3 voor de prijs van 1, combineer jij je abonnementen al?

Door Robin     6 maart 2013   |  Terug naar Kortingscode PLUS

3 in 1 aanbiedingen; Triple Play

Triple Play is het aanbieden van telefonie, internet en televisie over één aansluiting. Vaak kun je met zo'n abonnement makkelijk besparen. Met Triple Play heb je dus maar met één bedrijf te maken. Triple Play wordt ook wel aangeduid als drie-in-één of totaalproduct. Waarin de producten van de verschillende aanbieders onderling het meest verschillen, is het televisie aanbod.

Voordelen Triple Play

Triple Play abonnementen zijn overzichtelijk, er is namelijk één aanspreekpunt, één factuur en een standaard bedrag voor alle diensten en omdat alles geregeld wordt door één provider krijg je vaak een leuke bundelkorting.

Nadelen Triple Play

Een nadeel van Triple Play is dat deze dienst de markt ondoorzichtig maakt. Als een 'drie-in-één dienst' tegen een vast bedrag per maand wordt aangeboden, is het voor de consument niet meer transparant welk bedrag hij voor welk product in de combinatie betaalt. Het vergelijken van producten kan daardoor moeilijker worden, vooral indien in het abonnementsbedrag gratis bellen is opgenomen.

Een vast bedrag per maand lijkt snel voordelig, maar dit kan misleidend zijn. Vooral voor consumenten die weinig bellen kan triple play toch duurder uitvallen. Alle diensten (internet, bellen en telefonie) maken bij de meeste triple play pakketten gebruik van dezelfde aansluiting: ADSL, kabel of glasvezel. Indien er technische problemen zijn met die aansluiting bestaat dus de kans dat er gelijk meerdere diensten last hebben van zo`n storing.


3-in-1 pakket aanbieders

In totaal hebben 5,6 miljoen huishoudens in Nederland een bundel van telecommunicatiediensten bij één aanbieder. De grootste spelers op het gebied van bundels blijven KPN, UPC en Ziggo. Andere bekende aanbieders zijn: Telfort, Tele2, T-Mobile, XS4ALL en Canaldigitaal en Stipte.

Ook in 2013 blijft de tripleplaybundel van breedbandinternet, televisie en vaste telefonie het meest populair. 3,3 miljoen huishoudens hebben medio 2013 zo’n bundel. De meeste providers bieden tegenwoordig verschillende televisie-, internet- en telefoonabonnementen aan. Op Totaalwijzer worden alle providers vergeleken waarbij je zelf kunt aangeven waar bij jou de nadruk ligt. Hierbij kun je aan de hand van je belgedrag en gewenste downloadsnelheid precies zien welk pakket het beste bij je past.


Welk abonnement past het beste bij jou past.

Gezien de snelle ontwikkeling en het uitgebreide aanbod van triple play abonnementen is het verstandig de verschillende abonnementen eerst goed te vergelijken. Een onafhankelijke website waar je alle actuele 3-in-1 pakketten kunt vergelijken is www.totaalwijzer.nl.

Door het invullen van enkele vragen kom je erachter welk abonnement het beste bij je past, tevens kun je een postcodecheck doen om erachter te komen welke abonnementen je kunt afsluiten op jouw adres. Alle kosten worden in de vergelijkingen meegerekend, dus ook het kabeltelevisie abonnement en de telefoniekosten. Door een goede vergelijking bespaar je honderden euro’s op bellen, internetten en tv! Zo'n vergelijking valt goed te maken op onder meer sites als totaalwijzer en EasySwitch


Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!