Lees hier hoe je op 4 manieren je boodschappen gratis kunt laten verzenden!

Zo krijg je je boodschappen gratis thuisbezorgd

Voor wie het tripje naar de supermarkt niet als leuk uitje beschouwt, maar als een stressvolle onderneming, is de boodschappenservice een uitkomst. Net zoals die nieuwe salontafel die je online bestelt, kun je ook je digitale mandje vullen met etenswaren. De servicekosten kunnen een drempel zijn. De bezorgkosten worden servicekosten of bestelkosten genoemd omdat er meer bij komt kijken dan alleen de verzending.

Je boodschappen worden bij elkaar geshopt door een winkelmedewerker en vervolgens worden ze gekoeld en wel bij jou in de keuken afgeleverd. In dit artikel geven we jou vier manieren om gratis verzending te krijgen van je boodschappen.


Kosten van de boodschappenservice
De kosten van deze service verschillen per winkel. Als je je AH boodschappen thuis wilt laten bezorgen met de AH thuisbezorgservice betaal je tussen de €2,50 en €9,95, afhankelijk van het moment dat jij kiest en je moet dan wel voor ten minste €50 boodschappen doen. Bij Plus betaal je altijd €6 en is het minimale bestelbedrag €25. Je laat de boodschappen bezorgen op een moment dat het jou uitkomt. Bij Jumbo betaal je altijd 6 euro, onafhankelijk van het gekozen bezorgmoment. De minimale bestelwaarde is €50 en de kosten verschillen per bezorgmoment.

Dit kostenoverzicht laat wel zien dat het niet goedkoop is om online boodschappen te doen. Maar geen zorgen, er is een ware bezorgoorlog aan de gang in online supermarkt land! Er zijn dus mogelijkheden om die boodschappen gratis te laten bezorgen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.


1. Gratis verzending door te kiezen voor de juiste producten
Elke week zijn er bij AH, Jumbo en Plus een aantal producten waarmee je gratis verzending krijgt. Voeg deze toe aan je bestelling en alle boodschappen worden gratis thuisbezorgd. Zo heeft AH aanbiedingen: zoals twee flessen Lindemans wijn, twee potjes Sportlife of twee Coca-Cola packs die jou gratis verzending kunnen opleveren. Vaak zijn deze acties geldig op een bepaalde dag zoals woensdag, donderdag en zaterdag.

Op Jumbo.nl vind je een speciale pagina met actieproducten. Daar krijg je bijvoorbeeld gratis verzending als je twee pakken kwarkyoghurt koopt. Bij Jumbo zijn dit soort acties altijd geldig op dinsdag, woensdag en donderdag. Het loont dus om op die dagen te bestellen.

Bij Plus Supermarkt is gratis verzending ontvangen heel eenvoudig gemaakt. Bestel je voor minimaal €25 aan boodschappen, dan komt de bestelling gratis jouw kant op.

2. Gebruik een kortingscode


Supermarkten zijn aan het stunten met online boodschappen doen, er zullen dus regelmatig kortingscodes voorbij gaan komen op onze website. Deze kunnen je gratis verzending opleveren en soms krijg je zelfs €10 korting plus gratis verzending van je boodschappen! Soms hebben we zelfs een kortingscode voor de AH maaltijdbox, dus hou onze website goed in de gaten!


3. Pick-up point


Als je niet vaak thuis bent kan het lastig zijn om een bezorgmoment te kiezen. Kies dan voor een pick-up point of ophalen in de winkel. Je vult nog steeds online je winkelmandje en jouw boodschappen worden nog steeds door een medewerker bij elkaar gezocht. Alleen nu rijd je na je werk even langs zo’n pick-up point of winkel. Binnen vijf minuten staat je tas in de auto. De kosten hiervan zijn een stuk lager dan bezorging. Je hoeft afhankelijk van het tijdstip en het orderbedrag bij Jumbo niets te betalen (tussen 0 en 3 euro), bij AH betaal je tussen de €1,50 en €3,50 en bij Plus betaal je €2,50.

Extra tip: Bij Jumbo hoef je bij een nieuw pick-up point de eerste vier weken niets te be talen.


Besparen op je boodschappen

Het is niet altijd mogelijk om de bezorgkosten volledig gratis te krijgen. Maar er zijn wel altijd manieren om op je boodschappen te besparen. Hier nog drie tips:

1. Lever moeiteloos je lege flessen in


Bespaar jezelf een rit naar de supermarkt voor de lege flessen en je kratjes. Die kun je gewoon bij de bezorger inleveren. Je krijgt direct je statiegeld.


2. Deel je verzendkosten met de buren


Maak er een gezellig theekransje van. In plaats van samen boodschappen doen, doe je nu het online shoppen samen. Ga samen op jacht naar de beste Albert Heijn of Jumbo acties, laat het op één van jullie adressen bezorgen en deel de kosten. Bovendien hoef je je ook niet zorgen te maken over de minimale bestelwaarde.


3. Gratis producten


Vergeet niet bij AH de gratis producten toe te voegen, de extraatjes. Elke week krijg je een gratis product bij online bezorging via Albert Heijn.