Laat je niet uitkleden! Sauna kortingen zorgen ervoor dat dit niet gebeurt

Door Brigit     10 april 2017   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Korting op de sauna of ga zelfs helemaal gratis

Goedkoop naar de sauna? Ook al lijkt een saunabezoek een dure grap (al helemaal zonder sauna korting of kortingscode), het is zeker geen onmogelijke opgave! Er zijn genoeg manieren om voordelig of zelfs helemaal gratis een welness dagje te beleven.

 #1 Houd de voordeeluren- of dagen in de gaten. Sauna's  geven korting door het hebben van verschillende prijzen gedurende de dag en dit kan tot wel €10,- schelen in de prijs.

#2 Houd van te voren dagdeals en veilingssites zoals Vakantieveilingen, Groupon en Travelbird in de gaten. Hier vind je veel sauna kortingen en speciale aanbiedingen waardoor je vaak maar de helft van de prijs betaalt. Let er wel op dat er voorwaarden aan deze acties gekoppeld kunnen zijn zoals verplicht gebruik maken van het buffet.

#3 Maak gebruik van sauna kortingsbonnen. Om ook tijdens een wat rustigere periode veel bezoekers te hebben, maken sauna's veel gebruik van korting. Zoek bijvoorbeeld eens in google op 'Zwaluwhoeve kortingsbon' en je krijgt tientallen resultaten voor extra sauna korting of de tweede persoon gratis. Op het forum van Saunagids, zijn ook veel kortingsbonnen te vinden.

#4 Houd de supermarktacties in de gaten! Een dagje wellness met Palmolive, het tweede toegangskaartje gratis met Optimel: er zijn nogal wat acties waar je korting voor de sauna mee kunt scoren. De sauna korting kan op deze manier oplopen tot 35% of zélfs tot het tweede kaartje gratis!  

#5 Bel de sauna op voor eventuele last-minuteaanbiedingen. Voordat je naar de sauna gaat is het verstandig om van tevoren even contact op te nemen met de sauna waar jij die dag naar toe wilt. Vaak zijn er nog een aantal last-minute sauna kortingen van bijvoorbeeld opgietingen of massages. Doordat de juiste mensen vaak wel aanwezig zijn en de behandelingen nog niet volgeboekt zijn, gaat de prijs met vele euro’s naar beneden. Een echte sauna kortingsklapper!

#6 Ga gratis naar de sauna tijdens je verjaardag. Bij vrijwel alle sauna's heb je gratis toegang op het moment dat jij kunt bewijzen dat je de betreffende dag jarig bent, dus vergeet niet om of je ID of een rijbewijs mee te nemen. Een heuze 100% korting op de sauna! Bij de volgende sauna's krijg je een cadeau op je verjaardag:

Sauna Verjaardagscadeau
Thermae Son Entree voor €10
Thermen Bussloo Gratis entree
Thermen Prinsejagt Gratis entree
Veluwse Bron Gratis lunch- of dinerbuffet
Thermen Houten Gratis entree
Thermen Lucaya Gratis entree
Descansa 50% korting op de entree
Elysium Gratis lunch- of dinerbuffet
Sauna van Egmond Gratis entree
SpaPuur Gratis lunch- of dinerbuffet
SpaSense Gratis dagschotel
Sauna Warmond Gratis entree
SpaWellness Verjaardagsarrangement
Waterlelie Gratis entree
Sauna Peize Verjaardagsbon van €15
Thermen Holiday Gratis lunchbuffet
Sauna Hesselerbrug Gratis entree
Sauna Soesterberg Gratis entree

Waar kan ik op besparen tijdens mijn dagje sauna

 #7 Ga een dagdeel naar de sauna in plaats van een hele dag, zo bespaar je geld op de entree en eten & drinken. Op deze manier kan je de lunch of het diner overslaan en betaal je minder voor de entree.
#8 Neem je eigen slippers, badjas en handdoeken mee. Sauna's vragen al snel tussen de €15,- en €20,- voor een pakket met een badjas, badlaken en slippers, niet onbelangrijk dus om zelf mee te nemen. Wat ons betreft één van de beste tips voor korting op sauna’s.

#9 Neem je eigen bammetje met kaas mee! Het is verstandig om zelf wat eten mee te nemen zo kan je voordat je het sauna complex in gaat en als je er weer uit komt wat eten. Zo bespaar je op het relatief gezien dure eten binnen. Daarnaast is het ook verstandig om een flesje water mee te nemen, deze kan je binnen weer vullen zodat je vochtgehalte goed op peil blijft. 

#10  Ben je een echte fan van de sauna en ga je meerdere malen per maand? Dan is het een idee om een abonnement aan te schaffen. Zo heb je bijvoorbeeld de Thermae Loyalty Card vanaf €52,50, de Zwaluwhoeve badenkaart vanaf €129,95 of het Thermen Bussloo ochtend jaarabonnement voor €39,95 per maand. Een abonnement zorgt vaak voor een totale sauna korting.

Welke sauna is het goedkoopst?

