4 handige tips om korting te pakken op Xbox of Playstation

Door Robin     11 maart 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Ware rel om Xbox en Playstation aanbieding

Iedereen kijkt er altijd reikhalzend naar uit, de release van de nieuwe Xbox of Playstation. Zo is er altijd de Black Friday uitverkoop in Amerika wat altijd uitloopt tot een ware rel. Het is altijd de vraag wie er beter uit de verf komt. Zo is het vaak een ware battle tussen Microsoft en Sony. Maar ook zijn er nog andere goedkope alternatieven op het internet voor deze 2 bedrijven. Zo kunnen wij een bespaartip geven voor het goedkoper verkrijgen van games maar ook andere alternatieven verschaffen die het makkelijker maken voor het aanschaffen.Hoe kan ik het makkelijkst goedkoop games krijgen voor mijn Xbox One of Playstation 4?

 1. Maak gebruik van een kortingscode. Zo kan je bijvoorbeeld via Bol.com al €10 op je bestelling ontvangen. Zo heb je bij je gratis bestelling al een goedkopere manier om naast je €10 korting op je bestelling een Xbox One of Playstation 4 aan te schaffen.
   
 2. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een bundelpakket. Zo kan je een Xbox One bundel aanschaffen voor maar €399,99 terwijl als je hem los aanschaft hij €379,99 kost. Dit verschil maakt het al een stuk voordeliger om het via een bundel aan te schaffen. Ook bij Sony geldt dat een Playstation 4 bundel al veel geld scheelt. Ook hier betaal je €389 los maar mocht je een Playstation 4 bundel aanschaffen dan betaal je maar €10,99 extra voor een spel erbij zodat jij je Playstation 4 bundelpakket compleet kan maken. Een reden om dus een bundel aan te schaffen is dus eigenlijk dat je gelijk een fixe korting krijgt bij de aanschaf van spellen. Vaak is het bij een bundel zo dat je of 1 of 2 spellen  voor maar weinig geld extra ontvangt.
   
 3. Bekijk de mogelijkheden voor het aanschaffen van tweedehands spellen. Zo zijn er een hoop webwinkels die het een stuk makkelijker maken door tweedehands consoles of spellen aan te bieden.  Zo zijn er vaak snel mensen die toch willen overschakelen naar een ander console en daardoor de originele in de uitverkoop doen.

              

Hier zie je de verschillen tijdens het spelen van FIFA op een Playstation 4 en een Xbox One


Bij welke winkels kan ik een Xbox of Playstation aanbieding vinden?

Zo zijn er een aantal webwinkels die voordelig een Xbox One of een Playstation 4 aanbieden. Om dit overzichtelijker te maken zetten wij deze even op een rijtje voor je.

 1. Bij Bol.com schaf je al snel je bundel aan wat het makkelijk maakt in verband met kosteloos verzenden maar ook via Kortingscode.nl kan je een kortingscode gebruiken van Bol.com voor korting op jouw Xbox One of PS4 aanbieding.
   
 2. Ook Bart Smit heeft speciale acties, zo hebben ze ook de Xbox One of de Playstation 4 bundels waar je voor rond de €400 een van de bundels kan aanschaffen. Ook kan je goedkoop accessoires en games kopen via de Bart Smit. Zo koop je bijvoorbeeld je Xbox Live codes goedkoop.  Bart Smit biedt bij het aanschaffen van een deal ook 50% korting aan op een speciaal accessoire, Playstation TV. Via dit kastje kan je ook al je spellen van vroeger weer spelen op jouw Playstation 4.
   
 3. Bij Intertoys geldt nagenoeg hetzelfde als bij de Bart Smit, zo koop je dus voor rond de €400 al jouw Xbox One bundel of jouw PS4 bundel. Ook zij verkopen een hoop accessoires wat het voordelig maakt om allemaal tegelijk te kopen in plaats van allemaal los.
   
 4. Via Dixons pak je je korting via je Air Miles, op die manier pak je met het aantal Air Miles dat je hebt een bepaalde korting op de totaalprijs. zo heb je ook bij Dixons mogelijkheden voor het aanschaffen van een Xbox One of Playstation 4 in de aanbieding.
 5. Vind jij je Xbox One of je Playstation 4 er saai uit zien? Via Lightinthebox.com kan jij je Xbox One of Playstation 4 pimpen met gekke accessoires voor de console zelf maar ook voor de controllers heb je een hoop gekke printjes.  Zo ontvang je bij Light in the Box al snel fixe kortingen op je bestelling.


