De beste manieren om te besparen op festivals in 2015

Door Caspar     30 april 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Het festivalseizoen 2015 is weer aan

De festivalganger kent zichzelf hier wel in. Het gaan naar een festival is geweldig, alleen kost zoveel geld.  Bij Kortingscode.nl zullen wij er hier wat aan doen door jou te voorzien van een heuse bespaargids voor festivals. Op festivals kun je namelijk zeker besparen, alleen moet je hier de in’s en out’s voor weten. Met deze tips maken wij het voor je mogelijk dat je dit jaar meer festivals dan ooit kan pakken!


De Earlybirds

Om met de bespaartips te beginnen kunnen wij het beste eerst naar de tickets kijken. De eenvoudigste manier om goedkoop aan je kaarten te kopen is voor de echte festivalgangers onder ons: ‘the Earlybirds’. Een Earlybird ben je als je als allereerste een ticket voor het festival aanschaft. Vaak is dit nog voordat de line-up bekend is, dit is ook de voornaamste reden voor de wat lagere prijzen want ze geven graag de loyale festivalganger extra veel korting.


De drank

Vaak sta je erg lang op een festival en krijg je al snel dorst. Een lekkere dorstlesser is dan vaak een biertje of een flesje water. Alleen hier hangt wel een goede kostenpost aan vast. Zo kost een klein biertje al gauw €2,50 of zelfs €3. Helaas is eigen drank meenemen vaak verboden en is het lastig om hierop te besparen.  Mocht je naar een festival gaan met een camping erbij kan je toch vaak wel je eigen drank nuttigen.  Zo kan je bij het lopen van de camping naar het festivalterrein optimaal gebruik maken van de meters die je moet maken met een drankje in je hand.


De camping

Sommige festivals die langer zijn dan een dag hebben vaak de mogelijkheid om er een dag (of langer) te overnachten.  Soms moet je deze losboeken maar af en toe zit het ook bij de ticketprijs inbegrepen. Maar de campingplaatsen zijn over het algemeen altijd goedkoper dan een hotel. Het enige wat je hoeft te doen is een tentje mee en een slaapzak, zo ben je al helemaal klaar voor het complete festival!


De festival outfit van 2015

Festivals zijn tegenwoordig redelijk hip en wat is beter dan daar jouw nieuwe hippe kleding te showen. Ieder festivalseizoen heb je weer nieuwe kleding die het seizoen weer maken, of het nou een paar sneakers is of een hip T-shirt met allemaal fratsen erop. Zo zijn er de nieuwe adidas schoenen of de nieuwste Nike’s die jou de man maken op het festival.  Alles over kortingen op sneakers lees je hier.

Maar een festival outfit gaat niet alleen maar om de schoenen maar ook om alle franjes erom heen. Zoals ze altijd zeggen: ‘de kleding maakt de man’. Alles over de festival outfit van 2015 vind je hier.


Besparen op het festival seizoen 2015

Nederland

Hoe dichterbij huis je blijft hoe goedkoper het wordt qua reiskosten.  De grote festivals van het seizoen 2015 in Nederland zijn toch de weekenders als Lowlands, Awakenings, Pinkpop en Amsterdam Open Air. Zo heeft ieder festival een andere line-up en komen er ook verschillende mensen op af. Ook heeft ieder festival zijn eigen prijs.  Daarom is het vaak handig om voor het boeken van een festival te kijken naar de verschillende prijzen per dag of dit nu inclusief of exclusief camping is en wat de desbetreffende reiskosten zijn.

Kan je echt niet wachten op bijvoorbeeld Amsterdan Open Air? Kom dan alvast een beetje in de vibe met de aftermovie van 2014:

Wereldwijde festival seizoen 2015

Hoe verder je het land uitgaat hoe meer festivals je hebt. Wellicht een beetje ver gegrepen maar zo is elke zomer in Amerika het Burning Man festival. Mocht je het wat dichterbij huis zoeken heb je in België Tomorrowland en Pukkelpop. In Hongarije heb je bijvoorbeeld het Sziget festival, wel ver weg qua reiskosten maar voor de drank en verblijf kan je het zeker doen.   Om geld te besparen hebben ze bij Sziget al een camping set voor je klaarstaan en betaal je bijvoorbeeld voor een halve liter bier maar €2,20.


Geniet van het festival seizoen 2015

Weet je zeker dat je alles klaar hebt staan voor het aankomende festival wat je bezoekt? Controleer dat via onze festival checklist. Zo rest ons maar een ding en dat is jou een ideale festivalzomer van 2015 toewensen. Mocht je zelf nog wat ideale tips hebben voor het besparen op festivals, laat het ons dan weten met een reactie hieronder.

Caspar

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!