Back to reality! Wat ben je kwijt aan een dagje sauna? In deze tabel vind je – op volgorde van laag naar hoog - de prijs van een entreeticket. Daarnaast kun je uit deze tabel de prijs van een halve dagentree, de prijs van een ‘klassieke ontspanningsmassage’ en een huisgemaakt appeltaartstuk met een glas versgeperste jus d’orange aflezen. Op deze manier krijg jij de perfecte indicatie hoe duur een dagje sauna kan uitpakken met en zonder korting.

Sauna Entreeticket Halve dag-entree Massage Jus d'orange Appeltaart
Descansa
Utrecht
€19,95 - €44,- - -
Sauna Hesselerbrug
Oosterhesselen
€23,50 €19,50 €25,- €5,75  
Thermen Houten
Houten
€24,95 €18,95 €29,- €3,50 €4,95
Thermen Lucaya
Oss
€25,50 €18,50 - €3,95 €3,75
Thermen Prinsejagt
Eindhoven
€25,95 €18,95 €23,50 €2,50 €3,-
SpaPuur
Tilburg
€25,95 €17,95 €27,- €4,50 €3,75
SpaSense
Geldrop
€26,95 - €27,- - -
Sauna Soesterberg
Soesterberg
€27,50 €19,- €26,50 €3,75 €3,95
Sauna van Egmond
Haarlem
€28,- €19,- €28,50 €4,25 €3,50
SpaWellness
Weesp
€28,50 €19,50 €32,50 - -
Thermen de Waterlelie
Zevenhuizen
€28,50 €17,50 €29,50 - €3,75
Sauna Peize
Peize
€29,50 €20,50 €33,- - -
Zwaluwhoeve
Hierden
€29,95 €18,95 €33,- - €3,75
Sanadome
Nijmegen
€30,- €23,- €36,- €3,85 €4,10
Thermen Holiday
Schiedam
€31,- €19,95 €32,50 €3,95 €4,95
Elysium
Blijswijk
€31,95 €20,95 €35,- - €2,95
De Veluwse Bron
Emst
€31,95 €15,95 €33,- €3,50 €3,75
Thermae2000
Valkenburg
€32,50 - €37,50 - -
Thermen Bussloo
Voorst
€32,50 €19,50 €35,95- - -
Sauna Warmond
Warmond
€32,50 €20,- €27,50 - -

Maak je eigen privé sauna thuis!

 #11 Organiseer een verwendagje voor jezelf, de zogenaamde ‘me-time’. Tijdschriftje erbij, kaarsjes op de rand van het bad, een ontspannend muziekje én de heerlijkste verwenproducten van bijvoorbeeld Rituals of The Body Shop. 

#12 Bouw je eigen privé sauna voor maar €200,- Als je een echte saunafan bent, dan zal je toch eens moeten overwegen of een privé sauna interessant kan zijn. Na een klein onderzoek gedaan te hebben zijn er verschillende manieren om op een goedkope manier je eigen sauna te maken. Zo pak je dus eigenlijk toch nog een beetje korting op de sauna.

Heb je de beschikking over een tuinhuisje? Deze kan je in 2 dagen ombouwen tot je eigen privé sauna!

Benodigde materialen: Houten latten, Verzonken schroeven, Oude gasfles, Isolatiemateriaal, Scharnieren, Ventilatierooster, Gevelbekleding, Brandwerende platen, Materiaal voor de schoorsteen

Aan de slag:
Begin met het maken van de vloer, leg eerst het isolatiemateriaal neer en vervolgens dwars de houten latten erover heen. Leg op de plek waar de kachel komt te staan een betonnen brandwerende plaat neer. Vervolgens kan je aan de slag met de muren, bekleed deze met speciale brandwerende stof en isolatiemateriaal. Vervolgens kunnen hier ook de houten latten geplaatst worden en op de plek van de kachel brandwerende platen worden gemonteerd. Maak een bank van de overige houten latten en zorg er voor dat de schroeven goed verzonken zijn. Als laatste maak je een ventilatierooster in de deur. Let op, werk niet met bewerkt hout door de warmte kunnen er schadelijke dampen vrijkomen.

Nu het tuinhuisje omgetoverd is tot een sauna is het tijd om de kachel te maken. Zorg er voor dat de gasfles helemaal leeg is (check-check-dubbelcheck) en maak aan de bovenkant een opening en aan de voorkant. Bovenin kan je de stenen in leggen en aan de voorkant is plek om het vuur op te stoken. Monteer vervolgens een afvoerpijp en plaats de kachel in je sauna.

Veiligheidsvoorzieningen:
Zorg voor een koud-watervoorziening. Daarnaast is het belangrijk om een goed afvoersysteem te hebben. Wanneer je gebruik maakt van je ‘geknutselde’ sauna, houd er dan rekening mee dat je van tevoren de sauna opwarmt om aanraking met koolstofmonoxide te voorkomen. Het maken van een eigen sauna is dan ook op eigen risico.

Heb je nou ‘heel toevallig’ geen tuinschuur leeg staan, dan kan je ook nog gebruik maken van een zeecontainer.

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!