Checklist: vijf handige inpaktips voor elke vakantie
Wat mag je ook alweer mee in je handbagage? Wat moet ik echt niet vergeten? Hoe pak je een koffer efficiënt in? Onze redactie heeft het voor je uitgezocht. Met dit artikel willen we ervoor zorgen dat je goed bent voorbereid op je vakantie. Als je namelijk niets vergeet, hoef je op bestemming ook geen extra uitgaven te doen. Zo kan je met een gerust hart en een volle portemonnee genieten van je welverdiende vakantie.
1. Vliegvakantie: dit mag je meenemen in je handbagage
Nu de drukte en wachttijden zijn toegenomen op Schiphol, is het handig om te reizen met alleen handbagage. Zo hoef je niet je bagage in te checken en verloopt alles sneller. Bij Travelbags zijn nu veel handbagage koffers in de sale en krijg je tot wel 50% korting. Voor het reizen met handbagage gelden wel enkele regels.
Vloeistoffen
Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml zijn toegestaan in je handbagage. Deze verpakkingen moeten in een doorzichtig en hersluitbaar zakje worden gestopt. Dit plastic zakje mag maximaal 1 liter zijn. Per persoon mag je één plastic zakje met vloeistoffen meenemen. Vloeistoffen die je na de security check hebt gekocht, mogen wel een grotere inhoud hebben. Deze vloeistoffen moeten wel verzegeld zijn en je hebt een geldig aankoopbewijs nodig.
Medicijnen
Medicijnen mogen mee in je handbagage. Het is aan te raden om ook een medische verklaring mee te nemen. Mocht er vragen zijn bij de security, dan kan je een verklaring laten zien.
Voeding
Als je met een baby (tot 1,5 jaar) reist, mag je babyvoeding meenemen in je handbagage. De verpakking mag dan groter zijn dan 100 ml. Wil je ook andere voeding meenemen, zoals een broodje of een tussendoortje, dan is dat toegestaan. Het is wel goed om te weten dat sommige voeding onder de vloeistoffen regel valt. Houd hier dus rekening mee.
Elektronica
Je mag een laptop, tablet, camera en andere elektronische apparaten meenemen in je handbagage. Deze moet je bij de security wel uit je tas halen. Houd de apparaten dus binnen handbereik. Mocht je een powerbank willen meenemen, dan mag deze een maximale capaciteit hebben van 27.000 mAh.
We raden je aan om voor je vertrek de exacte regels nog eens op te zoeken. Zo kom je bij de security niet voor verrassingen te staan.
/SavingArticle_contextual_travel1_720x420_1.jpg)

2. Zo pak je efficiënt je koffer in
Voor het inpakken van je koffer is het handig om van onder naar boven te werken. Dus begin bij je sokken en ga vervolgens door naar je schoenen. Welke schoenen doe je aan en welke neem je mee. Doe bijvoorbeeld sneakers aan en neem slippers of sandalen mee in je koffer. Ga vervolgens door naar je ondergoed, broeken, T-shirts en accessoires. Mocht je nog nieuwe zomerkleding nodig hebben, dan is dit het perfecte moment om een outfit te scoren. Zo is bij veel modewebshops de sale begonnen. Bij H&M krijg je nu tot wel 50% korting op dames-, heren- en kinderkleding.
Als je alle items hebt verzameld, kan je het beste je kleding oprollen i.p.v. opvouwen. Opgerolde kleding neemt namelijk minder ruimte in beslag. Daarbij is het handig om kledingsetjes bij elkaar op te rollen. Zo hoef je het op de vakantiebestemming alleen maar uit te rollen en aan te trekken.
Gebruik bij het inpakken de ruimte van je koffer op een efficiënte manier. Zo kan je ook nog items in je schoenen stoppen. Denk aan sokken en ondergoed.
3. Deze items wil je niet vergeten
Volgens een enquête van ANWB vergeten de meeste Nederlanders om een oplader mee te nemen op vakantie. Niet erg handig in deze digitale tijdperk. Gelukkig kan je vaak op locatie nog een oplader aanschaffen, maar dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Wat je echt niet wilt vergeten is je paspoort of identiteitskaart. Zo kom je namelijk niet erg ver. Hieronder vind je nog meer items die je niet wilt vergeten:
- Paspoort of identiteitskaart
- Vliegtickets
- Reisdocumenten
- Zorgverzekeringskaart
- Rijbewijs
- Pinpas en/of creditcard
- Eventueel medicijnen, lenzen of bril
4. Zo maak je de perfecte inpaklijst voor een kampeervakantie
Ga je niet vliegen, maar met de auto op vakantie en vervolgens kamperen? Dan heb je weer andere items nodig. Denk aan een tent, slaapzak, kookgerei en een handige rugtas. Bij Bever vind je alles wat je nodig hebt voor je outdoorvakantie. Op veel artikelen ontvang je nu minstens 20% korting.
Onze tip is om de onderstaande categorieën op een A4 te schrijven. Vervolgens kan je onder de categorieën alle benodigdheden opschrijven. Op deze manier houd je overzicht en kan je ook per categorie alles gaan inpakken.
- Persoonlijke verzorging
- EHBO artikelen
- Kleding, schoenen en accessoires
- Gereedschap voor op de camping
- Kookgerei
- Tent en slaapspullen
- Reis- en verzekeringsdocumenten
- Pinpas, creditcard en contant geld
/SavingArticle_contextual_travel2_720x420_1.jpg)

5. Simpele trucs voor een stressvrije autovakantie
Met de auto op vakantie gaan, zorgt er al snel voor dat we teveel willen meenemen. Dus hierbij een reminder om extra kritisch te blijven. Om het inpakken van de auto op een goede manier te laten verlopen, hebben we een aantal tips opgesteld.
- Het is handig om zachte spullen zoals kleding in rugtassen of duffle bags te stoppen. Op deze manier neemt het minder ruimte in beslag.
- Plastic opbergdozen zijn handig voor bijvoorbeeld speelgoed of servies. Bij HEMA vind je goedkope opbergdozen met 10% korting. Deze kan je na de vakantie ook nog gebruiken.
- Zorg ervoor dat de spullen die je onderweg nodig hebt, dichtbij de achterklep liggen. Zo voorkom je stress bij het tankstation of stopplek. Je wilt namelijk niet onderweg de hele achterbak weer uit- en inladen.