€193,- is wat ik per maand bespaar. Nu jij.

By Robin     6 augustus 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Wat is consuminderen?

Bewust minder uitgeven waar het niet nodig is: Consuminderen. Consuminderen is een samentrekking van consumeren en minderen. Minderen met consumeren dus. Het idee is simpel, maar wat kan je nou concreet doen om wat geld te besparen en het milieu minder te belasten?

Consumers are statistics. Customers are people.

Consuminderen in het huishouden

Het huishouden is misschien wel dé plek waar het meest te behalen valt op het gebied van consuminderen. Want onbewust verspil je best veel geld en energie. Hieronder een paar simpele tips om te kunnen besparen in het huishouden:

Tip 1: Was op 40 in plaats van 60 graden en gebruik waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel. Droog je was als het even kan buiten in plaats van in de droger. Goedkoper én beter voor het milieu.

Tip 2: Kook veel met seizoensgroenten en kook het liefst grote porties. Zo kan je maaltijden invriezen voor als je een dagje wat minder zin hebt om te koken. Handig en voordelig!

Tip 3: De verwarming één graad lager en één minuut per dag minder douchen. Kleine verschillen waar waarschijnlijk weinig van werkt, maar die op jaarbasis al een behoorlijk effect hebben.


Idee: Organiseer een ruilmiddag

Waar (vooral bij vrouwen) onnodig geld naartoe gaat is kleding. Eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal wel items in de kast hangen die we nooit meer dragen of zelfs nog nooit hebben aangehad. Maar omdat veel mensen dit probleem hebben, is het juist heel leuk om bijvoorbeeld samen met vriendinnen of collega’s een ruilmiddag te organiseren.

Spreek af dat je allemaal 10 kledingstukken meeneemt die allemaal nog zeker een ronde mee kunnen. Bak lekkere brownies en zet een grote kop thee en zo heb je gelijk een gezellige vriendinnenmiddag én een nieuwe garderobe, zonder bakken met geld uit te geven!


Idee: Shoppen in een kringloopwinkel

De kringloopwinkel is een plek waar veel mensen nog nooit zijn geweest. Zonde, want voor een prikkie kan je daar soms hele leuke dingen vinden. Vooral spulletjes voor in huis, zoals meubels en woonaccessoires kan je daar voor een paar cent op de kop tikken. Koop bijvoorbeeld eens een oude grenen tafel en bewerk hem op een zaterdagmiddag een keer met wat schuurpapier, wasolie en een pot white wash-verf. Op de site van bijvoorbeeld Karwei staat precies hoe je dit moet doen.
Zo heb je bijna gratis een nieuwe tafel die je ook nog eens in een leuk kleurtje kan schilderen.


Internet, telefoon en televisie

Veel mensen hebben hun internet, telefoon en televisie nog apart van elkaar geregeld. Het is echter veel voordelig om bij één aanbieder een 3-in-1 pakket te nemen. Zo’n pakket kan ook precies afgestemd worden op je persoonlijke verbruik. 

Daarnaast is een sim-only abonnement vele malen voordelig dan een ‘normaal’ abonnement. Check daarom of je mobiele abonnement niet al is afgelopen en je kan overstappen naar een veel goedkoper sim-only abonnement.


Tip: Laat je niet verleiden

Consumers are increasingly feeling that the are being taken for a ride.

Wat vooral belangrijk is bij consuminderen is discipline. Laat je niet verleiden tot marketingstrategieën en bepaal wat je écht nodig hebt en waarmee je best zonder kan. Consuminderen is niet alleen minderen met consumeren, maar ook een nieuwe mind-set aanmeten. Als je keuzes wat bewuster maakt, zie je dat besparen eigenlijk vanzelf gaat! Met bijvoorbeeld het tijdschrift over duurzaam leven: Genoeg, of het blog voor echte vrekken heb je veel tips en tricks die je kunnen helpen bewustere keuzes te maken. Wil je bewuster koken dan is het Blog ‘Consuminderen met plezier’ zeker een aanrader!


Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!