Internet is vrijheid en blijheid. Gratis antivirus, muziek en games voor iedereen?

By Lynnemore     5 mei 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Besparen op software

Op het internet valt veel te besparen wanneer het gaat om software voor op de computer. Op verschillende vlakken zijn er vaak gratis varianten. De gratis varianten van bijvoorbeeld antivirus, games en streamingdiensten zijn vaak de uitgeklede versies met iets minder functies dan de betaalde versies hebben. Natuurlijk zijn deze er marketingtechnisch zo op ingesteld dat ze je enthousiast maken over een product waardoor je vaak de extra functies ook wilt gaan gebruiken en alsnog zal overstoppen op de betaalde variant maar het is lang niet altijd nodig/noodzakelijk.


Antivirus gratis? Voldoen deze?

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je gegevens op straat komen te liggen, al helemaal wanneer het bijvoorbeeld om financiële gegevens gaat of dat je computer bijvoorbeeld in zijn geheel stopt met werken. Wat je dan nodig hebt is goed werkende anti-virus software. Gelukkig zijn er dan ook genoeg varianten die je gratis in huis kan halen. Veel bedrijven bieden de gratis anti-virusprogramma's aan. Hieronder een lijst met goede anti-virus software die ook nog eens geheel gratis is. En dan gaat het dus niet om trials en dergelijke maar gratis antivirus software die goed werkt..

 1. avast! Free antivirus - avast zoekt ook virussen terug op de computer en is al sinds 1988 bezig met antivirus software.
 2. AVG anti-virus free - één van de beste anti-virus (gratis) programma inclusief antispyware, email&link scanner en automatische updates. Wel een zwaar programma
 3. Avira Free AntiVirus - Avira beschermt tegen virussen, trojans, worms, spy- & adware en andere malware, wellicht wat ingewikkeld voor 'beginners' op de computer
 4. Bitdefender Antivirus Free Edition - makkelijk op te zetten, vraagt weinig geheugen, vraagt niet constant om een upgrade, en beschermt goed. Persoonlijke favoriet.
 5. Comodo Antivirus - ook een topprogramma en één van de betere opties en beschermt voor de voor de handliggende dreigingen. Beschouwd onbekende fenomenen als bedreiging maar werkt stil en schakelt effectief dreigingen uit zonder dat je wordt gehinderd.


Gratis streamingdiensten

Naast Spotify en Soundcloud wat waarschijnlijk de meest bekende exponenten zijn van streamingdiensten zijn er nog verschillende andere gratis te gebruiken streamingdiensten. Een lijst die je zou kunnen doorwerken als jij wil weten voor welke dienst je wil gaan gebruiken kan er goed alsvolgt uit zien:

 1. Grooveshark
 2. Pandora
 3. Last.fm
 4. Ex.fm
 5. Piki / turntable.fm
 6. Slacker
 7. Deezer.com
 8. This Is My Jam
 9. The Sixty One
 10. Shoutcast
 11. Jamendo

Gratis games: Planetside 2, Dota 2, Minecraft etc.

Online zijn er inmiddels ook veel alternatieven te vinden van andere duurbetaalde spellen. Games die veelvuldig gespeeld worden en geroemd worden op het internet zijn onder meer Planetside 2, Dota, Hawken, World of Tanks, Smite, Black Mesa, Runescape, Wonderputt en Minecraft. Hier een lijst met games die wellicht de moeite is om door te ploegen. Op Techradar krijg je een volledig overzicht met beschrijving van de individuele spellen er bij!

 1. Planetside 2
 2. Dota 2,
 3. Hawken
 4. World of Tanks
 5. Super Crate Box
 6. Smite
 7. Black Mesa
 8. RuneScape
 9. Minecraft Classic
 10. WonderPutt
 11. League of Legends
 12. Tribes: Ascend
 13. Team Fortress 2
 14. Age of Empires Online
 15. Auto Club Revolution

Lynnemore

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!