De beste pretparken van Europa op een rijtje

By Caspar     21 mei 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

De beste 6 pretparken in Europa met korting

Het begin van een warme zomer gaat altijd gepaard met mooie ideeën.  Het warme weer nodigt iedereen uit om te genieten van de langere dagen en het lekkere zonnetje. Waar kan je dat beter doen dan in een pretpark? Mensen denken vaak dat pretparken erg duur zijn, maar het hoeft niet veel te kosten. Dit namelijk omdat er altijd wel korting te vinden is.  Daarom zullen wij hier een lijstje van de 6 beste pretparken uit Europa voor je samen stellen.


1) Walibi

Het beste pretpark in Nederland voor de echte sensatiezoekers. Met grote achtbanen zoals de Goliath en de XPRESS die snelheden van 90 t/m 106 km per uur aantikken. Ook heeft Walibi steeds meer events en festivals. Zo heeft Walibi het jaarlijkse Halloween Fright Nights feestje waar je wordt opgeschrikt door Eddy de clown. Ook is er sinds kort het Out of Control evenement waar muziek wordt gedraaid. Speciaal voor de zomer zijn er ook de Summer Vibez dagen waar er meerdere dagen muziek wordt gedraaid en het park open is tot 23:00.  Maar ook bij Walibi kan je toegang krijgen tot het park met een hoop korting: 

 • Via Walibi krijg je 23% korting bij het online bestellen van je tickets. 
 • Maak gebruik van een Walibi Holland kortingsbon van €6,50 korting op je ticket.
 • Pak 15% korting mee met de vroegboekkorting.


2) Efteling

Het beste familie pretpark van Nederland.  Het Toverbos is het meest gezellige bos van Nederland, maar ook zijn er andere attracties zoals de Python en de Vogel Rok voor de echte sensatiezoekers. Ook heb je de zo bekende ‘De Vliegende Hollander’ attractie en de ‘Bobbaan’. Een aantal attracties zijn ook speciaal gemaakt voor families zoals de droomvlucht en zijn er evenementen en mogelijkheden om met de hele familie in het pretpark te verblijven. Daarom staat de Efteling ook bekend als het beste familie pretpark van Nederland. Wij helpen je met het bezoeken van dit park met extra korting.

 • Ontvang online €2 korting op je Efteling ticket.
 • Pak 15% vroegboekkorting mee bij het overnachten in de Efteling.
 • Bij het nemen van een abonnement bij de Efteling, pak je de eerste 3 maanden 50% korting.

3) Slagharen

Slagharen is alles ineen. Het is een waterpark, vakantiepark en ook een attractiepark.   Sinds een aantal jaar geleden is het een gigantisch volwaardig park geworden. Het park waar momenteel alles mogelijk is. Zo is het een heel internationaal park geworden want het attractiepark heeft als thema het Wilde Westen uit Mexico,  maar ook kan je carnaval vieren zoals ze doen in New Orleans, Amerika. Zo is er genoeg te doen voor jong en oud, mocht je aan een dag niet genoeg van Slagharen hebben gehad. Dan kan je ook nog eens eenvoudig overnachten. Daarom hebben wij hier tips voor een weekendje Slagharen.

 • Maak gebruik van de actiecode voor 25% korting op een weekendje Slagharen.
 • Regel een combi-deal, zo kan je voor €7 extra naar het Slagharen Waterpark.
 • Mocht je een abonnement willen nemen dan betaal je de eerste maanden maar €3 per maand.


4) Plopsaland

Welliswaar niet een pretpark in Nederland, maar wel een van de best bezochte pretparken van onze zuiderburen.  Het pretpark staat bekend als het pretpark van Studio 100’s grootste vriend, namelijk Kabouter Plop.  Samen met hem beleef je dit park als een van de beste pretparken van België.  Zo is dit pretpark voor jong en oud want er zijn een hoop achtbanen, maar ook voor de kleintjes is af en toe K3 van de partij.  Niks is beter dan een weekendje weg naar België met extra korting.

 • Ontvang met de Plopsaland dagtickets 10% korting op je bestelling.
 • Via Kortingscode.nl krijg je €6 korting op Plopsaland de Panne.
 • Wordt Plopsa abonnementhouder en ontvang 50% korting op dagattracties.

5) Moviepark Germany

Het grootste movie park van Europa bevindt zich in Duitsland.  Het park wat gerant staat voor actie, avontuur en pret. Zo kijken de kinderen hun ogen uit als zij idolen zoals SpongeBob en de Ninja Turtles tegenkomen.  Een hoop attracties zijn er zeker want het zijn er maar liefst 40 verschillende.  Veel verschillende shows zijn er ook zeker, beleef bijvoorbeeld de ‘Crazy Cops – The Action Stunt Show’ of de ‘Ice Age – The 4-D Experience’ . Voor iedereen is er zeker wat te doen. Maar hoe krijg je hierop korting?

 • Via de webshop krijg je €10 korting op Movie Park tickets.
 • Bestel je ticket online in combinatie met een Movie Park ticket en betaal maar €55
 • Boek met een korting van €3.

6) Disneyland Paris

Het meest magische pretpark van Europa kunnen we wel Disneyland Paris noemen.  Het park staat garant voor mooie sprookjes en goede Disney verhalen. Voor jong en oud is dit een van de beste parken van Europa. Laat daarom je kind genieten van zijn of haar idolen van de films als Toy Story of Frozen. Geniet van grote attracties zoals Space Mountain en de Indiana Jones of bekijk de fantastische shows die Disneyland Paris te bieden heeft. Als je echt van magie houdt, bekijk dan het oh zo bekende kasteel aan het begin van het park.

 • Bij Disneyland Paris kan je gebruik maken van vroegboekvoordeel, hier krijg je 2 dagen en nachten gratis in het park.
 • Kinderen t/m 6 jaar zijn gratis. Een goede voordeelpakker.
 • Tot 25% korting bij Disneyland Paris, dit pak je op het park inclusief gratis ontbijt en diner.


Andere mogelijkheden om kortingen te halen bij pretparken

Travelbird

Als het niet lukt om via deze parken korting te pakken. Is er ook altijd de mogelijkheid om een arrangement te bekijken voor een weekend bij het desbetreffende park via Travelbird.

​Bespaartips

Meer hierover kan je lezen in dit artikel over bespaartips, anders kan je hier ook meer over lezen over andere attractieparken of als je specifiek op zoek bent naar Walibi korting of Efteling korting lees je dat hier.


Veel pretpark plezier

Met de 6 leukste pretparken uit Europa op een rijtje, hopen wij dat het weer de komende tijd alleen maar goed zal uitpakken en je kan genieten van alle gekke attracties. Mocht je een park hebben gemist of heb je leuke tips voor een van deze parken? Laat dat dan even weten in een reactie!

Caspar

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!