Hoe werkt WiFi?

Door Robin     1 april 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Browsen maar

Tegenwoordig heeft iedereen het wel thuis, WiFi. Het maakt het makkelijker om te internetten want je hoeft niet vast te zitten met je laptop aan een kabel bijvoorbeeld. Iedereen kan hier lekker makkelijk gebruik van maken thuis of op werk, het hoeft dus niet perse met je computer te zijn maar kunnen ook tablets en smartphones zijn.


Wat is WiFi?

WiFi staat voor draadloos netwerk, de term die hier mee te maken heeft is Wireless LAN (WLAN), dit is een draadloos netwerk die verbinding en internet weergeeft op jouw computer of tablet.  Hij zendt daarmee radio golven uit die jouw WiFi ontvanger oppakken en daar gebruik van maakt. Zo een WiFi ontvanger heet een cliënt. WiFi werkt met het downloaden van Mb/s per seconde, afhankelijk van hoeveel Mb/s per seconde je hebt hoe sneller je internet zal werken.


Waar haal ik WiFi?

Om WiFi aan te schaffen heb je vaak meerdere opties. Afhangend van de regio waar je woont uiteraard kan je ook WiFi aanschaffen. Afhangend van waar je woont krijg je een provider toegewenst. Ook bieden die providers uiteraard korting, die zullen we hier voor je even op een rijtje zetten.

UPC biedt nu bijvoorbeeld meerdere mogelijkheden voor het halen van WiFi voor bij jou thuis, afhangend van hoeveel je nodig hebt hebben zij drie opties.

  1. Voor €37,50 per maand heb je al 50 Mb/s per download in combinatie met WiFispots door het hele land en kan je online naar 15 zenders tv kijken.
  2. Wil je het medium grootte pakket, dan betaal je €45 per maand en ontvang je 120 Mb/s per download. Ook hierbij kan je gebruik maken van je WiFispots en is het mogelijk om online tv te kijken.
  3. Zoals UPC het beschrijft haar beste product, voor €55 per maand krijg je 200 Mb/s per download. Hierbij krijg je ook de online tv zenders en maak je gebruik van WiFispots.

Uiteraard is het ook mogelijk om internet te combineren met telefonie en TV. Voor al €45 heb je het basis pakket van €45 per maand en is oplopend tot een pakket van €71 per maand.

KPN biedt kortingen op haar internet.

Ook KPN is een sterke provider voor het gebruik maken van internet. Bij KPN heb je zo ook een aantal opties voor het gebruik maken van internet. Puur voor het internet heb je bij de KPN twee opties.

  1. Zo begin je met het internet KPN basis pakket voor maar €32,50 per maand. De eerste 3 maanden is die maar €22,50. Bij dit pakket krijg je internet tot 10 Mb/s per seconde
  2. Een andere mogelijkheid is het gebruikmaken van Glasvezel internet. In principe is dit ook een internet abonnement alleen is het vele malen sneller dan een KPN basis pakket. De snelheid van het internet gaat van 10 Mb/s per download naar 50 Mb/s per download.  Ook ontvang je hierbij KPN Up, zo heb je 25 gigabyte aan data waar je al jouw bestanden op kan slaan en op al je apparaten kan gebruiken.

Uiteraard kan je ook bij KPN een Alles-in-1 pakket aanschaffen.  Hierbij varieert het abonnement van €45 per maand tot €82,50 per maand. Voor alle abonnementen betaal je de eerste drie maanden maar €35. Het enige verschil zit hem in de snelheid van het internet, de hoeveelheid bellen en het aantal zenders op jouw tv.

Tele2 biedt naast smartphones ook goedkoop internet aan

Bij Tele2 heb je nu drie verschillende opties voor het aanschaffen van internet. Puur afhangend van hoe jouw internet gedrag is kan je op basis daarvan een abonnement aanschaffen.

  1. Met het Tele2 internet light pakket krijg je voor maar €22 per maand een pakket met snelheden tot 20 Mb/s per seconde. De eerste 3 maanden betaal je hiervoor ook maar €15 per maand.
  2. Een andere optie is het internet basis pakket van Tele 2. Hier heb je snelheden tot 40 Mb/s per seconde en betaal je maar €25. Ook de eerste 3 maanden krijg je bij dit pakket korting en betaal je dan ook maar €15.
  3. Tele2 biedt Glasvezel aan. Hier bepaal je zelf wat voor een internet snelheid je wilt hebben. Voor TV-kijken bepaal je het ook helemaal zelf met betrekking tot welke zenders je wilt. Je hebt ook de optie om hierbij gratis bellen toe te voegen.

Buiten het internet om is het ook mogelijk om een alles-in-1 pakket aan te schaffen. Bij Tele2 heb je hiervoor twee opties. Je betaalt 34 euro voor alles-in-1 met internet light voor maar €34 per maand met de eerste 3 maanden een prijs van €15 per maand of je betaalt €37 per maand voor het internet basis pakket bij jouw alles-in-1 pakket.


Surfen op het web

Met al deze opties en uitleg hopen wij dat je beter begrijpt hoe WiFi werkt, maar ook weet waar en hoe je het aanschaft. 

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!