Goedkoop carnaval vieren doe je zo

Carnaval wordt bij mooi weer op de straten gevierd en ’s ’avonds trekt iedereen gezellig de kroeg in. Voordat iedereen het feestgedruis ingaat, wordt er veel tijd besteed aan een origineel en creatief kostuum. Onze redactie laat zien dat dit niet altijd even duur hoeft te zijn. De bespaartips gaan deze keer over kostuums, goedkoop nuttigen van consumpties, voordelig eten, maar ook leuke algemene tips. Lees dus snel verder.

carnavalspakken

1. Leuke carnavalspakken voor een mooi prijsje

Traditionele jasjes

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur van wat hij/zij aantrekt met carnaval. De traditionele jasjes verschillen per dorp en stad. Deze worden versierd met de emblemen en badges van wat kenmerkend is voor de stad. Je kleedt je dan lekker warm aan met een bijpassende sjaal en handschoenen. Tsja, want in februari is het niet altijd even warm. Ben je met meerdere mensen, dan loont het om gezamenlijk de inkopen te doen. Bij Fun & Feest bestel je vanaf 2 stuks heel veel items al met 5% korting. Denk aan beenwarmers, handschoenen, pruiken, stropdassen, boa’s, hoedjes en nog veel meer.

70’s kostuum en dierenpakken

Ga je met je vrienden op pad en heb je een carnaval kostuum voor 4 personen of meer nodig? Er zijn shops die je groepskorting geven. Eén daarvan is Feestbazaar.nl. Je krijgt hier gegarandeerd korting, maar het hangt af welke kostuums je gaat aanschaffen. Kies je voor het 70’s thema of ga je liever als dier verkleedt?

Maak je eigen carnaval creatie

Met carnaval maakt het uiteindelijk niet uit wat je aan hebt. Je kunt daarom ook gaan voor een eigen creatie. Versier een blouse of een blazer met wat strijkemblemen. Zo maak jezelf een leuk en goedkoop carnavalspak of outfit. Elke stad heeft zo zijn eigen kleuren en emblemen. Je kunt deze online kopen of in de winkel in de betreffende stad. Om het carnavalsgevoel in huis te halen bestel je online leuke accessoires en aankleding voor je huis. Xenos heeft vaak leuke originele feest items met soms wel 30% korting.

2. Bespaar op consumpties tijdens carnaval

Van al dat hossen en zingen krijg je dorst. Er wordt behoorlijk wat drank gedronken tijdens carnaval. Door de hoge inflatie stijgen ook de kosten voor restaurants en kroegen. Prijzen voor bier, frisdrank en wijn zal dan ook aanzienlijk hoger zijn. Wil je feest vieren en toch niet te veel geld besteden, dan kun je onderstaande tips volgen.

  • Koop een bidon of een handig heupflesje en vul deze met drank
  • Shop je drank bij een supermarktketen of bij een slijterij als Gall & Gall en bespaar tot wel 25%
  • Vier carnaval lekker vanuit huis en koop al je drank voordelig in. Leuke muziek zorgt voor een feestsfeer. Op tv worden dagelijks (live) reportages gemaakt van optochten en sfeerimpressies van verschillende carnavalssteden.

3. Eet voordelig tijdens carnaval

Tijdens carnaval is er bijna 24 uur iets te doen. Je gaat van het ene programma-onderdeel naar het andere. In de tussentijd moet er ook nog even gegeten worden om een goede bodem te leggen. Je doet er goed aan, als je in de stad zelf woont, om thuis even een snelle snack te doen. Ben je vergeten boodschappen te doen? Dan bestel je eenvoudig en snel je boodschappen via Gorillas met 25% korting.Typische maaltijden voor tijdens carnaval zijn, worstenbroodjes, zuurvlees, boerenkoolstampot of hotdogs. Maak een grote pan met eten, zodat je geen tijd verliest om nog te kopen. Op deze manier kun je snel weer terug het feestgedruis in.

carnavalssteden

4. Carnaval vieren doe je in deze steden

Wil je het echte carnavals gevoel op doen? Kies dan één van deze steden uit om feest te vieren.

  • Maastricht, ook wel Mestreech genoemd tijdens carnaval
  • Sittard, ook wel Marotteriek genoemd
  • Den Bosch, ook wel Oeteldonk genoemd
  • Breda, ook wel Kielegat genoemd
  • Eindhoven, ook wel Lampegat genoemd
  • Tilburg, ook wel Kruikenstad genoemd

Ook in België en Duitsland is het goed toeven voor de carnavalsvierders. Genoeg keuze dus.