Naar welke Formule 1 race moet je voor de goedkoopste tickets?

Wat zijn de goedkoopste Formule 1 bestemmingen in 2018? Lees hie rwaar je de goedkoopste tickets kunt kopen en welke races het goedkoopst te bezoeken zijn vanuit Nederland.

Het Formule 1 seizoen is afgelopen weekend van start gegaan in het Albert Park van Melbourne. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit wat de ticketprijzen van de verschillende races zijn en welke race het goedkoopst is om te bezoeken vanuit Nederland. 

Uit het onderzoek komt naar voren dat dit jaar de race in Spa (België) met totale kosten van €170,68 niet eens de goedkoopste is om te bezoeken. Circuit Spielberg in Oostenrijk is dit jaar de goedkoopste bestemming voor de Nederlandse fan. De totale kosten (entreeticket + vervoer) komen uit op slechts €166,62.

Conclusies:

 

 

Goedkoopste tickets in Europa

In Europa betaal je voor toegangskaarten in 2018 het minst in Hongarije en Oostenrijk. Entreetickets voor het gehele weekend kosten daar respectievelijk €99 en €105, ook een bezoek aan Monza is relatief goedkoop met €109,- voor het hele weekend. Spa Franchorchamps hoort met een prijs van €155,- al bij de duurdere tickets, maar hier zijn de kosten nog wel te overzien.

De duurste toegangsbewijzen in Europa vind je in Duitsland. Voor Circuit Hockenheim betaal je maar liefst €279. Kort daarachter volgt Silverstone met een ticketprijs van €273,75 en het dit seizoen nieuwe Castellet in Frankrijk komt hier op een derde plek met €205,- per ticket. 

De Grand Prix van Monaco heeft de tickets dit jaar verlaagd met meer dan €40. Je betaalt nu nog zo’n €190,-. De vrije training is hier echter op donderdag in plaats van vrijdag dus dat betekent wel een extra dag accommodatie. Een verblijf in Monaco is natuurlijk erg prijzig, daarnaast zijn veel van de kaarten inmiddels uitverkocht.

Wereldwijd

Kijk je puur naar de voordeligste tickets onafhankelijk van additionele kosten dan ben je in China het voordeligste uit en zit je voor slechts €69,- 3 dagen bij de Formule 1 races. Japan en Rusland hanteren ook voordelige ticketprijzen.

Een toegangsticket is natuurlijk niet de enige kostenpost tijdens een F1 weekend. Als je de reiskosten hierbij optelt ben je het goedkoopst uit voor de Oostenrijkse en Belgische GP. Voor beide races ben je ongeveer €170 kwijt. Een weekendje naar de race in de VS kost je inclusief reis maar liefst €915. Dit jaar zijn de Grand Prix van Mexico (€988) en Australië (€1025) het duurst om te bezoeken.

Ga je alle races bezoeken? Dan ben je als voor alle tickets en vervoerskosten in totaal zo’n €10.650,- kwijt. 


Besparen op je F1 tickets of trip: 

Alle data van het onderzoek is hier te vinden.

Over de data: