Wat is Spotify en waar kan ik nog meer muziek luisteren?

Door Maartje     17 maart 2015   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Online muziek diensten, de platenspeler van de 21ste eeuw

Anno 2015 zijn er steeds meer muziek opties online voor het luisteren van je muziek. Je kan vaak al je favoriete radiozenders luisteren online, maar toch is dat vaak vervelend met veel reclames tussendoor. Zo heb je tegenwoordig meerdere opties online voor het luisteren van muziek. Je kan je gehele eigen lijst bijhouden via iTunes en die later ook offline afspelen vanaf je computer of op je iPhone of iPad zetten. Ook heb je andere opties zoals bijvoorbeeld het gebruik maken van Spotify. Stel jij jezelf ook weleens de vraag wat is Spotify nou?  Al deze online muziek diensten zullen wij hier bespreken en nu bespreken over wat Spotify is en hoe iTunes gebruikt kan worden.


Wat is Spotify?

Spotify is een programma die het mogelijk maakt om gratis muziek te downloaden of te luisteren op je computer. Zo download je een programma voor je computer en kan je daarmee al jouw favoriete muziek luisteren. Zo zijn er meerdere opties voor Spotify. Je kan gebruik maken van de gratis versie, de premium versie en de unlimited versie.

Hoe werkt Spotify gratis?

Spotify gratis werkt heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is online een account aanmaken voor je Spotify en een programma downloaden. Na het downloaden kan je al gelijk je muziek luisteren, alleen heb je heel af en toe een reclameblok er tussendoor zitten na een aantal nummers die je beluisterd hebt.

Premium Spotify, wat is dat nu eigenlijk?

Via Spotify premium luister je naar al je favoriete muziek op meerdere apparaten, zo kan je gratis de Spotify applicatie downloaden voor je smartphone.  Het verschil tussen Spotify Premium en Spotify gratis is het verschil in reclames. Bij Spotify Premium heb je geen reclame waardoor je ongelimiteerd kan luisteren naar muziek op je computer of je smartphone.  Dit abonnement kan je nemen voor €9,99 per maand. Een ander positief aspect aan dit abonnement.

Voordelen van gebruik Spotify.

Wat is voordelig aan Spotify? Het makkelijke zoeken en het makkelijk maken van een collectie via het Spotify programma. Zo kan je eenvoudig zoeken naar nieuwe nummers via de zoek balk op Spotify, ook heeft Spotify zelf mogelijke zoeksuggesties met hits die recent veel worden gezocht. Het maken van een collectie op je Spotify account is ook erg simpel. Je klikt op de nummers die je leuk vindt en maakt op die manier een nieuwe afspeellijst. De afspeellijsten verschijnen vervolgens op je Spotify.


Hoe krijg ik korting op Spotify en waar kan ik het halen?

Korting op mijn Spotify account

Voor korting op Spotify moet je bij KPN zijn, via KPN kan je in combinatie met een extra databundel gratis Spotify krijgen. Omdat Hi een onderdeel is van KPN krijg je bij Hi hetzelfde concept.  Ook bij een alles-in-1 pakket voor bij jou thuis biedt Spotify een gratis premium account. Hieronder ontdek je Spotify met een filmpje bij KPN.

Waar schaf ik Spotify aan?

Buiten KPN om zijn er ook meerdere opties voor het aanschaffen van Spotify.

  • Zo kan je een Spotify E-Card kopen via de website van Spotify en betaal je voor een code voor 1 maand, 3 maanden of voor 6 maanden.  Dit kan je dus online bestellen maar
  • Geef je toch liever fysiek een Spotify kaart cadeau? Een Spotify cadeaukaart vind je al snel bij veel verschillende winkels. Deze zijn verkrijgbaar voor de prijzen van: €10/€30 en €60.  Zo heb je de opties om het bij een supermarkt aan te schaffen zoals bij de Albert Heijn, Vomar of de Jumbo, maar ook bij tijdschriftenwinkels, tankstations en speelgoedwinkels zoals Bart Smit en de Intertoys.

Maak gebruik van iTunes voor jouw muziek.

Bij het online komen van iTunes waren zij het eerste programma wat legaal de mogelijkheid aanbood om muziek te downloaden.  Nu heb je de mogelijkheid om bij iTunes voor €0,99 een nummer te downloaden. Nadat je dit nummer hebt gedownload verschijnt hij gelijk in jouw muziek lijst. Mocht je meerdere nummers willen aanschaffen van dezelfde artiest, dan is het waarschijnlijk eenvoudiger om het album aan te schaffen. Ook kan je bij jouw iTunes afspeellijsten maken en die ordenen op genres of een bepaalde afspeellijst die je specifiek op je iPhone of iPad wilt zetten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik maken van iTunes voor je muziek?

Aan het gebruik maken van iTunes zitten uiteraard ook een aantal voordelen verbonden. Zo heb je geen last van reclame en kan je makkelijk de nummers verwijderen die je niet meer wilt beluisteren. Zo kan je makkelijk al jouw favoriete muziek sorteren en mocht je nog CD’s hebben van vroeger, dan kan je die ook op je iTunes downloaden door ze in je computer te doen.

Hoe kan ik nummers aanschaffen via iTunes?

Zoals net is besproken kan je via iTunes nummers aanschaffen voor €0,99 per nummer. Zo kan je via je Apple account nummers aanschaffen op twee manieren:

  1. De eerste mogelijkheid is je credit card koppelen aan je account en daarna het nummer naar keuze aanschaffen, via deze optie krijg je dan later je factuur binnen met de prijzen van de nummers die je hebt aangeschaft.
  2. De tweede optie is een Apple gift card aanschaffen, deze komen in varianten van €10,€15,€25, €30, €50 en €100. Nadat je deze hebt aangeschaft of cadeau hebt gegeven of gekregen kan je met de code achterop hem aan je account koppelen en je favoriete muziek aanschaffen. Zo zijn deze gift cards te koop bij supermarkten zoals de Albert Heijn en de Jumbo, is het ook mogelijk om de kaarten te kopen bij de Bruna.

 “Music is everybody’s possession”

Door het bekijken van deze opties hoe je het makkelijkst nu je muziek kan aanschaffen of het idee van hoe je nu je muziek kan luisteren op basis van deze tips via Spotify of iTunes willen wij je maar een ding toewensen en dat is veel luisterplezier.

Meer van Kortingscode.nl PLUS

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!