Pak je korting via Microsoft of Sony.

Niet alleen via de standaard winkels of webshops heb je acties maar ook Sony en Microsoft zelf om kortingen te pakken. 

 1. Zo krijg je bij Microsoft €100 korting op je Xbox One als je je Playstation 3 inruilt en een Xbox One aanschaft. Dit is uiteraard ook zo bij het inruilen van een Xbox 360 bij Microsoft.
   
 2. Houd je ervan om online te gamen? Dan heeft Microsoft nu een goede actie. Als jij je inschrijft bij Microsoft krijg je Xbox live gratis voor een maand. Dit houdt in dat je Xbox live gold een maand lang kan uitproberen voor weinig geld. Zo kan je ook via websites online Xbox Live kortingen verwachten. 
   
 3. Zo is ook elke week bij Microsoft en Sony de Xbox One deal van de week of de Playstation Store deal van de week. Zo biedt zowel Microsoft als Sony voor vaak 40 of 50% korting aan op spellen in de online webstore, die kan je bezoeken via je computer maar ook via je Xbox One of je Playstation 4.
   
 4. Zo hebben beide winkels ook online kortingsacties voor bepaalde spellen die het voordeliger maken om aan te schaffen. Zo hebben zij in de webwinkel meerdere bespaartips om het makkelijker te maken bij het aanschaffen van producten.

Een Xbox 360 of Playstation 4 voor een minimale prijs.

Omdat deze 2 consoles een klein beetje gedateerd beginnen te worden en er dus nieuwe versies zijn uitgebracht zijn een hoop van deze in de uitverkoop.  Zo heb je meerdere opties om tweedehands spellen, accessoires of consoles aan te schaffen. 

 1. Via Marktplaats kan je bijvoorbeeld al vanaf €59 een complete Xbox met controllers en garantie aanschaffen. Maar zo bieden ook een hoop mensen hun oude Xbox 360 aan voor weinig geld. Voor de Playstation 3 geldt nagenoeg hetzelfde, zo schaf je al vanaf €110 een Playstation 3 aan met garantie en kan je kiezen uit 500 verschillende spellen. Zo zijn er via Marktplaats een hoop deals die het voor jou voordelig maken om een Xbox 360 of Playstation 3 aan te schaffen, dezelfde spellen worden altijd aangeboden voor alle consoles.
 2. Ook op Bol.com vind je al een hoop tweedehands deals,  hier worden voornamelijk spellen aangeboden vanaf €5 oplopend tot €50, afhangend van wanneer het spel is uitgekomen kan je hierover al je korting pakken. Ook voor je controllers kan je hier redelijk goedkoop terecht en kan je vanaf €12 er al eentje aanschaffen.


Leuke feitjes en weetjes over Xbox en Playstation.

Om de rivaliteit tussen Xbox en Playstation nog een klein beetje aan te wakkeren hebben wij een paar leuke feitjes en weetjes van XGN review naast elkaar gezet.

 • Gemiddeld spelen gamers 18 uur per week video games
 • De gemiddelde leeftijd van een gamer is 32 jaar oud en is apart verdeeld. 26% is over de 50, 49% heeft een leeftijd van 18 t/m 49 jaar en 25% is onder de 18.
 • De Xbox One en Playstation 4 kosten evenveel om te maken.
 • De Xbox One verkoopt twee keer zo snel als de Xbox 360.
 • Op de Playstation 4 zit een stemcommando, zo kan je makkelijk dingen regelen tijdens het gebruik van je Playstation 4
 • Je Playstation 4 sluit zichzelf automatisch af bij oververhitting wat het kapot gaan van de console doet voorkomen.

“As long as there are games to play it is not over”  

Via al deze feitjes en weetje hopen wij dat je keuze voor een gameconsole iets makkelijker te maken is en dat je via deze aanbiedingen en kortingen kunt zien wat voor jou het beste is weggelegd.

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!