7 foodbloggers geven bespaartips om van te smullen

Door Robin     4 december 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Slimme budget-tips van Nederlandse foodbloggers

Waar denk jij aan bij ‘een goedkope hap’? Een kroket uit de muur? Een euroknaller? Of je nou een gebrek aan tijd, geld of kookkunsten hebt: een voordelige én gezonde maaltijd is echt zo gepiept. En nog yummy ook. Om je te inspireren, vroegen we de 7 leukste foodbloggers van Nederland naar hun ultieme tip voor budget-food. En trust me, binnen de kortste keren ben je aan het watertanden.


Rondje over de markt

Elise en Nina | chickslovefood.com | Een leuke no nonsense blog met recepten, recensies en andere foodfun.

chicklovefood-foto"Sla de markt nooit over tijdens je wekelijkse boodschappenrondje! Vooral groenten en fruit zijn hier eigenlijk altijd goedkoper dan in de supermarkt of bij de groenteman. Extra tip: als je een beetje aan het einde van de dag gaat, zijn de prijzen vaak nóg lager, omdat de marktkooplui van hun waar af willen. Zo scoor je gerust drie meloenen of een kilo tomaten voor een eurootje of twee. Kachinggg!"

​Nina en Elise’s eenvoudige zoete aardappel curry met gember is ideaal voor een doordeweekse avond.


Verspil niets!

Iris ter Haar | ikbenirisniet.nl | Iris schrijft over groene dingen en wil daarmee graag de wereld een beetje mooier maken.

ikbenirisniet-foto"Mijn ultieme budgetrecept is het maken van een lekker soepje van ingrediënten die ik nog in huis heb. Laatst maakte ik bijvoorbeeld een soep van groene groenten die ik in mijn koelkast vond: een stengel bleekselderij, courgette, komkommer, een handje spinazie en wat doperwten uit de diepvries. Kook dit voor een kwartier in een liter groentebouillon, pureer het met een staafmixer en klaar is je soep! Dit is ook handige manier om voedselverspilling tegen te gaan: groenten die slap beginnen te worden, kan je prima in een soep verwerken. Zonde om weg te gooien!"


De goedkoopste groente en fruit vind je in…

Daisy Oppelaar | ilovehealth.nl | Al haar interesses op het gebied van health, waaronder nieuws, weetjes, tips en recepten, deelt Daisy op haar blog.

"Wie zegt dat gezond eten duur is, heeft het hartstikke mis. Mijn groente en fruit haal ik vrijwel altijd bij de Lidl. Zij zijn al diverse jaren op rij door de Consumentenbond verkozen tot beste groente en fruit leverancier van Nederland. Goede kwaliteit dus, voor een nog betere prijs! Als je dan ook nog eens de keus maakt voor een product dat in de aanbieding is en hierbij een recept bedenkt, eet je voor weinig geld een ontzettend lekkere maaltijd, bestaand uit veel groente (en fruit). Gezond & goedkoop dus. Als je direct voor een aantal dagen kookt (invriezen kan altijd), ben je helemaal budget friendly bezig."

Daisy’s portobello met spinazie, tomaat en feta uit de oven is erg lekker voor bij de lunch of het avondeten.


Plan vooruit

Lisa van Cuijk | inlovewithhealth.nl | Online health en fitness coach Lisa maakt lekkere gerechten en geeft allerlei tips voor een gezonde lifestyle.

inlovewithhealth-foto"Kook voor meerdere dagen! Waarom? Vaak is het voordeliger om groot in te kopen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook een heleboel tijd! Maar wat moet je dan met van die grote porties? Nou, je kookt gewoon voor 3 dagen en vriest de overige porties in! Als je het lastig vindt om de hele week gezond en low-budget te eten is dit dé manier! Door in één keer meerdere gezonde maaltijden te bereiden kun je gegarandeerd genieten van een gezond korstje op andere dagen in de week."

★ Bonustip: recept voor een healthy budget-pizza

Kosten: €2,89 (berekend volgens de prijzen van Albert Heijn)
Wat heb je nodig?
  • 100 gram havermout
  • 150 ml water
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • tomatenpuree
  • 100 gram hüttenkäse
  • zout, peper en Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de havermout, water, en kruiden samen en laat dit een half uurtje staan. Besprenkel wat olijfolie op het bakpapier en maak daar de bodem op (ongeveer 0,5 cm hoog). Leg de bodem voor 15 minuten in een voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de courgette, paprika en tomaat in schuifjes. Haal de bodem eruit, besmeer deze met tomatenpuree en leg de groentes en hüttenkäse erop. Leg de pizza voor 10 minuutjes in de oven.

