iPhone 6: het nieuwe Apple’tje voor de dorst

Door Karlijn     14 augustus 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Vergelijk prijzen voor de iPhone 6

Het is zover! De Apple iPhone 6 release is een feit; vanaf vandaag (26 september) is het nieuwe flagship van Apple ook in Nederland te verkrijgen. Maar bij welke providers krijg je op het moment de beste deal bij een nieuwe iPhone 6 of iPhone 6 plus? Bij welk abonnement krijg je het meeste korting en blijven de abonnementskosten relatief laag? De telefoon is los erg prijzig maar in combinatie met een één of twee jarig abonnement is er aardig wat korting op de nieuwe iPhone te verkrijgen. In dit artikel meer informatie over de iPhone, de kostprijs, de beste deals en een vergelijking van de kosten van de iPhone 6 bij de verschillende providers.

Update: Inmiddels is de 6S gelanceerd en is op 21 maart 2016 de iPhone SE aangekondigd. Lees hier de specs + toekomstige iPhone aanbiedingen van en voor deze telefoon.

iPhone 6: het nieuwe Apple’tje voor de dorst

Speculeren over de nieuwste iPhone: het is inmiddels een jaarlijks terugkerend tafereel geworden, waarin de geruchten, gelekte foto’s en mock-ups je om de oren vliegen. Maar houd je hoofd koel, want wij zetten hier alle gossip, feitjes en (bespaar)tips voor je op een rij. De specificaties van de nieuwe iPhone vind je onderaan dit artikel en hierboven bereken je de voordeligste prijs bij jouw type abonnement.

 

Release date - 9 september?

Er was aanvankelijk veel onduidelijkheid over de release date van de iPhone 6. Eerst circuleerde het gerucht dat hij vanaf mei dit jaar al verkrijgbaar zou zijn, maar later vestigden de verwachtingen zich al snel op september – de maand, waarin alle nieuwe iPhone’s tot dusver zijn geïntroduceerd.

iPhone 6 vs iPhone 5

 

 

Recentelijk hebben meerdere betrouwbare bronnen, waaronder The Wall Street Journal, bevestigd dat de iPhone 6 zal worden geïntroduceerd tijdens een groots media event van Apple op 9 september 2014. Dit launch event zal het nieuwe iPhone 6-model met een 4.7” scherm presenteren. Apple zal ook een grotere iPhone 6 met een beeldscherm van 5.5” op de markt brengen. Maar door vermoedelijke problemen met de productie is het nog onduidelijk of dit ‘phablet’ gelijktijdig met het kleinere model zal worden geïntroduceerd of pas eind 2014 / begin 2015 het licht zal zien.

​Naar verwachting zal de iPhone 6 op 19 september, ruim anderhalve week later, in de Amerikaanse schappen liggen. Nederland zal waarschijnlijk nog even haar adem moeten inhouden om het nieuwe pareltje van Apple in real life te kunnen bewonderen. Zo was de Nederlandse release van de iPhone 5s ook pas een maand na de Amerikaanse verkoopstart.

 

Uiterlijk en specs

Hoe gaat de nieuwe iPhone eruit zien en wat hebben we eraan? Wie voor antwoorden op YouTube zoekt, komt geamuseerd, maar bedrogen uit: de filmpjes lijken eerder een fragment uit de sci-fi film Men In Black dan een teaser over de daadwerkelijke telefoon.

Wat er in ieder geval al met zekerheid bekend is over het ontwerp van de iPhone 6, is dat het gaat om een enorme interne én externe revisie van de iPhone, zoals wij hem tot dusver kennen. In vergelijking met zijn voorgangers, kunnen we van de iPhone 6 een dunner design met ronde hoeken en een groter scherm van saffierglas verwachten. De behuizing zal, net zoals bij de iPhone 5s, van LiquidMetal zijn en naar verwachting shinen in de kleuren goud, grijs en zilver.

