Alleen verstoppen in de koffer is goedkoper

By Dorti     13 mei 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Goedkoop op vakantie: jouw gids voor voordelig reizen

Goedkoop vliegend ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Tijdens de economische crisis is het fijn om even te verdwijnen uit het dagelijkse leven. Helaas brengt die ontsnapping in de vorm van een vakantie de nodige kosten met zich mee; iets waar je in tijden van financiële malaise niet op zit te wachten. Er zijn manieren om voordelig op vakantie te gaan, zodat je bij thuiskomst niet met een lege bankrekening komt te zitten. Lees hier alle tips en tricks voor een betaalbare reis!


Vliegreizen: Boek op tijd!

Wanneer je een vliegreis boekt geldt er één gouden regel: boek op tijd! Hoe vroeger je boekt, hoe lager de ticketprijzen. Veel mensen maken gebruik van een last minute, maar deze zijn alleen voordelig wanneer je een week van te voren of op dezelfde dag boekt en vertrekt. Nog meer vliegtips:

  • All-inclusive: All-in reizen kan erg voordelig zijn. Je eet de hele week 'gratis' dus over die kosten hoef je je geen zorgen te maken.
  • Vroeg boeken: Op tijd boeken is het voordeligst, hoe langer je wacht hoe duurder de tickets zullen worden.
  • Retour boeken: Een retourvlucht is altijd goedkoper dan een enkele reis.
  • Prijzen vergelijken: Gebruik websites zoals Skyscanner om de meest  voordelige tickets te vinden. Je zult je verbazen over de prijsverschillen!
  • Check de maximale toegestane bagage: Soms lijkt een ticket zeer goedkoop, maar dan zijn alle extra kosten, waaronder die voor de bagage, nog niet meegerekend.

Bekijk hieronder 12 tips voor een lichte koffer:


Autovakantie: Ga met z'n allen

Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, kun je het snelst besparen door met zoveel mogelijk mensen te gaan. Als je namelijk in je eentje gaat, draai je zelf op voor alle brandstof en tolkosten. Met meerdere mensen kun je deze kosten delen. Andere tips:

  • Kosten van benzine en tol berekenen: Bereken van tevoren alle kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Je kunt dan bijvoorbeeld besluiten om tolwegen te vermijden.
  • Ga kamperen! Kamperen blijft de goedkoopste manier om te overnachten.
  • Neem proviand mee: Smeer thuis de broodjes en neem bijvoorbeeld pakjes drinken en snoep mee. Dit is een stuk goedkoper dan eten bij wegrestaurants of voedsel bij het tankstation kopen.


Bus & fietsvakanties

Lekker fietsen kan natuurlijk ook

Nog voordeligere opties zijn fietsvakanties en busreizen. Aan deze vakanties kleven echter wel wat nadelen. Zo kom je op de fiets lang niet zo ver als met de auto of het vliegtuig, dus als je op zoek bent naar een gegarandeerd zonnetje is de fiets niet de meest praktische optie. Bovendien kun je met de fiets niet veel bagage meenemen, je zal dus weinig kleding en voedsel kunnen vervoeren.

Busje komt zo!

Op pad gaan met een groep in een bus heeft zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel is natuurlijk dat je nergens over na hoeft te denken. De chauffeur zal je naar de plaats van bestemming brengen, alwaar iemand van de reisorganisatie op je wacht om je naar het hotel of appartementencomplex te begeleiden. Vergeet het kaartlezen! Een nadeel is de lange busreis met weinig beenruimte, weinig comfort en eventueel luidruchtige medepassagiers.


Overnachtingen: probeer eens een hostel

Kamperen is de goedkoopste optie wat betreft overnachten, maar slapen op een flinterdun matje en met de welbekende wc rol onder de arm op zoek gaan naar een schoon toilet is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heeft elke grote stad wel enkele hostels of hotels waar je voor een klein prijsje kunt overnachten. Lees hier onder alle do's en dont;s als het gaat om overnachtingen.

Do

Boek via dagaanbiedingen

Neem eens een kijkje op sites zoals VakantieVeilingen.nl. Vaak vind je hier super voordelige aanbiedingen.

Boek op tijd!

Hoe eerder je boekt, hoe beter de prijzen. Soms hebben reisorganisaties ook goede last-minutes in de aanbieding.

Bekijk ook eens de hostels

Vaak zijn mensen geneigd om alleen naar hotels te kijken, maar in sommige landen heb je ook zeer luxe hostels. Je hebt dan gewoon een kamer voor jezelf, alleen betaal je veel minder.

Don't

Ter plaatse boeken

Reis niet op de bonnefooi naar een hotel. Als je ter plaatse bij de receptie boekt, betaal je altijd meer dan wanneer je van tevoren reserveert.

Eten in het hotel

Eten in het hotel is vaak erg duur. Bekijk eens de restaurantjes in de buurt, die zijn veel goedkoper en het eten is vaak ook nog lekkerder.

De minibar leegdrinken

Verleidelijk, die candybars en flesjes drinken op de hotelkamer. Helaas betaal je hier flink voor. Laat de minibar voor wat hij is en neem je eigen drinken en/of eten uit de supermarkt mee.


Algemene reistips

Als je voordelig op vakantie of op reis wil gaan, is het verstandig om van tevoren een budget af te spreken. Bedenk goed wat je allemaal wil doen en hoeveel geld je daar ongeveer voor nodig hebt. Het zal misschien betekenen dat je een paar uitjes moet overslaan, maar dan kom je achteraf niet met onverwachte kosten te zitten. Vergeet in je berekeningen niet de kosten voor dinertjes buiten de deur en uitjes naar een zwembad, museum of andere attracties op te nemen.

Bij het plannen van je reis en het inschatten van de kosten, is het handig om een boek als Lonely Planet of de ANWB-reisgids bij de hand te hebben. Hierin vind je allerlei tips voor leuke uitstapjes en hotels en bovendien staan de prijzen vermeld. Ben je benieuwd naar wat andere mensen van de bestemming waar jij naar toe gaat vonden? Bekijk dan hun reviews op sites als Tripadvisor.


Dorti

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!