Wie heeft er geld nodig als het zonnetje schijnt?

By Mathijs     1 oktober 2017   |  Terug naar Kortingscode PLUS

Tijd voor de zomer!

Terrasjes, uit eten, je moet er elke zomer weer flink je bankrekening voor plunderen. Het kan ook anders. Zomerse activiteiten hoeven namelijk helemaal niet zo duur te zijn. Check deze tips en maak van de zomer een feestje, ook voor je portemonnee!


Even een terrasje pakken?

Lekker in het zonnetje een drankje scoren op een terrasje is natuurlijk super gezellig. Toch is de rekening na afloop vaak een aardige domper. Een alternatief? Ga naar het park! Parken zijn gratis en je kunt gewoon je eigen eten en drinken meenemen. Een lekker flesje wijn uit je eigen koelkast is veel goedkoper dan wanneer je op een terrasje gaat zitten. Vaak zijn er voor kinderen in parken ook nog leuke speeltuintjes of een zwembadje, ideaal dus!

Heb je zelf een tuin? Ook dat is een goede en goedkope manier om met lekker weer buiten te vertoeven. Gewoon bij je eigen huis, waar je alles (waaronder je eigen koelkast) binnen handbereik hebt. Nodig familie, vrienden en bekenden uit om het ‘tuinfeestje’ nog gezelliger te maken. 


Goedkoop uit eten in de zomer

Ben je gek op lekker uit eten, maar vind je het altijd zo duur? Organiseer thuis een gezellige BBQ. Wedden dat dit net zo gezellig is als een avondje in een restaurant?

Denk van tevoren na: Ben je van plan vaker te barbecueën? Investeer dan in een fijne barbecue waar je elke keer weer plezier van kunt hebben. Eenmalig feestje? Kies dan voor een paar wegwerpexemplaren om niet onnodig veel geld uit te geven. 

Vind je het vervelend om thuis de rommel weer op te moeten ruimen? Kies dan voor plastic borden en bestek. Die kun je voor een prikkie kopen, bij goedkope winkels, zoals de Zeeman en Action. Dit is natuurlijk wel weggegooid geld, maar het is nog altijd stukken goedkoper dan uit eten gaan en het bespaart wel weer op de afwaskosten (en moeite). 

Heb je geen tuin voor een BBQ? Verplaats de barbecue naar het park of zoek een leuk grasveldje in de buurt. Check wel even van tevoren de borden of dit in dat park niet verboden is, want je wilt natuurlijk niet dat jouw barbecue halverwege abrupt verstoord wordt. 

BBQ like a sir!
Tip: Maak je eigen barbecue om geld te besparen

 

Een barbecue kun je zo gek maken als je zelf wilt, maar het is nergens voor nodig om biefstuk en andere dure producten te gebruiken, dus kies voor goedkopere alternatieven. Maak bijvoorbeeld zelf spiesjes van kip, koop aardappels om te poffen en kijk in de supermarkt eens naar vlees uit de vriezer: hamburgers en frikandellen vindt eigenlijk ook iedereen lekker en ze kosten bijna niets! Ga naar de markt om lekker en voordelig fruit en groente te scoren voor een lekkere en gezonde (fruit)salade. En natuurlijk kan een zak marshmallows niet ontbreken, want dit vindt iedereen fun, ook als er geen kinderen bij zijn. In vergelijking met uit eten gaan, bespaar je met deze tips gegarandeerd. 

Wil je een grotere groep mensen uitnodigen voor de barbecue? Organiseer dan een zogenaamde American party. Dit betekent dat iedereen zelf iets meeneemt. Spreek van tevoren wel goed af wie wat meeneemt, want anders zijn er misschien dubbele producten die uiteindelijk weer weggegooid worden en dat is zonde! 


Ga een blokje om voor lagere parkeerkosten

Als je een dagje naar het strand gaat, zijn parkeerkosten vaak onvermijdelijk. Toch kun je ook voor een minder groot en bekend strand kiezen, waar parkeerkosten een stuk lager zijn dan in het populaire Scheveningen. Zo vind je bij het badplaatsje Monster een leuk strand waar je met warm weer terecht kan. Het parkeren is niet gratis, maar zeker een stuk goedkoper dan in Scheveningen. 