 

En dan de iPhone 6-specs: de telefoon zal uitgerust zijn met een A8-processor, een 13MP-camera en over opslagruimte tot 128GB beschikken. In lijn met de release van iOS 8, die ook in september zal plaatsvinden, zal de iPhone 6 tevens standaard uitgerust zijn met dit besturingssysteem. Daarnaast kunnen iPhone 6-eigenaren genieten van innovatieve snufjes, zoals sensoren, Beats Audio en het draadloos opladen van je mobiel (yes!).

 

Verkooppunten en prijzen

Tot nu toe zijn nieuwe iPhones het eerst verschenen in landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland en pas een paar weken later ook in Nederland en België verkrijgbaar. De Nederlandse verkooppunten en exacte prijzen van de iPhone 6 zullen na de lancering op 9 september bekend worden gemaakt.

Je kunt ervoor kiezen om de iPhone los te kopen of om deze aan te schaffen met een abonnement. Beide opties hebben verschillende voor- en nadelen.

 

Simlockvrij

Met een los toestel, dat naar verwachting vanaf de €699 zal kosten, betaal je eenmalig het volledige bedrag van de iPhone.

Daarna ben je niet meer afhankelijk van een duur meerjarig abonnement, maar kun je in plaats daarvan een goedkoop sim only of prepaid abonnement nemen. 

Een los toestel dien je wel eerst simlockvrij te laten maken. Gelukkig kun je dit al voor een paar tientjes laten doen bij een telefoonwinkel.

 

Abonnement

Het is nog onduidelijk welke providers de iPhone zullen aanbieden en welk prijskaartje er aan de abonnementen zal hangen. De verwachting is dat de vanaf-prijs voor een vast abonnement met een gratis toestel rond de €40 a €50 per maand zal liggen.

Op websites van meerdere providers en webshops kun je je alvast inschrijven voor notificaties over de iPhone 6 of er zelfs meteen al eentje reserveren. Als je er snel bij bent kun je zo op de dag van de Nederlandse release misschien al een gloednieuw toestel in huis hebben. De iPhone zal gepresenteerd worden op 9 juli, de invites voor genodigden zijn er al uit en zal vervolgens vanaf 19 september in Nederland onder meer te verkrijgen (pre-orderen) zijn met abonnementen van onder meer T-Mobile, KPN en Vodafone.

 

Alternatieve opties

Ben je te ongeduldig om te wachten op de Nederlandse release? Misschien is één van de volgende opties dan iets voor jou.

1. Kopen in Duitsland: De Duitse release van de iPhone 6 vindt waarschijnlijk gelijktijdig plaats met de Amerikaanse. Dus als je er écht als eerste bij wil zijn, dan kun je in één van de twee Apple Stores (in Oberhausen en Keulen) een gokje wagen. Hier kunnen de nacht voor de release wel al lange rijen met Apple-fans voor de stores staan.

2. Importeren: Je kunt er ook voor kiezen om de nieuwe iPhone te importeren vanuit één van de landen, waar hij het eerst verkrijgbaar zal zijn – zoals de VS, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Zorg er wel voor dat het toestel dat je importeert simlockvrij is en zal werken op een Nederlands netwerk. Mits de telefoon wordt geïmporteerd door jezelf of een kennis, zul je ook invoerrechten moeten betalen. Op hoeveel de invoerkosten precies zullen neerkomen, kun je uitrekenen op deze website: https://www.invoercalculator.nl.

3. Handel sites: De laatste en meest riskante optie is om handel sites, zoals eBay, af te struinen voor een exemplaar. Na de Amerikaanse release zullen hier toestellen te vinden zijn, die vanuit Duitsland en elders zijn opgekocht door particulieren. De iPhones worden doorverkocht voor een prijs, die stukken hoger ligt dan de officiële verkoopprijs. Koopjes zullen er dus niet bijzitten. Ook weet je niet of je de ‘real deal’ opgestuurd krijgt. De meest veilige optie is dan ook om de iPhone op te halen bij een Nederlandse verkoper. Zo weet je precies wat je in huis haalt.

