Bespaar €376,- per jaar met het nieuwe rijden

Door Sura     3 februari 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Brandstofprijzen in Europa

Een actueler onderzoek over brandstofprijzen is hier te vinden.

I'd love to fly, especially with the gas prices right now.

De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Brandstofkosten bedragen gemiddeld 25% tot 30% van de totale autokosten. Door enkel slimmer te rijden en verstandig te tanken zijn eenvoudig besparingen tot wel 10% te realiseren.

Benzineprijzen in Europa verschillen ontzettend van elkaar. Over de grens tanken kan tot wel een derde goedkoper zijn dan in Nederland. 

  Euro95 LPG Diesel
Belgie 9% goedkoper 24% goedkoper 2% goedkoper
Duitsland 8% goedkoper 18% goedkoper 11% goedkoper
Finland 10% goedkoper geen lpg  gelijk aan NL
Frankrijk 26% goedkoper 6% goedkoper 12% goedkoper
Griekenland 7% goedkoper 2% goedkoper 8% goedkoper
Ierland 14% goedkoper 5% goedkoper 2% goedkoper
Italie 2% goedkoper 8% goedkoper 10 % duurder
Luxemburg 27% goedkoper 31% goedkoper 19% goedkoper
Oostenrijk 24% goedkoper 14% goedkoper 12% goedkoper
Portugal 10% goedkoper 11% goedkoper 4% goedkoper
Spanje 20% goedkoper 14% goedkoper 8% goedkoper
Verenigd Koninkrijk 11% goedkoper 5% goedkoper 10% duurder
Zwitserland 21% goedkoper 12% goedkoper 1% duurder

*Laatst gecontroleerd: 15 januari 2014

Minder brandstof verbruiken om dezelfde bestemming te bereiken is niet moeilijk. Veel van de besparingen vragen niet meer dan een andere manier van rijden of omgang met de auto. Benzine goedkoop tanken door een goede vergelijking te maken tussen verschillende tankstations bespaart je vele euro’s per tankbeurt. Daarnaast je auto enigzins efficiënter maken met simpele handelingen zal je portemonnee snel wat spekken.


20 tips om te besparen op brandstof

​​

 #1Kies bewust bij welk tankstation je tankt. Tankstations langs de snelweg kunnen tot wel 10 cent per liter duurder zijn dan tankstations in de stad. 

 

#2 Tank de brandstoftank niet af na elke rit. De extra kilo's die een volle brandstoftank weegt maken de auto een stuk zwaarder. 10% meer gewicht staat gelijk aan 6% meer brandstofverbruik.

#3 Bereken waar benzine het goedkoopst is op basis van je postcode. De onderstaande app toont je de goedkoopste tankstations in de buurt. Download eventueel de Jip app voor je smartphone voor onderweg.

 

#4 De luchtweestand zorgt dat bij een snelheid van 120 km/u de auto gemiddeld 10% meer brandstof nodig heeft dan bij 100 km/u. Echter is het belangrijkst dat de auto op een optimaal toerental draait in de hoogste versnelling om efficiënt te draaien.

 

#5 Een koude motor draait veel minder efficiënt. Laat een koude motor niet hoog in de toeren komen, maar schakel vroegtijdig rond de 1500-3000 toeren. Rij het eerste kwartier extra kalm om brandstofverbruik en motorslijtage te minimaliseren.

#6 Anticipeer op verkeerssituaties en rem zo min mogelijk. Volg in de file bijvoorbeeld vrachtwagens. Deze rollen doorgaans goed uit.

#7 Snel optrekken levert nauwelijks tijdswinst op, maar zorgt voor gemiddeld 16% meer benzinevebruik.

 

 #8 Controleer regelmatig de bandenspanning. Een auto die op banden met een lage bandenspanning rijdt kan 7% meer brandstof verbruiken. 

 

#9 Zorg dat de wielen juist uitgelijnd zijn. Het juist uitlijnen van de wielen maakt de rolweerstand zo laag mogelijk en daarmee het brandstofverbruik gunstiger. 

#10 Grote glimmende wielen zien er misschien stoer uit en in sommige gevallen kunnen ze de bestuurbaarheid van de auto verbeteren. Als ze echter breder zijn dan de standaard velgen, zullen ze voor meer rolweerstand zorgen en daarmee de auto minder zuinig maken. Kies voor lange afstanden dan in ieder geval voor de standaard wielen.

#11 Let bij het kopen van nieuwe banden op het bandenlabel. Een vijfde van het brandstofverbruik wordt bepaald door de banden.

 

 #12 De airco is wellicht nog wel de grootste duivel onder de motorkap, uit dus dat ding tenzij je hem écht nodig hebt. Scheelt tot 8% efficiëntie in brandstofverbruik

 

#13 Als het te warm is om met zowel gesloten ramen als zonder airo te rijden, kies dan bij lage snelheden de ramen te openen. Bij hoge snelheden is de airo zuiniger dan rijden met de ramen open.

