Mode voor budget prijzen: het kan!

Door Karlijn     1 maart 2013   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Besparen op kleding

Hoe haal ik voordelig de nieuwste fashion trends in huis? Tips & tricks!

Wij geven je een aantal tips waarmee je kan besparen op jouw fashion uitgaven en er tegelijk ook nog hip uit kan zien (want laten we eerlijk zijn dat willen we stiekem toch allemaal!).


Do it Yourself

DIY (staat voor Do It Youself) is de trend van dit moment. Heb jij nog een leuk stofje over waar je eigenlijk niks mee doet? Maak er een leuk shirtje/ jurkje of vestje van! Op Pinterest zijn al heel veel ideeën te vinden. De mogelijkheden zijn oneindig en eigenlijk maak je met een paar simpele handelingen al snel nieuwe fashionable items!

Naast het feit dat je een origineel en trendy kledingstuk/ sieraad of accessoires hebt gemaakt voor niet teveel geld is het ook nog eens super leuk om te doen! Hierbij alvast 3 DIY tips:

DIY 1: Maak van je oude kleding een nieuwe kledingstuk!
​heb je een trui die je een beetje te saai vind en niet meer draagt? Knip een stuk uit de mouwen en zet er kanten stof tussen. Of knip een stukje uit een mouw van een basic t-shirt en zet er een knoopje in. Ook kan je kleding bleken of een nieuw kleurtje geven voor een nieuwe look.

kleding

 

DIY 2: Maak je eigen sieraden!
Heb je lint over? Maak er een knoopje in en hang er een grote bedel tussen (wellicht van je oma) en je hebt een super mooie nieuwe ketting! Ook met knoopwerk kan je leuke nieuwe armbandjes maken. Draai wat stof om een haarspeld en veel mensen zullen je complimenteren op je nieuwe haaraccessoire. Ook riemen, schoenen, handschoenen, tassen en haarbanden kan je pimpen met je eigen creativieit.

 

DIY 3: Breien!
Breien is ook terug van weggeweest. Brei je eigen sjaal, muts of trui maar je kan ook accessoires voor je huis kan je maken met creatieve breisels als kerstballen.

Heb je materialen nodig? Ga naar de lokale markt bij jou in de buurt, vaak is er een kraampje dat stoffen verkoopt en anders zijn er ook in iedere stad wel 2de hands winkeltjes te vinden. Ook vlooienmarkten (als de IJ-hallen in Amsterdam en de zwarte markt) zijn goede alternatieven, op deze markten kan je er zelfs over nadenken om je nieuwe creaties te verkopen.


Vintage shoppen

Vintage is al een tijdje hot! De letterlijke betekenis van vintage kleding is 2 de hands kleding. Nu zien we voornamelijk kleding met een vintage look, dus nieuwe kleding dat er verwassen uitziet. In Amerika zijn vintage winkels als een aantal jaar super populair, bij Goodwill winkels kan je heel voordelig 2de handskleding kopen dat er nog heel goed uit ziet! Dit kan ook in Nederland, in elke stad zit namelijk wel een 2de hands winkeltje verborgen en zijn er zat vintage winkels te vinden op het Waterlooplein in Amsterdam. Vind je dit teveel moeite? Bekijk dan eens de shops I Love Vintage, Episode en Laura Dols.


Vermaak je huidige kleding

Ken je ook dat gevoel dat je nog heel mooie kleding hebt in je kast maar dat het net niet helemaal goed zit? Een kleermaker kan uitkomst bieden. Verkort die te lange broek of laat dat ene jurkje even iets innemen zodat je er weer een seizoen mee kan doen! Combineer je huidige kleding met wat trendy sieraden en je hebt er weer een hele nieuwe outfit bij!


Kledingruil!

Het is altijd goed om per seizoenswisseling je kleding kast weer op te ruimen. Vaak kom je dan weer kleding tegen die je alweer helemaal vergeten was! Ben je toch uitgekeken op je kleding organiseer dan kleding ruil met je vrienden. Bij kleding ruil neemt iedereen zijn/ haar kleding mee waar ze zelf op uitgekeken zijn, maar die nog helemaal goed zijn. Op deze manier kan je jouw shirtje ruilen voor een shirtje van iemand anders! Het kost je niks en vaak is dit ook nog eens heel gezellig!

 

Het doordragen van je T-shirt

Ben je uitgekeken op je favorieten T-shirt of heb je het T-shirt naar teveel feestjes aangehad? Gooi je T-shirt niet weg! Blaas er nieuw leven in met Do It Yourself of gebruik het voor andere gelegenheden! Zelf kwamen wij dit grappig plaatje tegen:


Shoppen in de uitverkoop

Er zijn steeds meer uitverkopen te vinden. Zo heb je niet de meer de grote winter en zomer sales, maar zijn er ook steeds vaker mid-season sales. Tijdens deze uitverkoop momenten is het de ideale tijd om je shoppinglist samen te stellen en de kleding te kopen die jij echt nodig hebt. Kijk bij het maken van je shoppinglist altijd eerst naar de trends die komen gaan zodat jij voordelig kan kopen die volgens seizoen nog helemaal trendy zijn!
Ook zijn de uitverkoop momenten een goed moment om merk kleding te kopen, vaak worden merk artikelen met 50% korting aangeboden. Ben jij al een tijdje op zoek naar een merk spijkbroek of een designer shirtje? Houd dan deze websites in de gaten voor de grote uitverkoop:


Fashion outlet stores

De fashion outlets van Nederland zijn steeds beter bezocht. Je kunt bijvoorbeeld kijken bij Rosada fashion outlet of in Batavia stad. Hier vind je kleding van bekende merken sterk afgeprijsd.

  • McArthurGlen (Rosada)
  • Bataviastad

Naast fashion outlet stores heb je ook outlet weken bij veel gewone winkels. Houd deze outlet weken in de gaten om zo jouw favorieten kleding extra voordelig te scoren.


Sample sales

Regelmatig houden bekende en onbekende merken uitverkoop van de samples die zij gemaakt hebben. Dit betekent dat zij hun collectie opruimen en hierdoor zijn er producten verkrijgbaar tegen een zeer lage prijs. Het nadeel is wel dat er vaak slechts één stuk verkrijgbaar is en dat je niet altijd van een standaardmaat uit kunt gaan. Zo is er onder andere sample sale van merken als SuperTrash en G-Star.


Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!