Kortingscodes effectiever dan een zoen?

By Robin     31 maart 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Gelukkiger van Kortingscodes?

Als we de website van Claremont Graduate University moeten geloven in ieder geval wel ! Wist je bijvoorbeeld dat het oxytocine niveau in je bloed toeneemt als je een kortingscode bij een website gebruikt? Wij in ieder geval niet, totdat het volgende onderzoek langs kwam:

Een opmerkelijk onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat het gebruiken van kortingsbonnen en -codes de shopervaring van consumenten een stuk aangenamer maakt. Zelfs zo aangenaam dat het te vergelijken is met zoenen, knuffelen of een mooi cadeau ontvangen!

Een opmerkelijk onderzoek

Een wetenschappelijke studie uitgevoerd door Paul Zak (professor in neuro economie aan de Claremont Graduate University)  heeft aangetoond dat het gebruiken van korting codes een mens gelukkiger kan maken. Voor het onderzoek liet Zak een groep mensen online shoppen. De helft kon hierbij gebruik maken van een kortingscode, de andere helft winkelde zonder korting. Voor, tijdens en na het winkelen werden de fysieke signalen van de respondenten gemeten en dit gaf de volgende verassende resultaten bij de kortingscode gebruikers:

  • 38%   toename oxytocine niveau in het bloed
  • 32%   afname in ademhalingsfrequentie
  •   5%   afname in hartfrequentie
  • 95%   vermindering in transpiratie
  • 11%   toename in geluksgevoel (als aangegeven door respondenten zelf)

In onderstaande video wordt onderzoeker Paul Zak geinterviewd over het onderzoek naar de onderliggende hersenactiviteiten bij het gebruik van kortingscodes:

Kortom, wat vrouwen dus echt willen is lekker online shoppen met euh… korting =)

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!