#14 Ga zuinig om met elektriciteit. Alleen de achterruitverwarming kost 3% tot 5% extra brandstof. Tel daar stoelverwarming en de blower bij op en de teller gaat hard lopen!

 

#15 Moderne auto's met geforceerde inductiemotoren (turbo of compressor) zijn doorgaans zuiniger dan atmosferische motoren. Uiteraard is dit afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder. 

 

#16 Zorg dat het luchtfilter niet vervuild is. Een motor die niet goed kan 'ademen' verbruikt meer brandstof en loopt niet lekker. Een schoon luchtfilter kan maar liefst 20% brandstofbesparing opleveren!

#17 Slechte bougies en/of een verkeerde ontsteking kost al snel tot 12% meer brandstof!

 

 #18 Een dakkoffer of imperiaal zorgt voor een hogere luchtweerstand. Door deze van het dak af te halen bespaar je 3% tot 5% brandstof.

 

#19 Een fietsenrek achterop de auto laten zitten zorgt niet alleen voor onnodig gewicht, ook dit zorgt voor een hogere luchtweerstand. Haal deze er daarom altijd na gebruik af. 

#20 Extra gewicht zorgt voor meer verbruik. Gemiddeld genomen betekent 10% meer gewicht een stijging van 6% in het brandstofverbruik. De auto uitnesten en overbodige spullen verwijderen zorgt eenvoudig voor grote besparingen in het benzineverbruik!


Wist je dat de Nederlandse automobilist:

  • Gemiddeld €376,- per jaar aan brandstofbesparing laat liggen.
  • De minst zuinige automobilisten van Europa zijn.
  • Wel omrijdt voor de goedkoopste benzine, maar vergeet de airconditioning uit te zetten, de bandenspanning te controleren en sneller door te schakelen.

Met korting tanken

ANWB ledenvoordeel

Een pechhulp verzekering afsluiten via de ANWB is sowieso geen slecht idee. Een leuk bijkomend voordeel is dat je met een ANWB lidmaatschap aanspraak kunt maken op ledenvoordeel. Bij meer dan 600 tankstations in Nederland krijg je met een ANWB ledenpas maar liefst € 0,12 korting per liter bij de eerste tankbeurt. Bij de volgende tankbeurten bedraagt de korting € 0,06 per liter. Erg aantrekkelijk dus!

Naast de tankkorting kun je als ANWB lid ook regelmatig kans maken op gratis tankbeurten. De voorwaarden van de acties verschillen, echter is dit meestal een gratis tankbeurt t.w.v. een vast bedrag, dat wordt weggegeven onder nieuwe leden.

Tankkorting via UnitedConsumers 

Met UnitedConsumers kun je korting krijgen op diensten en producten die een ieder regelmatig afneemt. Energie, verzekeringen, telefoonabonnement maar ook benzine, diesel, en gas. Door een tankpas van UnitedConsumers aan te vragen krijg je € 0,06 tot € 0,09 korting per liter. Indien er aan de pomp al 6 eurocent of meer korting wordt gegeven (t.o.v. de GLA) dan garandeert UnitedConsumers u altijd 1 eurocent per liter extra korting bovenop de korting die u aan de pomp krijgt. Indien de pompprijs hoger is dan de GLA dan krijgt u het verschil tussen de GLA en de pompprijs, bovenop de 6 eurocent korting, terug.

Shell punten sparen

Bij Shell is het mogelijk om punten te sparen en korting te krijgen op diverse manieren. Een van de meest bekende spaarpunten programma's van Shell is het Shell Bonus Miles programma. Bij elke tankbeurt bouw je Airmiles op die je vervolgens kunt gebruiken om producten goedkoper te bestellen of korting te krijgen op vliegreizen. Door vaker te tanken bouw je sneller Airmiles op. Bekijk de volledige voorwaarden van dit spaarpunten programma.

  • Standaard 1 Air Mile per liter
  • 1,5 Air Mile per liter wanneer je meer dan
  • 200 liter/kwartaal tankt
  • 2 Air Miles per liter wanneer je meer dan
  • 400 liter/kwartaal tankt
  • Altijd dubbele Air Miles op Shell V-Power

Daag jezelf uit: haal 20% meer uit je tank!

Probeer met deze tips eens van het rijden een wedstrijd voor jezelf te maken om te zien hoeveel je bespaart. Ga na wat je extra uit je tank kan halen door weloverwogen te rijden, en kijk wat je jaarlijks kan besparen. Wij denken dat een besparing van 20% mogelijk kan zijn door de bovenstaande tips in je rijstijl te verwerken. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten en vragen je dan ook ze met ons te delen.


Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!