Korting, korting en nog eens korting. For everything else there's mastercard

By Robin     26 april 2013   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Creditcards, veilig en voordelig

Creditcards zijn wereldwijd een geaccepteerd betaalmiddel maar niet iedereen haalt er uit wat er in zit! Met een Creditcard kun je gebruik maken van extra garantie, korting en gratis producten. Het wordt dan ook door vele gezien als het ultieme betaalmiddel.

Creditcards zijn niet voor iedereen weggelegd, maar in de juiste handen kan het veel extra voordeel opleveren. Hier worden verschillende tips gegeven hoe ook jij hiervan kunt profiteren, te beginnen met dé nummer 1 regel op het gebied van Creditcards:

 

Zorg er altijd voor dat iedere maand de rekening van de Creditcard betaald wordt, anders weegt de opgebouwde rente niet op tegen de voordelen.


Geschikt/Ongeschikt voor een Creditcard?

Zoals eerder vermeld is niet iedereen geschikt om een Creditcard te bezitten. Het brengt toch enige vorm van verantwoordelijkheid met zich mee en vereist een stukje zelfdiscipline. Vooral nu in tijden van economische crises is het niet altijd even verstandig om een Creditcard aan te vragen.

Met deze kleine zelfanalyse kan jij zelf bepalen of het voor jou verstandig is om een Creditcard aan te vragen.

  1. Ben jij in staat om elke maand de rekening van de Creditcard te betalen?
  2. Gebruik jij de Creditcard niet om aan je vaste lasten te kunnen voldoen?
  3. Zijn jouw inkomsten minimaal €1.150,- minus de vaste lasten?
  4. Heb jij een BKR verleden?

Heb jij deze vragen met Ja-Nee-Ja-Nee beantwoord? Dan ben jij geslaagd voor deze test en daarbij geschikt voor een Creditcard!


Pak extra voordeel met Creditcard acties!

Met een Creditcard kan je profiteren van verschillende voordelen. Hier zijn de bekendste voordelen uitgelicht.

Gratis cadeaus

Om jou er van te overtuigen om een Creditcard aan te vragen zullen veel Creditcardmaatschappijen gratis cadeaus aanbieding bij een aanvraag. Hier kan jij van profiteren door de leukste cadeaus uit te zoeken! Om het cadeau te ontvangen dien je in veel gevallen een vooraf bepaald bedrag te besteden met de Creditcard. Nadat je dit bedrag besteed hebt, ontvang je het cadeau en hoef je in principe de Creditcard niet meer te gebruiken.

Goede doelen

Met een Creditcard die aan een goed doel is gekoppeld, steun je met elke transactie automatisch het goede doel. Een goed voorbeeld hiervan is de World Panda Card, hierbij geeft de Creditcardmaatschappij jaarlijks een donatie aan het Wereld Natuur Fonds.

Verzekering / Garantie

Een aankoop met een Creditcard is in veel gevallen extra verzekerd. Per Creditcard verschilt het aantal dagen dat de verzekering op de aankoop geldig is. Hierdoor kun je besparen op verzekeringen welke ze je proberen te verkopen in de winkel. Zo ben je verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Als je bijvoorbeeld je vliegtickets boekt met een Creditcard, is automatisch je bagage verzekerd.

Punten sparen

Door veel transacties te maken kan je met enkele Creditcards punten sparen voor bijvoorbeeld gratis producten of zelfs vliegtickets. Een goed voorbeeld hiervan is de Bijenkorf Card, met deze Creditcard spaar je namelijk punten voor gratis producten in de Bijenkorf en krijg je 10% korting op vrijwel alle cosmetica.

Cashback

Wanneer je in het bezit bent van een MasterCard is het ook mogelijk om gebruik te maken van verschillende Cashback acties. Op Haalmeeruitjecard.nl vind je verschillende acties waarbij je kunt profiteren van Cashback korting.


Vergeet niet om oude Creditcards op te zeggen!

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat je een onoverzichtelijk aantal creditcards hebt liggen en dit maakt de financiën er niet makkelijker op. Bovendien kost het hebben en gebruiken van Creditcards in sommige gevallen geld.

Een Creditcard opzeggen houdt meer in dan deze alleen in de prullenbak gooien. Bel de betreffende creditcardmaatschappij en volg de juiste stappen om de Creditcard op te zeggen. Op deze manier houd je het simpel en overzichtelijk!


Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!