Ik heb mijn Nee-Nee sticker weggehaald en dit is wat het me opleverde

Door Robin     5 april 2013   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Aanbiedingen & folders

Hoe je de beste deals uit aanbiedingen en folders sleept zonder te vervallen in een eindeloze shopping spree. Iedereen is bekend met de huis aan folders die enkele malen per week verspreid worden door heel Nederland. Voor veel mensen is dit de manier om naar aanbiedingen te speuren. Bij anderen gaat het pakket met folders rechtstreeks de papierbak in. In deze bespaarwijzer leggen wij jou uit hoe je zo effectief mogelijk om kunt gaan met folders, zodat je geen aanbieding meer mist.

Hoeveel kun je besparen?

Door elke week folders door te bladeren en op zoek te gaan naar leuke aanbiedingen is het mogelijk om veel geld te besparen. Het bespaarde bedrag kan van enkele tientallen euro’s met boodschappen oplopen tot wel enkele honderden euro’s met elektronica. Er zitten helaas ook nadelen aan het bekijken van alle folders volgens budgetcoach Anneka Ranzato. Je komt namelijk ook super aanbiedingen tegen van producten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Vervolgens is het extra moeilijk om de verleiding te weerstaan.

I can resist everything, except temptation.

Tips

Onze tip is dan ook om alleen folders door te zoeken wanneer je een doel hebt. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe televisie of computer, bekijk dan alleen de folders waarvan je verwacht aanbiedingen te vinden van deze producten. Op deze manier kom je niet in de verleiding maar kan je wel gebruik maken van mogelijke extra korting.


Aanbiedingen alleen online geldig?

Niet alle aanbiedingen die je in de folders terugvindt zijn online geldig. Dit komt doordat voor sommige winkels vanwege service- en verzendkosten het niet rendabel is om een aanbieding ook online aan te bieden. Daarnaast beschikt niet elke winkel over een webwinkel. 

Combinatie van online vergelijken en folders

Het wordt dan ook aangeraden om een combinatie van online vergelijken en folders te gebruiken. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van de aanbiedingen en zie je direct waar je het voordeligste uit bent. In de onderstaande afbeelding wordt ook duidelijk dat het altijd loont om zowel online als in de folders op zoek te gaan naar de beste actie.Folder websites

Als je actief op zoek wilt gaan naar een leuke aanbieding bestaan er verschillende websites die de folders van alle winkels verzamelen. Op deze manier ontstaat er een overzicht van alle folders en aanbiedingen die deze week geldig zijn. Enkele voorbeelden van deze websites zijn www.spotta.nl en www.reclamefolder.nl.

Deze websites beschikken zelfs over een mobiele applicatie, waardoor je als je al in de stad bent op jouw smartphone kunt zien welke winkels leuke aanbiedingen hebben.


Inschrijven op diverse nieuwsbrieven

Een andere manier om op de hoogte te blijven van alle aanbiedingen is door jezelf in te schrijven op een nieuwsbrief. In het hoogtij van het digitale tijdperk zijn folders eigenlijk achterhaald en het is een stuk efficiënter deze direct in je inbox te ontvangen. Door je alleen in te schrijven op de nieuwsbrieven van de winkels waar je regelmatig komt, ontvang je bovendien geen ongewenst reclamedrukwerk.

I'm gonna make him an offer he can't refuse

Websites

Op de website van vrijwel elke winkel, of het nu een webwinkel of fysieke winkel betreft, bestaat de mogelijkheid om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief. In sommige gevallen dien je eerst een account aan te maken voordat je de nieuwsbrief kunt ontvangen.


Ja-Nee brievenbussticker

Als jij tot de groep mensen behoort welke de folders linea recta in de papierbak gooit, doe je jezelf en de natuur dan een plezier door een zogenaamde Ja-Nee sticker op de brievenbus te plakken. De bezorger slaat vervolgens jouw brievenbus voortaan over.

Milieu

Op deze manier hoef jij nooit meer de moeite te nemen om de folders weg te gooien en wordt er op jaarbasis maar liefst 34 kilo aan folders bespaard, wat ten goede komt aan het milieu. De Ja-Nee brievenbussticker kan je bij het gemeentekantoor halen of je kunt even bellen met de reclamedrukwerk-branche. De sticker wordt dan tegen een vergoeding van de verzendkosten direct verzonden.

Het telefoonnummer is als volgt: 0900 2025 095 (25 c.p.m.)


 

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!