Haal je boodschappen voordeliger in huis

Tegenwoordig bestaan er veel manieren om jouw boodschappen online te bestellen. Naast Albert Heijn en Jumbo heb je ook andere online supermarkten, zoals Flink en Gorillas. Heel erg handig allemaal, maar hoe bespaar je het meest? Wij leggen het uit. Zo houd jij aan het einde van de maand meer geld over.

1. Maak een boodschappenlijst

Zorg dat je een boodschappenlijstje hebt gemaakt met wat je echt nodig hebt. Zonder een boodschappenlijstje heb je geen idee wat je daadwerkelijk uitgeeft. Door bewuster je producten uit te kiezen voorkom je verspilling en het is fijner voor je portemonnee. Door een lijstje te maken kom je er ook achter wat je nog in huis hebt en heb je wellicht toch minder nodig dan je denkt.

2. Gebruik een kortingscode

Met een kortingscode kun je flink besparen op jouw boodschappen. Flink en Gorillas bieden vaak kortingscodes aan waarmee je jouw boodschappen zeker wat goedkoper scoort. Denk aan een kortingscode zoals 15% korting of €20 korting op jouw eerste bestelling. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om jouw eigen persoonlijke code te delen met vrienden en familie. Zo pakken zij ook extra voordeel. Bij Albert Heijn en Plus zijn er ook kortingscodes beschikbaar. Denk aan €10 korting of een code voor gratis bezorging. Hiermee kun je tot wel €12,95 besparen op je bestelling.

Boodschappen bestellen

3. Word een mealplanner

Met een lege maag bestellen is nooit een goed idee. Plan daarom altijd je maaltijden. Door een weekschema te maken, weet jij exact welke ingrediënten je nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om je maaltijden bij HelloFresh te bestellen. Je krijgt dan elke week een box binnen met daarin alle ingrediënten voor de maaltijden die je hebt gekozen. Je hoeft alleen nog maar het recept te maken. Je hebt diverse maaltijdboxen bij deze shop, zoals een Veggiebox, Originalbox, Quick & Easy Box of een Familybox. Op een maaltijdbox kun je zelfs tot €45 korting besparen, dus dat is flink wat voordeel. Bij deze shop betaal je ook geen bezorgkosten, dus dat scheelt ook voor je portemonnee.

4. Bespaar op de bezorgkosten

Bij Flink en Gorillas kun je regelmatig besparen op de bezorgkosten. Zo zijn er vaak kortingscodes waarmee je geen verzendkosten betaalt. Zo kun jij extra bezuinigen op je boodschappen. Mocht er geen kortingscode zijn voor gratis bezorging, dan betaal je alsnog een laag bedrag. De bezorgkosten bij Flink zijn namelijk maar €1,80. Bij een bepaald minimumbedrag betaal je zelfs helemaal geen kosten. Bij een aantal supermarkten worden er ook producten geselecteerd waarvoor je geen bezorgkosten hoeft te betalen.

5. Bekijk de aanbiedingen

Ben je van plan om boodschappen te bestellen? Bekijk dan eerst de aanbiedingen. Op de website van Albert Heijn vind je een handig overzicht met wat er allemaal in de bonus is. Koop je regelmatig je boodschappen bij de Albert Heijn? Dan ontvang je zelfs jouw eigen persoonlijke aanbiedingen. In de app van Flink vind je ook diverse kortingen. Koop bijvoorbeeld groenten en fruit met 5% korting, snacks met 15% korting of huishoudartikelen met 10% korting. Houd je meer van coupons? Dan zijn de waardebonnen van Plus ideaal. Je kunt hiermee besparen op wasmiddel, zuivel, wc-papier en andere levensmiddelen.

Boodschappen bestellen fruit

6. Ga niet alleen voor A-merken

Kies vaker voor een huismerk en je zult merken dat je goedkoper uit bent. Dit is relatief wat goedkoper en zeker een manier om te bezuinigen op je boodschappen. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld ook een eigen huismerk waar je flink op kunt besparen. Zo doe je altijd je boodschappen voordelig. Bij Plus kun je ook profiteren van Dagpakkers. Met een Dagpakker scoor je korting op de groente -en fruitafdeling. Iedere woensdag zijn er nieuwe acties beschikbaar waarmee je korting kunt pakken.

7. Koop aanbiedingen in bulk

Een simpele tip om euro’s te besparen is om je boodschappen vooruit te kopen. Is er een wc-papier of wasverzachter in de aanbieding? Dan is er een grote kans dat je flink bespaart als je dit inslaat. We zeggen niet dat je moet hamsteren, maar het kan zeker schelen als je een paar flessen handzeep of wasmiddel inslaat tijdens een actie.

8. Spaar voor korting

Bij verschillende supermarkten kan je sparen voor korting. Bij Albert Heijn kan je sparen voor koopzegels. Bij een volle spaarkaart bespaar je tot wel drie euro en kun je ongemerkt sparen voor een extra zakcentje. Je kunt bij deze supermarkt ook voor Air Miles sparen. Met deze punten scoor je tot wel €5 korting op je boodschappen. Niet alleen Albert Heijn maakt gebruik van deze handige techniek, ook Plus kiest voor spaarkaarten. Per euro die je besteedt, kun je voor 2 cent een Pluspunt koopzegel kopen. Bij 200 Pluspunten is je spaarkaart vol. Als je deze inlevert, ontvang je direct €6 contant. Dat is nog eens voordeel!

9. Lever je kratten in en bespaar €5 op je volgende bestelling

Als je veel boodschappen bestelt, is de kans groot dat je meerdere kratten krijgt. Per bezorgkrat betaal je €5 statiegeld. Hoe meer je bestelt, hoe meer kratten je betaalt. Door deze de volgende keer bij de bezorger in te leveren scoor je dus weer €5 korting op je bestelling of zelfs meer. Daarnaast kun je ook lege flessen, PET-flesjes, klapkratten of geleverde plastic tasjes bij de Albert Heijn inleveren. Dat is nog handig!