 

gezonde-pizza


Duik de voorraadkast in

Shifra Jumelet | acupoflife.nl | A Cup of Life biedt een dagelijkse dosis inspiratie voor een creatief, vrolijk en positief leven.

acupoflife-foto"Duik eens wat vaker je eigen voorraadkast in. Je staat verstelt van wat je allemaal nog in huis hebt. Ik maak er tegenwoordig een uitdaging van om een keer in de week te koken met de ingrediënten die ik in huis heb. Zo maakte ik vorige week van een zoete aardappel en de laatste verse kruiden een gepofte aardappel met een zelfgemaakt yoghurt-kruidensausje. Wat een kick geeft dit als het dan ook nog eens súper lekker blijkt te zijn! Ik koop daarnaast tegenwoordig producten die ik altijd wel gebruik, of goed kan invriezen, grootschalig in. Ik maak er een sport van zoveel mogelijk producten uit de aanbiedingen te eten. Zo ligt er nu een stapel schnitzels in de vriezer en heel wat courgettes in de koelkast. Samen met wat andere restjes kan dat zomaar volgende week weer een maaltijd zijn voor mijn uitdaging!"

Met Shifra’s één pans-pasta, heb je binnen 10 minuten een lekkere maaltijd op tafel.


De lokale toko is je beste vriend

Inge van der Wurff | debakparade.nl | Op De Bakparade vind je heerlijke recepten, waarmee Inge laat zien dat lekker en gezond wel degelijk samen kunnen gaan. 

debakparade-foto"Ga op zoek naar een goede Turkse of Aziatische supermarkt. Je koopt hier fruit en groenten voor een fijn prijsje (ik kocht gisteren 2 doosjes bramen, 2 pastinaken, stuk gember, tros bananen en 5 paprika’s voor 5 euro!).  Maar je vindt er ook gedroogde bonen en linzen voor weinig.  Ik kook altijd de hele zak bonen in één keer en vries dan porties in. Bonen zijn niet alleen super goedkoop, maar ook nog eens voedingsbommetjes vol vezels, eiwitten en vitaminen. Wat je allemaal kunt maken met bonen? Chili con carne, vegetarische burgers, geroosterde kikkererwten, een maaltijdsalade… De mogelijkheden zijn eindeloos. In zulke winkel scoor je ook grote zakken kruiden voor dezelfde prijs als een ieniemienie doosje bij de supermarkt. Koop de basics en maak je eigen kruidenmixen, zoals deze koekkruiden. Zulke zelfgemaakte mixen zijn veel gezonder zijn dan die uit de supermarkt."

Lees hier hoe je kunt smullen van Inge’s vegetarische quarter pounder, gemaakt van bietjes, rijst en linzen.


Haal meer uit die stengels

Justine Biesot | eatsleapdress.com | Op Eat Sleep Dress deelt Justine mooie mensen en hun favoriete gerechten en verzamelt de leukste eet- en winkeladressen.

"​Met één ingrediënt kun je heel veel. Zo is mijn favoriet bleekselderij! Dit kun je namelijk in heel veel gerechten verwerken. Als ik een spaghetti bolognese of lasagna heb gemaakt, dan gebruik ik maar één stengel bleekselderij. Het is natuurlijk zone om de rest niet te gebruiken. Ik gebruik de rest in een smoothie, soep of ik maak er een lekkere dip van."

★ Bonustip: recept voor een bleekselderij-dip

Doe 3 stengels bleekselderij met twee teentjes knoflook, het sap van een halve limoen en 6 el olijf olie (extra vergine) in de blender en mix tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Eet de dip met geroosterde broodjes.

Wat eten we vanavond?

Is jou inmiddels ook het water in de mond gelopen? Probeer vanavond dan al één van deze handige tips of lekkere recepten uit! Want waarom zou je die kleffe magnetronmaaltijd naar binnen schuiven, als je ook voordelig en voedzaam kunt smullen?


Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!