Tips voor een low-budget zomervakantie

By Dorti     30 maart 2016   |  Terug naar Kortingscode PLUS

4 Tips voor een low-budget zomervakantie

Nicole | The Budget Life | Blog vol tips & trics voor een low-budget lifestyle

​​

Nog een paar maanden en dan is het alweer zomervakantie! De zomervakantie is altijd de vakantie waar ik het meest naar uit kijk: een hele lange vakantie en – als het goed is – mooi weer! (Je weet het maar nooit in Nederland…) 

Misschien heb je je vakantie al geboekt, of wacht je nog steeds op een leuke aanbieding. Misschien heb je dit jaar wel niet zoveel budget te besteden voor je vakantie. Dan is dit artikel speciaal voor jou! Ik geef je namelijk vier tips om zo goedkoop mogelijk een vakantie te boeken. 

1. Boek je vliegticket op het juiste moment

Als je je zinnen hebt gezet op een vakantie in het buitenland, is vliegen meestal de snelste optie. Misschien niet altijd de goedkoopste – tenzij je op het juiste moment én via de juiste website boekt. Ik heb al heel wat vluchten gemaakt in mijn leven en eigenlijk altijd voor een fijn prijsje. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

Ik begin ongeveer drie maanden voor vertrek met het in de gaten houden van de ticketprijzen. Hiervoor kijk ik meestal op Cheaptickets.nl of SkyScanner.nl; handige vergelijkingswebsites die alle vliegticketprijzen van diverse maatschappijen in de gaten houden. Uit ervaring weet ik dat je het beste twee tot anderhalve maand van tevoren je ticket kunt boeken. Volgens SkyScanner is de beste tijd om voor de laagste prijs een vlucht vanuit Nederland te boeken, 8 weken van tevoren.  

Als je een goedkope vlucht hebt gezien via zo’n vergelijkingswebsite, boek het ticket dan uiteindelijk op de website van de maatschappij zelf. Zo betaal je geen bemiddelingskosten.   

Wanneer je regelmatig de prijzen van vliegtickets checkt, vergeet dan niet je cookies te wissen. De makers van websites zijn tegenwoordig slim en als ze zien dat jij meerdere keren de ticketprijzen checkt, gooien ze de prijs gewoon even omhoog! Je kunt de website natuurlijk ook altijd via een andere computer bezoeken. 

2. Airbnb

Als het ticket is geboekt, moet je natuurlijk nog een verblijfplaats vinden! Je kunt voor een luxe hotel kiezen, maar hoe leuk is het als je je echt een beetje onder de lokale bevolking mengt? Ik denk dat jullie inmiddels allemaal wel Airbnb kennen: een online platform waarop particulieren hun eigen appartement of kamer beschikbaar stellen voor toeristen. Niet alleen ontzettend leuk, maar vaak ook nog een stuk goedkoper!

Ik lees zoveel enthousiaste verhalen van bloggers die in de meest geweldige appartementjes hebben verbleven. Zelf heb ik er een keer gebruik van gemaakt toen ik twee nachtjes in Gouda moest zijn. Voor nog geen €50 kon ik twee nachten in een leuke kamer in het centrum van Gouda verblijven. Ideaal! Door je eigen huis of appartement te verhuren met behulp van airbnb verdien je ook nog eens tijdens je eigen vakantie.

3. Kamperen

Hoe goedkoop vliegen en een klein appartementje in het buitenland soms ook zijn, niets is goedkoper dan een vakantie in eigen land! Je bent immers veel minder kwijt aan vervoerskosten en je kunt het nog eens extra goedkoop maken door te gaan kamperen. Zelf heb ik ongeveer 12 jaar van mijn leven gekampeerd en dat heb ik altijd geweldig gevonden! We bleven in de zomervakantie altijd in Nederland en elk jaar trokken we er met onze caravan op uit naar weer een andere camping.

Het was altijd een risico met het welbekende wisselvallige Nederlandse weer, maar elke zomer heb ik het onwijs naar mijn zin gehad. Ook met vriendinnen heb ik een keer een weekje gekampeerd. Gelukkig konden we een tent lenen van één van onze ouders. Als je niet gezegend bent met een familielid met tent, kun je natuurlijk altijd nog zelf een tent kopen. Als je toch met een groep vrienden of vriendinnen gaat, kun je samen de kosten delen, wat het extra voordelig maakt.

Ik heb in ieder geval goede herinneringen aan mijn kampeervakantie. We reden met een auto naar een camping nog geen 50 kilometer verderop en volgens mij heeft de hele week ons nog geen €100 gekost en het was echt ontzettend leuk! Je bent écht op vakantie en hoe fijn is het om een weekje in de natuur door te brengen?

4. Eten & Drinken

Nog iets waar je op kunt besparen tijdens je vakantie: eten en drinken! Ik ken genoeg gezinnen of groepen die tijdens een vakantie elke avond uit eten gaan en altijd buiten de deur lunchen. Heel erg leuk natuurlijk en je hebt wel echt een vakantiegevoel, maar het kost bakken met geld.

Tijdens een vakantie neem ik overdag vaak mijn eigen lunchpakketje mee. Op de camping bakten we ’s ochtends onze eigen broodjes af (dat is een stuk goedkoper dan wanneer je broodjes in het campingwinkeltje koopt!) en ’s avonds aten we ook eigenlijk altijd bij de caravan. Als je op vakantie in het buitenland bent, kun je het goedkoop maken door in een appartement met keukentje te verblijven. Zo kun je gewoon je eigen maaltijden klaarmaken. Net zo gezellig en lekker én een stuk goedkoper!

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad! Ik ben benieuwd: staat er bij jou een vakantie op de planning deze zomer? Zo ja, waar gaat de reis heen?

Dorti

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!