Begin voorbereid aan de grote schoonmaak en bespaar op alle benodigdheden

Al vele jaren doen we in Nederland aan een grote schoonmaak. Wanneer deze voorjaarsschoonmaak plaatsvindt, is voor iedereen verschillend. Voor veel mensen is het traditie om na de wintermaanden aan de slag te gaan in huis. Bij de eerste zonnestralen zie je namelijk de stofdeeltjes door de lucht vliegen. Hoog tijd om dat eens grondig te verwijderen. Om je te helpen hebben wij een voorjaarsschoonmaak checklist ontwikkeld. Zo ga je voorbereid aan de slag met de juiste schoonmaakproducten en apparaten. Natuurlijk geven we daarbij tips waar je alles kan kopen met korting.

"Een goed begin is het halve werk."

1. Bestel van tevoren de juiste schoonmaakproducten

Het is zonde als je er halverwege achter komt dat de allesreiniger op is. Begin daarom eerst met het nalopen van alle schoonmaakproducten. Bekijk wat je nog nodig hebt en bestel dat online. Bij Plein vind je allerlei goedkope schoonmaakmiddelen. Ook hebben zij rond deze periode speciale aanbiedingen. Denk aan tot 60% korting op badkamerreinigers, keukenreinigers en wasmiddel. Het beste is om alle kamers na te gaan en te bedenken wat voor schoonmaakmiddelen je daarvoor nodig hebt. Vergeet ook de ramen niet. Deze kunnen wel een extra schoonmaakbeurt gebruiken na al dat saharazand van afgelopen maand.

Handige basis schoonmaakmiddelen:

  • Schuursponsjes
  • Microvezeldoekjes
  • Allesreiniger
  • Afwasmiddel
  • Antikalkmiddel
  • Chloor
  • Dweil
  • Emmer
  • Stofzuiger
  • Raamwisser

2. Investeer in goede schoonmaakapparaten

Heb je altijd al een Dyson stofzuiger willen hebben? Dan is dit hét moment om de stofzuiger te kopen. In de lente zijn veel bestsellers bij Dyson afgeprijsd. Je krijgt bijvoorbeeld €50 korting op draadloze stofzuigers en zelfs €200 korting op robotstofzuigers. Heb je meer interesse in een nieuwe strijkijzer of elektrische dweil? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij MediaMarkt. Ook zij hebben rond deze periode extra korting op schoonmaakapparaten. Probeer vooral apparaten te kopen die je ook na de voorjaarsschoonmaak nog gaat gebruiken. En bekijk of de apparaten je leven makkelijker maken. De een vindt het handig om een elektrische ruitenreiniger aan te schaffen en de ander gebruikt liever een spons en een raamtrekker.

3. Maak een planning en stel realistische doelen

Je kunt natuurlijk in een keer je hele huis opruimen en schoonmaken, maar dat is wel een flinke klus. Het moet ook leuk blijven! Maak daarom een realistische planning. Verspreid de schoonmaak over meerdere dagen en deel het op in ruimtes of kamers. Bijvoorbeeld: op dag 1 doe je de benedenverdieping en op dag 2 doe je de bovenverdieping. Begin ook eerst met opruimen voordat je gaat schoonmaken. Eindig met stofzuigen en dweilen. Zo houd je overzicht en wordt alles goed schoon.

Man en vrouw schoonmaken en dansen

4. Geef je interieur een nieuwe frisse lente look

Is je interieur ook toe aan wat verfrissing? Haal dan nieuwe woonaccessoires in huis. In de winter houden we van andere kleuren dan in de lente. Weet je niet zo goed voor welke kleuren je moet gaan? Ga dan naar Pinterest voor inspiratie. Natuurlijk kan je ook inspiratie opdoen bij woonwebshops. Zo heeft Made onlangs een nieuwe collectie met woonaccessoires gelanceerd. Alle nieuwe klanten krijgen momenteel €15 korting op hun eerste bestelling. Je ontvangt de korting door je in te schrijven voor de nieuwsbrief

5. Haal nieuwe bloemen en planten in huis

Hangen je planten op half zeven? Probeer ze te redden met wat extra plantenvoeding. Zie je het somber in? Haal dan nieuwe planten in huis. Vanaf maart is het ook een goed moment om nieuwe planten te kopen. De groeiperiode van planten is namelijk van maart t/m oktober. Daarnaast kan je het huis extra verfrissen met nieuwe bloemen. Misschien ben je al in de paasstemming, dan kan je ook een vaas met paastakken neerzetten.

6. Wissel je winterkleding om met lente- en zomerkleding

Ben je helemaal klaar met alle donkere kleding in je kast? Haal dan je lente- en zomerkleding weer tevoorschijn. Misschien heb je bij het opruimen van je huis al je kledingkast doorgespit; anders is dit het perfecte moment om het te doen. Bekijk welke winterkleding je wilt houden en verpak dit in plastic dozen of doe het in luchtdichte zakken. Dat scheelt weer ruimte. Kom je erachter dat je toch niet zoveel kleding meer hebt voor de lente? Gun jezelf een nieuwe outfit en ga shoppen bij About You. Je kunt bij About You regelmatig een kortingscode gebruiken. Zo’n extra besparing is altijd mooi meegenomen.

Vrouw ruimt kleding op

7. Haal nieuwe seizoensproducten in huis

Beperk de voorjaarsschoonmaak niet alleen tot je huis en je kledingkast, maar breng ook verandering aan in je voeding. In de winter eten we vooral warme en zware gerechten, zoals soep en stamppot. In de lente gaan we juist weer wat lichtere maaltijden eten. Ook heeft de lente zijn eigen seizoensproducten. Denk aan asperges, bloemkool, komkommer, wortel, witlof, rabarber en citrusvruchten. Deze seizoensproducten zijn nu ook een stuk voordeliger. Dus ruim je koelkast en voorraadkast op en haal nieuwe voorjaarsgroenten en -fruit in huis.

8. Maak je tuin klaar voor de lente

Nu we alles in huis hebben doorlopen, is het tijd voor je tuin of je balkon. Het voorjaar is het perfecte moment om planten te snoeien. Google nog wel even of dit ook voor jouw planten geldt. Verder kan je groene aanslag verwijderen en onkruid wieden. Mis je nog wat bloemen in je tuin of op je balkon? Vul dan een aantal potten met bloembollen. In april kan je bijvoorbeeld irissen, viooltjes en narcissen planten. Deze komen dan rond augustus uit en kan je er volop van genieten. Wil je vervolgens genieten van de zon, maar heeft je loungeset de winter niet overleefd? Bestel dan nieuwe tuinmeubelen bij Welkoop. Hier vind je ook allerlei aanbiedingen voor potgrond en onkruidbestrijding.