Dé tip voor sparen in 2016

By Dorti     7 januari 2016   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Begin 2016 goed: begin met sparen!

Nicole | The Budget Life | Blog vol tips & trics voor een low-budget lifestyle

Zijn we allemaal niet jaloers op die ene vriend of vriendin met die dikke spaarrekening? Je neemt het je elk jaar opnieuw voor: dit jaar ga je écht sparen. En voordat je het weet is je bankrekening aan het einde van de maand weer leeg. Sparen vergt echter een goede aanpak en zonder duidelijk plan, is het inderdaad lastig om te leren sparen. In deze blog deel ik een hele handige tip zodat jij aan het einde van het jaar een flink bedrag op je spaarrekening hebt staan! 

Zo spaar je minimaal €1378 in 2016

Een jaar geleden las ik voor het eerst over deze nieuwe manier van sparen en ik vind het tot nu toe één van de beste manieren om te sparen die ik ooit heb gehoord. Ik heb het over het zogenaamde weeksparen: een handige formule waardoor je na 52 weken een bedrag van in totaal €1378 hebt gespaard. Hoe het precies in zijn werk gaat? Dat leg ik je graag uit!

Een jaar telt 52 weken. Bij het weeksparen spaar je elke week een bedrag, maar dat is geen vast bedrag. Bij 52 weken horen 52 verschillende bedragen, tussen de één en 52 euro. Wat je kunt doen is dat je braaf het schema afloopt: in week één stort je een euro op je spaarrekening, in week twee twee euro enzovoort. Maar de decembermaand is vaak de duurste maand van het jaar en dat zouden dan ook precies de weken zijn waarin je het grootste bedrag moet overmaken naar je spaarrekening.

Je kunt dus ook elke week zelf een bedrag kiezen dat tussen de één en 52 euro ligt. Heb je de ene week wat meer over en verwacht je dat de komende weken wat duurder worden qua uitgaven? Stort dan in zo’n week alvast een groter bedrag op je spaarrekening. Je kunt hiervoor zelf een schema maken of dit schema gratis downloaden.


Wanneer je een bedrag hebt overgemaakt, streep je één van die bedragen weg uit je schema. Zo heb je duidelijk op een rijtje welke bedragen je al hebt gespaard en welke bedragen je nog moet overmaken.

Sparen werkt extra motiverend als je er een doel aan vast koppelt: een zogenaamd spaardoel. Waar ga je een jaar lang voor sparen? Is dat die ene mooie tas? Of misschien wel een nieuwe auto? Met deze manier van sparen heb je na 52 weken een bedrag van €1378 op je rekening staan en daar kun je natuurlijk heel veel leuke dingen mee doen!

Succes met sparen!

Dorti

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!