Vliegtuig vertraagd? Gefeliciteerd!

By Robin     14 april 2014   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Geld terug bij vertraagde vlucht

Je kunt bij vertraging van je vliegtuig tegenwoordig vrij gemakkelijk een vergoeding krijgen. Zo is het mogelijk dat je door een forse vertraging vrijwel alle kosten van je ticket terug krijgt terwijl je maar een dag later op je bestemming bent. Het is een veel voorkomend probleem, je gaat op vakantie of zakenreis maar er is weer eens wat mis met je vlucht, vliegtuig of het weer waardoor je misschien zelfs je aansluiting mist. Nu kan je jezelf hier natuurlijk bij neerleggen... maar gaan we dat doen? Nee! Waarom niet? Omdat je een behoorlijk bedrag kan terug vorderen! 


Vergoeding vliegtickets; waar en wanneer recht op?

Hieronder worden enkele (saaie) hoofdpunten uit de verordening weergeven. Voor een compleet beeld en uitzonderingen kunt u het beste de Verordening erbij pakken.

Annulering

Als jouw vlucht geannuleerd wordt binnen 2 weken voor vertrek en er is geen sprake van overmacht, dan heb je recht op een vergoeding. Deze vergoeding krijg je naast de betaalde ticketprijs.

Vergoeding bij annulering zonder overmacht

Is je vlucht geannuleerd terwijl dit gezien de omstandigheden niet noodzakelijk was? Dan heb je recht op vergoeding.

  • €250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer.
  • €400,- voor vluchten binnen de EU met een afstand van meer dan 1.500 kilometer en voor alle reizen buiten de EU met een afstand tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
  • €600,- voor alle vliegreizen die buiten de eerste 2 opties vallen.

Vertraging

Wanneer het vliegtuig vertraging heeft, heb je recht op een vergoeding. Hierbij geldt dat hoe korter de reis des te eerder je recht hebt op vergoeding. Recht op vergoeding geldt bij de volgende situaties:

  • 2 uur of meer vertraging bij vluchten van minder dan 1.500 kilometer.
  • 3 uur of meer vertraging binnen de Eu met een afstand van meer dan 1.500 kilometer en voor alle reizen buiten de EU met een afstand tussen 1.500 en 3.500 kilometer.
  • 4 uur of meer vertraging voor alle vliegreizen die buiten de eerste 2 opties vallen.

Extra vergoedingen?

Bij vertraging van een vlucht heb je recht op eten en drinken en bij een langdurige vertraging eventueel een hotelkamer.


Geen zin om de claim zelf te regelen? Alternatieven!

Claimen

Om aanspraak te maken op de vergoedingen dien je wel een klacht in te dienen. Het gros van de vliegtuigmaatschappijen heeft hier folders voor maar het komt vaak voor dat je hier zelf achteraan moet gaan.

Het is ook mogelijk om de claim uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven. Deze zijn gespecialiseerd in het claimen van een vergoeding. Je betaalt dan wel circa 20% van het teruggevorderde bedrag. Voorbeelden van deze bedrijven zijn:

Bij deze sites lever je je claim in en zij handelen vervolgens alles voor je af. Het geld zal vervolgens bij een geldige claim na verloop van tijd op je rekening verschijnen.


Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!