Grillseason is open: alle BBQ tips op een rijtje

Door Robin     26 juni 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

BBQ tips voor de zomer van 2017

Het beginnen van de zomer (of lente, voor de echte fans), luidt traditioneel gezien de opening in van het barbecue seizoen. Of je nou een ervaren grillmeister bent met meer dan 1000 posts op bbqforum.nl, of een leek die net zijn of haar eerste wegwerp barbecue heeft aangestoken in de achtertuin afgelopen week, wij hebben een aantal bbq tips voor je op een rijtje gezet. Op die manier bespaar jij op een middagje burgers roosteren met een barbecue aanbieding én weet je gelijk wat je op het rooster moet gooien om er een geslaagde dag van te maken.


BBQ tip nummer 1: kies je unit 

Je moet het type barbecue waarop je wilt grillen afstemmen op de juiste situatie. Als jij een lekker middagje relaxt wilt barbecueën in het park, loont het uiteraard niet echt om een gigantische Weber barbecue mee te nemen. Daarentegen is het ook raadzaam om niet met een wegwerp barbecue aan te komen kakken, als je thuis 5 kilo vlees op barbecue moet gooien voor allerlei gasten. 

Een Weber barbecue koop je overigens met 5% korting bij Barbecueshop.nl.


BBQ tip nummer 2: voorbereiding voor bereiding  

Wil je het echt professioneel aanpakken, dan begin je vroeg van te voren. Heel vroeg. Stel dat je bijvoorbeeld de volgende dag gasten verwacht die watertandend in je tuin zullen staan in de hoop op een lekker stukje barbecuevlees, dan begin je een dag van tevoren al met het marineren van het vlees zodat dit lekker erin kan trekken. Ook is het verstandig om de barbecue schoon te maken van de vorige keer, want niemand zit te wachten op stukjes worst van vorige zomer.

Wist je trouwens dat je bij Bol.com barbecue verlichting van Boretti kunt kopen? Op die manier kun je tenminste nog steeds zien of het vlees al gaar is, mocht je barbecue tot in de late uurtjes lopen. Dat zijn nog eens goede bbq tips!  


BBQ tip nummer 3: safety first

Als het feest dan eindelijk compleet is en je de aanmaakblokjes in de hens mag steken, moet je natuurlijk ook wel zorgen dat het een beetje veilig is. Barbecueën klinkt natuurlijk allemaal wel leuk en aardig, maar je moet je wel realiseren dat je met kolen werkt van minimaal 260 graden (of gas, als je zo iemand bent). Tel daar het aantal biertjes en wijntjes bij op dat op een gemiddelde barbecue wordt genuttigd en je hebt een binnen de kortste keren verbrande vingers of een partytent die in de fik staat. Gooi ook nooit spiritus of een dergelijk licht ontvlambare vloeistof op het vuur. Heb je een beetje problemen met het aansteken? Doe er desnoods extra aanmaakblokjes bij en zorg dat er veel zuurstof bij komt.En los van het brandgevaar: zorg dat je alles hygiënisch-verantwoord doet. Niemand is een fan van kruisbesmetting.

Barbecue aanbieding: begin je barbecue veilig en snel met een brikettenstarter van Home24. Gebruik onze Home24 kortingscode voor 10% korting. 


BBQ tip nummer 4: poppetje gezien? barbecue dicht

Maak je gebruik van een barbecue met deksel (een zogenaamde ‘smoker’, zoals eerder vermeld in de bbq tips) dan is het verstandig om de deksel erop te gooien. Hierdoor behoud je de warmte en en zal het al het vlees op de grill gelijkmatig garen. Een mooie bijkomstigheid is het vlees een meer distinctieve ‘barbecuesmaak’ zal hebben. 
Let je een beetje op je budget? Koop dan de kogelbarbecue met kap van wehkamp. Je krijgt er tijdelijk €10 korting op


Vers koken met de BBQ tips

Tot dusver de bbq tips van het Kortingscode team. Was dit artikel een beetje behulpzaam voor je? Laat het al je vrienden weten door het hieronder op Facebook en Twitter te delen!

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!