Bespaartips voor festivalgangers van festivalgangers

Door Caspar     7 mei 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Bespaartips van festivalsites

Het is weer tijd voor de echte festivalzomer, zo zijn er een hoop tips om te besparen op festivals en wie kan je dat nu beter laten weten dan een aantal festivalwebsites? Daarom hebben wij voor Kortingscode.nl om jou tegemoet te komen een aantal festival websites gevraagd om hun #1 bespaartip voor festivalgangers te beschrijven.

Weet je nog niet wat je moet dragen op het eerstvolgende festival? Lees dan hier alle tips voor je outfit dit festival seizoen.

Reis in een groep 

Ben je van plan om met een groep met de trein naar een festival te gaan? Check dan eens het NS Groepsretour. Hiermee kun je samen naar het festival reizen voor een laag tarief. Iedereen die meereist kiest zijn eigen opstapplaats, maar jullie reizen wel naar dezelfde eindbestemming. Het NS Groepsretour is al interessant vanaf 4 personen, maar het wordt nog voordeliger als je met meer medereizigers bent (tot maximaal 10 personen). Krijg je het voor elkaar om met zijn tienen te reizen, dan kost een retourtje maar €6,40 per persoon. Dat is nog eens besparen!

Stan Korenromp | Festivalagenda.info | De meest complete festivalagenda van Nederland.


Combineer een festival met je vakantie

In Zuid- en Oost-Europa is je gulden een daalder waard, dus combineer je festival met een vakantie. Voor de prijs waarvoor je in Nederland drie dagen naar een groot festival kunt, kun je in Hongarije zeven dagen naar het Sziget Festival. Goedkoper zijn het EXIT Festival in Servië (vier dagen voor €122), VOLT in Hongarije (vier dagen voor €95), Pohoda in Slowakije (drie dagen voor €89), het Sea Dance Festival in Montenegro (vier dagen voor €76) en Rock For People in Tsjechië (drie dagen voor €62). Festivaltickets, reis en accommodatie boek je gemakkelijk op www.festival.travel. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kosten voor het eten en drinken…

Martijn Pas | Festival.travel | Alle buitenlandse festivals op een rijtje.

 


Koop een early bird of stel een bestedingslimiet in

Een dagje feesten op een klein budget? Dan moet je zorgen dat je entree vrij is of minimaal! Dan heb je meer te besteden op het evenement zelf aan drankjes en eventueel een hapje te eten! Je kunt op Partyflock meedoen met winacties waardoor je gratis entree wint. Uiteraard is het wel een risico: als je niet wint, sta je met lege handen!
Het loont ook om de early bird verkoop in de gaten te houden. Voor de meeste feesten geldt: hoe langer van te voren jij je ticket scoort, hoe minder je betaalt! Daarnaast kun je in onze agenda zoeken naar gratis feesten of je vult in dat je bijvoorbeeld maximaal €10 uit wilt geven aan entree!

Karian van den Broek | Partyflock.nl | Het overzicht voor alle festivals, festival foto's en verslagen.


Bestel een flesje water

Een festival kan heel duur zijn, maar het is maar net hoe gek je het maakt. In Nederland worden jaarlijks honderden festivals georganiseerd en het worden er steeds meer. De grootschalige en meestal meerdaagse festivals zijn erg prijzig (€50-€150). Gelukkig vinden er ook gratis festivals plaats door heel het land. Deze festivals zijn het bezoeken zeker waard, vooral als je niet veel geld hebt om uit te geven aan z’n dagje uit. Wil je toch een grootschalig festival bezoeken? Dan is het aan te raden om een flesje water te kopen. Tegenwoordig hebben veel festivals (vooral met heel mooi weer) de plicht om gratis drinkwater aan te bieden, je kunt dan je flesje gratis weer vullen. Alcohol is vaak op z’n grootschalig festival niet nodig want de aankleding, muziek en de sfeer geven je al een heerlijke kick om de hele dag vol te kunnen houden en optimaal te kunnen genieten.

Shanna | Festivalfans.nl | Blijf op de hoogte van je favoriete festivals.


Kies een eigen genre

Goedkoop festivallen begint met de kaartverkoop, of zelfs nog daarvoor. Want waarom zou je €70 neerleggen voor een festival met 15 verschillende genres muziek, als er ook een soortgelijk festival van €25 is met slechts de genres van jouw voorkeur? Goed zoeken is de sleutel en daar willen wij best een handje bij helpen. Check http://www.yellowtipi.nl, log in met je Facebookaccount, geef aan waar je woont en wat jouw voorkeuren zijn en wij tippen jou betaalbare festivalpareltjes. Daarnaast kun je ook vrij gemakkelijk besparen op je festivalhap. We kunnen er heel kort over zijn, als het om de calorie-prijs verhouding gaat, is een zak patat eigenlijk altijd de beste optie. Wat betreft drinken moet je vooral een beetje mazzel hebben. Ga eens op zoek naar een standje van een (alcohol)drankmerk die druk bezig zijn om hun product onder het festivalpubliek onder de aandacht te brengen. Misschien scoor je wel een gratis drankje!

Timo Kragting | Yellowtipi.nl | Een helder overzicht van alle festivals in Nederland en België.


Doe mee aan winacties

We hebben veel winacties online staan van dance evenementen. Wij verloten deze gastenlijstplekken onder de bezoekers die eraan meedoen. Veel winacties zijn gratis als je een member account hebt (een member account is ook gratis). Indien je extra winkans wil maken, kun je extra smsjes sturen, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Het sturen van een smsje is geen abonnementsdienst en als je niet wint, krijg je geen sms.  

DJGUIDE.nl | De meest complete party agenda van Nederland.


Met deze bespaartips in het vizier willen wij jou een prachtig festival seizoen 2015 toewensen en hopen wij dat je met deze tips een hoop leuke besparingen kan doen waardoor je meer festivals kan bezoeken deze zomer.

Op zoek naar meer bespaartips voor festivals? Klik dan op de link. Of weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor je festival? Lees dan de festival checklist
Caspar

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!