Kerst ontvluchten? Dit betaal je voor een weekendje weg

Door Lindy     15 december 2016   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Ga voordelig een weekendje weg met de feestdagen

De tijd vliegt voorbij, kerst staat alweer voor de deur. Terwijl de één staat te popelen om zich weer ongegeneerd vol te proppen tijdens minimaal 3 uitgebreide kerstdiners, wil de ander niets liever dan deze 3 feestdagen ontvluchten. Vaak wordt er gedacht dat het  heel prijzig is om tijdens de kerst op vakantie te gaan. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk echt voor een weekendje weg? Wij zochten het voor je uit! 

Voor het gemak hebben wij de gemiddelde prijs van een vlieg- of treinticket en een overnachting via Airbnb onderzocht voor een reisje binnen Europa van 23-25 december 2016. En niet geheel onbelangrijk, hebben we de gemiddelde prijs voor 4 glazen glühwein meegenomen in onze berekening. Zo blijf je voordelig warm tijdens jouw weekendje weg. 

De reiskosten
Het voordeligst reis je tijdens kerst natuurlijk met de kerstman, achterin zijn arrenslee. Maar helaas moeten we dat idee aan de verbeelding overlaten. Gelukkig kwamen we er achter dat vliegen of reizen met de trein ook helemaal niet zo prijzig hoeft te zijn. Alle prijzen zijn gebaseerd op 2 personen en gelden bij een vertrek vanuit onze prachtige hoofdstad: Amsterdam. Antwerpen komt naar voren als grote prijswinnaar. Voor slechts €38 ben je in 1:11 uur in hartje Antwerpen. Gevolgd door Düsseldorf (€73) en Gent (€93,60). Zoek je het liever iets verder op om verzekerd te zijn dat je geen bekenden tegenkomt? Kies dan voor Kopenhagen, voor een ticket voor 2 personen ben je een schamele €358 lichter. 

De overnachting
Vanaf januari 2017 wordt Airbnb aan banden gelegd. Kerst is dus het juiste moment om nog even vol te genieten van de trendy, lokale slaapspots. Onze prijzen zijn net als de reiskosten, gebaseerd op een verblijf van 2 nachten voor 2 personen. Wel eens in Boedapest geweest? Nee? Nou dan heb ik een leuk aanbod voor jou. In Boedapest ben je gemiddeld slechts €47 kwijt aan 2 overnachtingen. Daarmee komt Boedapest verreweg als goedkoopste uit de test. Riga (€71) en Gent (€74) zijn ook lang niet gek qua prijs maar voor dat verschil van €24 kunnen je toch mooi een extra paar glazen glühwein bestellen. 

Hoog in de bergen staat een hutje…..
“Jodeladie jodeladie hoehoehoee!” Precies, de glühwein mag natuurlijk niet ontbreken op een romantisch kerstweekendje. Wij weten ook wel dat je na 1 glas glühwein nog niet aan het jodelen bent, vandaar dat we de gemiddelde prijs van 4 glazen voor jou berekend hebben. Om maar met het ongezellige nieuws te beginnen, in Kopenhogen kosten 4 glazen glühwein bijna even veel als de prijs van 2 nachten Airbnb in Boedapest, namelijk €45,80. Dat is toch even slikken he? Wil je echt besparen, dan raad ik je aan om naar Boedapest te gaan. Daar betaal je slechts €4 voor 4 glazen. Ietsje prijziger, maar nog steeds betaalbaar, is de glühwein in Riga (€8) en Praag (€8). 

De eindstand
Wanneer we alles bij elkaar optellen blijken er 3 grote prijsknallers te zijn. Niet geheel onverwachts staat Antwerpen met een totaal kostenplaatje van €130 op één. Gevolgd door Düsseldorf (€174) en Gent (€179). Zoek je het liever iets verder op? Dan raad ik je aan om het hippe Boedapest te bezoeken (€416). De reiskosten mogen misschien wat hoger liggen maar je bespaart dubbel en dwars op de kosten van je overnachting en de glühwein. Zo zit jij er met kerst zeker warmpjes bij. 

Lees hier ook alle andere onderzoeken van Kortingscode.nl.

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!