Apple’s iOS 9 en zijn nieuwe features.

Door Robin     9 juni 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Apple's nieuwe systeem

Een aantal dagen terug was er weer het jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC in Sillicon Valley, Amerika. Zo zijn er een aantal punten benoemd voor iOS 9 tijdens deze conferentie. Zo is er bij de nieuwe versie meer verbetering in een aantal punten. Voornamelijk is dat de verbetering van de accuduur en het meer toegankelijker maken van Siri. De belangrijkste veranderingen van het besturingssysteem. 


Siri verbeteringen in iOS 9

Zo is de functionaliteit van Siri aangepast en uitgebreidt. Zo wordt het een heel stuk pro-actiever en worden er op de overzichtspagina een hoop app suggesties gedaan waar het belangrijkste nieuws zichtbaar is.  Het idee hierachter de update voor Siri is dat hij slimmer zal reageren op natuurlijke zinnen en verwijswoorden. Door verwijswoorden te gebruiken zou Siri moeten herkennen dat het over de openstaande app of pagina gaat. Siri in iOS 9. Siri kan nu verder suggesties geven voor apps en automatisch afspraken die via de e-mail binnenkomen in de kalenderapp zetten.

Dit is een van de belangrijkste verbeteringen voor de iPhone 6, meer over de iPhone 6 lees je hier.


Multitasken met iOS 9 op je iPad

Eerder was dit al besproken maar hij is er nu eindelijk doorgekomen. Gebruikers kunnen nu eenvoudig met twee apps tegelijkertijd werken. Door simpel naar links te vegen kan je al gebruik maken van het nieuwe multitasken.  Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens het bekijken van een filmpje deze verplaatst naar de hoek van het scherm in het klein, zo kan je door blijven kijken terwijl je bezig bent met je andere apps.


Betere prestaties met iOS 9

Efficiëntie is alles waar iOS 9 om draait. Voornamelijk moet dit met een extra uur accuduur te zien zijn. Ook komt er een nieuwe speciale spaarstand, waarbij de batterij slurpende functionaliteiten worden uitgezet. Hierdoor krijg je wel drie uur extra accuduur.

Ook zal iOS 9 een hoop minder ruimte in beslag nemen. Nu neemt de software 4,6 gigabyte in beslag en dat zal drastisch omlaag gaan naar 1,3 gigabyte.


Vernieuwde apps in iOS 9

Zo komt Apple al zelf met een aantal vernieuwde apps. Zo zullen zij bijvoorbeeld Maps en Apple Pay aanpassen. Met iOS 9 kan je straks bij het invullen van je reis gelijk kijken naar de mogelijkheden van openbaar vervoer en hoe jij het snelste van punt a naar punt b komt met meerdere soorten vervoersmiddelen. Een ander plus puntje is een overzicht met alle eet-en winkelgelegenheden in de buurt van de huidige locatie van de gebruiker.

Ook komt er een nieuwe app op iOS 9, dat is Apple News. Het is een app die alle nieuwtjes bij elkaar verzameld van verschillende kranten en websites en dit samen bundelt voor de gebruiker om het overzichtelijk en simpel te houden. Hoe meer je aan het begin over een onderwerp leest, hoe meer dit dan terug zal komen.

Zo wordt ook het gebruikmaken van Apple Pay verbetert en zal de app Passbook waar je al je tickets en kaarten kon bewaren hernoemd worden naar Wallet.


Updates voor andere Apple apparaten

Ook zullen er updates komen voor de Apple Watch, Apple TV en de Apple MacBook. De Apple TV zal helemaal vernieuwd worden (meer over Apple TV), de Apple Watch zal ook een software update krijgen en de allernieuwste Apple MacBook zal weer een kleine software update hebben van iOS. Heb je nog andere suggesties met betrekking tot Apple producten? Laat dat dan even weten via een reactie.

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!