De goedkoopste studentenkamers

Door Caspar     10 juli 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Wonen per vierkante meter

Na landelijk onderzoek is er bekeken waar je het goedkoopste kan wonen als student. Daarom hebben wij nu bij Kortingscode.nl een lijstje opgesteld met de gemiddelde prijzen per vierkante meter van de goedkoopste kamers naar de duurste. Ook hebben wij een aantal tips om alsnog te besparen op je studentenkamer.


Wie is eigenlijk het duurste?

Amsterdam is verreweg de duurste stad om in te wonen als student, je betaalt namelijk gemiddeld €25,93 per vierkante meter voor jouw kamer.  Buiten Amsterdam zijn er ook nog een aantal andere dure steden in Nederland, namelijk Utrecht met €20,72 per vierkante meter en Leiden met €19,56. Zoals je ziet is Amsterdam verreweg wel het duurste van allen.

Maar wie is het goedkoopst?

Bij de 25ste grootste steden van Nederland heb je ook een drietal waar je de goedkoopste kamers per vierkante meter kan vinden. De allergoedkoopste van Nederland is Eindhoven. De prijs per vierkante meter in Eindhoven is €12,61. Meer dan de helft goedkoper dan Amsterdam, een groot contrast tussen de grootste en de goedkoopste dus. Na Eindhoven volgen Zoetermeer en Apeldoorn met de goedkoopste kamers met €13,31 en €14,91 respectievelijk per vierkante meter.


Hoe kan je alsnog besparen op je studentenkamer?

Er zijn weliswaar nog een hoop manieren om te besparen op je studentenkamer. Deze manieren zullen wij voor jou even op een rijtje zetten zodat het op kamers gaan voor jou nog een stuk voordeliger zal zijn.

1) Heb je nieuwe banken of kasten nodig voor jouw kamer? Neem een kijkje op Marktplaats of gratisaftehalen.nl  en bespaar op die manier al een hoop geld voor jouw kamer.

2) Betaal samen je rekeningen met je huisgenoten, zo ben je een stuk voordeliger uit door samen te eten en het delen van je porties. Woon je alleen? Bewaar dan altijd je maaltijd voor de dag daarna.  Het is natuurlijk zonde om weg te gooien en net zo lekker de volgende dag als de dag ervoor.

3) Neem je fiets mee vanaf huis. Zo hoef je in je nieuwe woonstad geen nieuwe fiets te kopen en bespaar je ook nog eens een hoop geld op je vervoerskosten. Alle metro/tram/bus kaartjes bij elkaar opgeteld kunnen al snel een hoop geld kosten.

4) Waarschijnlijk naast de kosten van je kamer zijn uitgaanskosten het hoogst. Houd die in de gaten door elke keer als je uitgaat alleen briefgeld mee te nemen, neem dan ook alleen het budget mee voor die avond en laat je pinpas thuis. Dit scheelt weer onverwachte extra kosten.

5) Een andere zware druk op je budget is het doen van je boodschappen. Doe daarom als je boodschappen doet vaak even een goede prijscheck. Haal de boodschappen die in de aanbieding zijn bijvoorbeeld, zo bespaar je al een hoop kosten op je budget.


Studeren doe je maar even

Wij hopen dat je met deze studietips meer uit je studietijd kan halen omdat het voordeliger is. Studeren doe je namelijk maar even, dus geniet daar optimaal van! Heb je nog andere tips voor medestudenten? Reageer dan met een reactie hieronder.

Caspar

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!