voor een gezonder en groener leven. Hun blog is een waar platform voor groene inspiratie!

​"Als je wraps gebruikt: verwarm je oven voor op 200 graden en leg de wraps er voor een paar minuten in. Laat de wraps lekker knapperig en bruinig worden (gebruik je tortillachips, dan hoef je de chips alleen te breken). Doe als eerste een scheutje olie in de soeppan, verhit dit, en voeg de maïs toe. Bak dit een paar minuutjes tot het lekker zoet begint te ruiken. Voeg de fijngesneden knoflook, chilipoeder en komijn toe en bak nog eventjes kort mee. Voeg de groentebouillon, tomaten en bonen toe en breng de soep aan de kook. (doe een deksel op de pan, dan gaat het lekker snel. Als de soep wat dikker begint te worden, voeg je de in stukjes gebroken tortilla’s toe en laat je deze zachtjes meekoken. Voeg nu ook wat limoensap toe en proef tussendoor of je de soep pittig genoeg vindt. Wanneer de soep lekker stevig is geworden en de tortilla’s zacht zijn, serveer je de soep met plakjes avocado,  jalapeño, een schijfje limoen (of wat limoensap) en wat verkruimelde tortillachips."

Ingrediënten (2 personen)

  • een scheutje olie (bijvoorbeeld olijfolie)
  • 200 gram mais
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder (of minder, als je niet van pittig houdt)
  • 1 theelepel komijn
  • 700 ml groentebouillon
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 200 gram zwarte bonen
  • 2 tortillawraps in stukjes gebroken (of het equivalent in tortilla chips)
  • een handje tortillachips
  • 1 halve limoen
  • 1 halve avocado (optioneel ter garnering)
  • een stukje jalapeño peper

Budgettip!

Marieke Zwerver | 2catsandthekitchen | Marieke deelt lekkere, vaak eenvoudige recepten met als doel jou te inspireren om ook eens plantaardig te koken.

Als vegan krijg ik nog weleens de vraag: “maar dat is toch heel duur?”. Wel als je dure vleesvervangers koopt, maar ik ben inmiddels voordeliger uit! Mijn healthy-budget tip? Peulvruchten! Deze bevatten alle belangrijke voedingstoffen, zijn veelzijdig en absoluut budget. Zeker als je ze ook nog eens zelf kookt (en in porties invriest). Je kan bonen of linzen door de sla doen, zelf hummus maken met kikkererwten, linzen of zwarte bonen door de soep, bonen-stoofpotjes maken en je eigen vega-burgers maken op basis van bonen. Je kan zelfs brownies maken met kidneybonen! O,ja en natuurlijk kook je met groenten uit het seizoen.


 

Vegetarische Tikka Masala

Lysanne | Joan's Story | Joan’s Story is een persoonlijke lifestyleblogover health, vegetarisme, gezonde recepten, beauty en vintage. Ze wil laten zien dat een gezonde en vegetarische levensstijl veelzijdig is. Zo probeert ze de wereld een stukje beter te maken.

"Was de broccoli of bloemkool en snijd deze in kleine roosjes. Blancheer ze kort. Ze horen licht knapperig te blijven. Gebruik je sperziebonen en paprika? Haal de steeltjes en draadjes van de bonen af en snijd de bonen door de helft. Blancheer ze kort. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in kleine vierkantjes. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de ui met knoflook lichtjes met wat olie. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Bak de groente ongeveer 5 minuten bij de ui en knoflook. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 5 minuten sudderen. Doe daarna de currypasta erbij en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta goed is verdeeld. Als laatste kunnen de kikkererwten erbij. Laat dit koken, totdat het warm is. Schep de rijst op een bord en doe hier de tikka masala op. Eet smakelijk!"

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool/broccoli of sperzieboontjes met paprika​
  • (zilvervliesrijst) 
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 grote uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel currypasta
  • Olie om in te bakken

 

 


Bonen-quinoa burger met salade

Frank en Myriam | Healthyvega | Dit zijn Frank en Myriam. Zij maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kook de quinoa volgens de verpakking. Snipper de rode ui, en snij de wortelen in kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in de pan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en wortels toe en roerbak een paar minuten. Voeg dan de bonen en de maïs toe. Voeg hierna het citroensap, de specerijen en toe naar smaak. Haal de pan van het vuur en doe de bonen en groente mix samen met de gekookte quinoa in de keukenmachine en pulse een paar keer. Haal het mengsel uit de keukenmachine en maak er met je handen burgers van. Bak de burgers 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten (3 personen)

  • 200 gram cannellini bonen in blik
  • 100 gram quinoa
  • 50 gram maïs uit blik
  • halve rode ui gesnipperd
  • 2 wortelen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • chilipoeder
  • komijnzaad
  • kaneel
  • sap van halve citroen
  • olie om in te bakken

En wat eet jij vanavond?

Heb je inmiddels genoeg inspiratie om lekker en gezond te gaan koken vanavond? Probeer een van deze gemakkelijke recepten en ervaar hoe het is om lekker te eten zonder teveel uit te geven!

Dorti

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!