 

iPhone 6 in het kort

 

iPhone Specs

  • Release date: 9 september 2014
  • Intern: iOS 8, A8-processor, 13MP camera, tot 128GB opslag, NFC-chip, draadloos laden, sensoren, Beats Audio
  • Extern: behuizing van LiquidMetal, scherm van saffierglas, verkrijgbaar in 4,7” en 5,5”
  • Prijs los toestel: vanaf ± €699 (naar verwachting)
  • Prijs met abonnement: vanaf ± €40 p/mnd (naar verwachting)
  • Kleuren: goud, grijs, zilver (naar verwachting)

Disclaimer: alle genoemde prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud.

 

Presentatie iPhone 6 - 9 september 2014

De uitnodiging voor de gasten zijn er inmiddels uit en de release- en presentatiedatum voor de iPhone lijkt zeer zeker op 9 september te zijn. De nieuwe iPhone 6 zal gepresenteerd worden in de thuishaven van Apple: Cupertino. Op de officiële uitnodiging wordt vrijwel niets gezegd behalve een datum en de zin "wish we could say more". Natuurlijk zal er ook weer van deze presentatie uitgebreid verslag worden gedaan door verscheidene websites, al dan niet met een livestream.

Vanaf 19 september zal de iPhone dan dus hoogstwaarschijnlijk verkocht gaan worden en tegen die tijd zullen wij ook een vergelijker plaatsen met de beste prijzen voor het nieuwe Apple model. Of de iWatch er meteen bij gepresenteerd gaat worden? Wij verwachten dat dit nog even zal duren.

 

Update: Meet the iPhone 6

Op 9 september was het dan eindelijk zover: de introductie van de iPhone 6. In The Flint Center of Performing Arts in Cupertino werden, zoals verwacht, twee versies van de nieuwe iPhone geïntroduceerd, namelijk de iPhone 6 van 4,7” en de iPhone 6 Plus van 5,5”. Met een spectaculaire visuele presentatie vertelde CEO Tim Cook alle ins en outs van de nieuwste iPhone generatie.

Zo liet hij onder andere weten dat de iPhone 6 naast een vernieuwd ontwerp groter en dunner is dan de vorige iPhones. Daarnaast is de iPhone 6 voorzien van iOS 8. Tijdens het event werden de nieuwste snufjes van het nieuwe besturingssysteem uitgelegd en werd verteld dat iOS 8 vanaf 17 september beschikbaar is voor alle bestaande iPhones. Een van de grootste veranderingen is dat je met de iPhone 6 heel eenvoudig draadloze creditcardbetalingen kunt doen via het nieuwe Apple Pay. Het betalingssysteem is echter vooralsnog alleen beschikbaar in de VS.

Wie van plan is de iPhone 6 aan te schaffen, moet nog heel eventjes wachten. In Nederland zullen de nieuwste iPhones vanaf 26 september verkrijgbaar zijn. Vanaf €699 kun je de iPhone 6 bemachtigen en grote broer iPhone 6 Plus heb je vanaf €799.

 

En er was meer…

Naast de introductie van de nieuwe iPhone onthulde Apple ook de veelbesproken Apple Watch. Met deze smartwatch kun je naast het zien van de tijd ook gebruik maken van verschillende apps waarmee je bijvoorbeeld kunt chatten met vrienden en je hartslag tijdens het sporten kunt meten. Kortom, een veelbelovend nieuw stukje technologie. Helaas moeten we nog even wachten voordat we de Apple Watch kunnen aanschaffen. De Apple Watch is namelijk pas begin 2015 te koop in Amerika. Wanneer de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar is, is nog onbekend.

Het event werd afgesloten door de populaire Britse band U2. De band trad op met hun nieuwste single The Miracle van hun nieuwe album Songs of Innocence. Het optreden van de band was niet zomaar. Tijdens het event werd namelijk verteld dat iedereen het nieuwe album van de band gratis kan downloaden via iTunes. Kortom, zoals niet anders verwacht, weer een geslaagd evenement van Apple.

 

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!