Wat is roaming en waarom zorgt het voor hoge kosten?

Door Robin     18 maart 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Lekker op vakantie met lage roamingkosten

Ga je binnenkort weer op vakantie? Dan is het vaak handig om te weten wat roaming nu precies inhoudt. Vaak krijg je onverwachte hoge kosten omdat je bijvoorbeeld de hele vakantie per ongeluk je internet aan hebt laten staan. Door te begrijpen wat roaming precies inhoudt is, kan je ook veel geld besparen. Wij zullen hier tips en trucs geven voor het gebruik maken van roaming.


Wat is roaming nu eigenlijk?

Roaming is het Engelse woord voor rondzwerven.  Roaming staat voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Wanneer je je begeeft in het buitenland wordt er vaak voor het internet automatisch verbinding gemaakt met andere netwerken. Zodra je met je mobiele telefoon in een land of gebied komt waar geen receptie is wordt dat opgemerkt door je aanbieder. Daardoor probeert je toestel via je eigen aanbieder netwerk te vinden, mocht dat niet lukken dan schakelt hij daardoor automatisch over naar een netwerk waar jouw netwerk een afspraak mee heeft.

Waarom betaal ik extra voor mijn mobiel in het buitenland?

Wereldwijd maken alle providers afspraken zodat een klant van zijn huidige provider in het buitenland overschakelt naar een provider in het buitenland. Het systeem werkt als volgt: Je gaat bijvoorbeeld naar Spanje toe en je stuurt daar een sms of belt even heel kort. Dit gaat dan via een Spaans netwerk en daarom moet de Nederlandse provider een vergoeding betalen aan het Spaanse netwerk.


Hoe vermijd ik een torenhoge telefoonrekening?

Vaak gaat roaming aan laten staan gepaard met hoge telefoonrekeningen, vaak vraag je jezelf af wat is roaming aan het doen waardoor je die hoge kosten hebt. Met een paar tips hopen wij dit voor jouw laag te houden.

  1. Maak gebruik van wifi, door gebruik te maken van wifi kan je toch internetten maar maak je geen gebruik van internet via een provider. Zo kan je onbeperkt gebruik maken van internet zonder dat het je geld kost. Het nadeel hiervan is dat je erg locatie verbonden bent
  2. Koop een prepaid kaartje met mobiel internet in het land van je bestemming. Zo maak je in principe op dezelfde manier gebruik van je telefoon zoals je zou doen in Nederland, alleen dit is eenmalig bruikbaar in het land van je vakantie.
  3. Houd bij wat je verbruikt, tegenwoordig mag dataroaming maar 24 cent per mb kosten in Europa als je in het buitenland zit. Vaak is even snel gebruik maken van je navigatie niet een groot probleem in verband met het aantal mb’s
  4. Zet je mobiel internet voor je vakantie al uit, dan heb je niet het probleem dat je in het buitenland aankomt en hij automatisch alle data gaat downloaden die je niet gebruikt had.

Hoe kan ik korting pakken voor mijn databundel in het buitenland?

Vaak hebben providers speciale deals, bijvoorbeeld €10 voor 100 mb bijvoorbeeld. Zo kan je in het buitenland vaak toch gebruik maken van het internet. Hier zullen wij van een aantal providers alle beste opties op een rijtje zetten.


Blijf toch op de hoogte met de internetbundels in het buitenland.

Met deze tips en trucs hopen wij dat je begrijpt hoe je voordelig kan internetten in het buitenland en veel kosten kan besparen op jouw totale telefoonrekening.

Robin

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!