Van noob naar nerd in 6 stappen

By Robin     2 april 2013   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Waar moet je op letten bij aanschaf elektronica?

Op het internet kun je vrij gemakkelijk en snel op elektronica besparen. Maar waar let je op? Aangezien de elektronicamarkt en vooral het deel wat met computers te maken heeft heel snel veranderd, of liever gezegd verouderd, kan het kopen van elektronica een tricky business zijn, vooral als je er niet zoveel van af weet. Daarom hebben wij een aantal tips die het je makkelijker kunnen maken om bijvoorbeeld gebruik te maken van een goede laptop aanbieding.Doel van product?

Allereerst moet je jezelf afvragen wat het doel is van het product wat je aan wilt schaffen. Bij een fototoestel is dat allicht foto’s, maken maar bedenk of je het toestel wilt gebruiken om vakantiekiekjes te maken of om professioneel mee aan de slag te gaan. Bij een laptop zijn er meer keuzes en wordt het al wat lastiger. Bepaal of je de laptop vooral als tekstverwerker wilt gebruiken of bijvoorbeeld voor het bewerken van foto’s.

A goal properly set is halfway reached.

Voorbeeld

We gaan er even vanuit dat we een laptop willen kopen en deze vooral willen gebruiken voor typen, browsen op het net, zo nu en dan een filmpje kijken en aangezien we van plan zijn om hem tevens te gebruiken voor wat lichte werkzaamheden op kantoor, zou het handig zijn als deze niet te zwaar is. Je hebt nu de parameters vastgesteld, qua functionaliteit hoeft hij niet alles te kunnen en hoe lichter de computer hoe beter.


Verschillende productlijnen

Om er voor te zorgen dat jij het juiste product koopt hebben veel elektronica producten meerdere productlijnen opgezet. Op deze manier weet jij bijvoorbeeld wat het instap model is of welke je moet hebben als professioneel gebruiker.

Een goed voorbeeld hiervan is het merk Dell, deze computer producent heeft namelijk drie verschillende productlijnen opgezet; Inspiron, XPS en Alienware. Zo kun je de Inspiron gebruiken voor dagelijks gebruik, is de XPS gericht op Multimedia + Design en zijn de Alienware modellen speciaal voor gaming ontwikkeld. Op deze manier wordt de keuze een stuk makkelijker!


Zorg dat je begrijpt wat je leest

Om uiteindelijk een goede afweging te kunnen maken is het belangrijk om de termen te kennen die de markt gebruikt om verschillende producten aan te duiden.

An intelligent person is never afraid or ashamed to find errors in his understanding of things.

Voorbeeld

We blijven bij ons voorbeeld van een laptop, wat is precies een laptop? Een draagbare computer! Ja, maar er wordt vast onderscheid gemaakt tussen bepaalde modellen. Het makkelijkste is om het woord laptop op te zoeken op Wikipedia. Wij vinden nu de geschiedenis van de laptop en een kopje soorten met een verdeling tussen Notebooks en Netbooks. Wanneer je nu verder zoekt en Netbooks opzoekt vind je dat een Netbook een uitgeklede versie van een Notebook is. Klein, licht en vooral voor tekstverwerken, maar aangezien we hem ook willen gebruiken om films op te kijken is voor ons een Netbook te klein.


Reviews

Nu we een idee hebben van wat we nodig hebben, is het zaak om te bepalen welk merk en type we willen hebben. Dit is het best te bepalen met behulp van reviews. Een review is een recensie van een product en is meestal door een kenner geschreven.

Specialistische reviews

Op het gebied van techniek vind je de beste reviews op Tweakers.net. Behalve reviews vind je er nieuws, informatie, een forum en heeft het zijn eigen vergelijker. Ook worden er gebruikte producten te koop aangeboden net als op Marktplaats maar dan volledig gericht op elektronica. Op Tweakers kan je vrij eenvoudig zoeken naar reviews, ga naar het tabblad reviews en vanuit hier kan je zoeken naar bv laptops. Wij vinden dan het volgende: Notebook Best Buy Guide december 2012.


Onderling apparaten vergelijken

Wanneer je weet welk merk en type je wilt kopen is het tijd om te vergelijken. Zoals eerder aangeven is Tweakers een erg goede vergelijkingsite. Maar naast Tweakers bestaan er ook andere vergelijkers zoals Beslist of Kieskeurig. Geen van beide zijn gespecialiseerd in elektronica, maar het kan nooit kwaad om meerdere vergelijkingssites te raadplegen. 


Korting verkrijgen op elektronica

Tevens is het raadzaam om de laptop aanbiedingen van webshops in de gaten te houden want hierbij wordt vaak korting weggegeven. Ook het invullen van een kortingscode kan veel schelen. De gemiddelde orderwaarde voor elektronica ligt een stuk hoger dan voor bijvoorbeeld die voor kleding, dus zelfs een laag percentage korting kan flink wat geld besparen!


Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!