Klanten verlaten de winkel voor korting!

Door Mathijs     31 maart 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Klanten vergelijken in de winkel

"Maar liefst 33% van de klanten zal de winkel verlaten en het product of artikel online bestellen als ze 5% kunnen besparen."

Uit een nieuwe studie van GroupM Next en Catalyst blijkt dat steeds meer mensen de smartphone of mobiele telefoon gebruiken om prijzen te vergelijken tijdens het winkelen. Als ze hetzelfde product online goedkoper of met korting terug kunnen vinden wordt in veel gevallen de aankoop online gedaan. Dit gebeurt al bij een korting van 2,5% maar bij een korting van meer dan 20% koopt nog meer 27% van de klanten het product in de winkel, alle andere klanten kiezen er voor om de aankoop online te maken.


Factoren voor een aankoop

Naast korting zijn er ook nog andere factoren waar rekening mee dient te worden gehouden betreft de aankoopbeslissing. Zo zal 5% van de klanten toch in de winkel het product kopen als de verzendtijd van de online shop langer dan één week is.

Factoren die de aankoop beslissing beïnvloeden:

  • 50% van de beslissing wordt gebaseerd op korting.
  • 25% van de beslissing wordt gebaseerd op de verzendtijd.
  • 25% van de beslissing wordt gebaseerd op de betrouwbaarheid en herkenbaarheid van de online shop.

Opvallend tijdens het onderzoek was dat de aankoop beslissing vaak product afhankelijk is. Zo worden producten met een bepaalde urgentie zoals oordopjes eerder in de winkel gekocht ondanks een hoge korting bij een online shop.

Bron: Businesswire.com


Mathijs

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!