 

Verder zijn er in ons land veel leuke plaatsen langs de rivier waar leuke kleine strandjes liggen. Op deze plekken kun je vaak gemakkelijk komen zonder dat je hoge parkeerkosten moet betalen. Een voorbeeld: in het dorpje Lopik (provincie Utrecht) vind je een leuk plaatsje met een klein, gezellig strandje aan de Lek: de Salmsteke. Woon je in een grote stad? Kijk dan of er daar een leuk (city)strandje is, zodat je er lekker op de fiets naartoe kan. 


Koele tips

Wordt het erg warm in huis op een zomerse dag? Doe de gordijnen dicht vóór de zon opgaat en laat ze de rest van de dag dicht. Dit houdt de meeste warmte tegen, waardoor het in huis lekker koel blijft. En het is dan niet nodig stroom vretende apparaten, zoals ventilators en airco’s te gebruiken.


Pretparken hoeven niet duur te zijn!

Pretparken hebben vaak hoge toegangsprijzen, om nog maar niet te spreken van de parkeerkosten en de prijzen die ze vragen voor allerlei versnaperingen. Voor kinderen zijn veel leuke alternatieven voor de grote pretparken. Zoek naar minder bekende pretparken, zoals Drouwenerzand attractiepark in Drenthe. Dit is een leuk alternatief voor kinderen en je betaalt hier in het hoogseizoen €13, - entree per persoon en daarbij zitten eten, drinken en andere versnaperingen inbegrepen.  

Goedkoopste pretparken van Nederland

Wonderwereld: €7,50 entree
Midden in de bossen van Ter Apel vind je het pretpark Wonderwereld, in deze leuke sprookjeswereld ga je op speurtocht en ontdek je hele bijzondere dieren.

Sprookjeswonderland: €9,95 entree
Aan de rand van Enkhuizen vind je Sprookjeswonderland. Met een heus sprookjesbos, voorstellingen en verschillende acctracties is dit echt een aanrader.

Sprookjeshof: €9,50 entree
In Zuidlaren vind je het Sprookjeshof en dit attraktiepark is een van de weinige met een echt indoor kabouter klauter kasteel, het maakt dus niet uit wat voor weer het is!

KidZcity: €11,50 entree
In Utrecht vind je KidZcity en dit is het grootste indoor attractiepark van de randstad!

Linnaeushof: €11,50 entree (bij vooraf online bestellen)
De grootste speeltuin van Europa, de Linnaeushof, vind je in Bennebroek en met de 350 speeltoestellen ben je de hele dag druk in de weer.

Tivoli: €12,- entree (bij vooraf online bestellen)
Vlakbij Nijmegen vind je het amusementspark Tivoli, met een echte achtbaan en zelfs een zweefmolen kunnen hier alle leeftijden een dag vol plezier beleven.

Attractiepark Duinen Zathe: €14,50 entree
Spelen en leren, het kan in Attractiepark Duinen Zathe! Met je eigen trap auto rondscheuren en ondertussen op de verkeersregels letten. Maar ook de reuzenglijbaan, apenkooi en het piratenschip maken dit een superleuk attractiepark. 

Drouwenerzand: €13,- entree
Drenthe heeft een overvloed van pretparken want je vind er ook Drouwenerzand! Met attracties als de happy sailor, het waterplein of de spinning coaster is dit een leuk pretpark voor alle leeftijden.

Je kunt ook een uitstapje naar een grotere speeltuin of kinderboerderij maken, wat vaak gratis is of bijna niets kost. Wil je toch echt naar een groot, bekend pretpark? Let dan vooraf goed op of er aanbiedingen zijn, waardoor je in ieder geval kunt profiteren van kortingen en niet de volle prijs hoeft te betalen. Zo heeft Albert Heijn eigenlijk elk jaar wel een kortingsactie voor de Efteling en op vakantieveilingen.nl kun je ook regelmatig bieden op toegangskaartjes van pretparken. 


Gratis evenementen & festivals

In veel plaatsen worden in de zomermaanden gratis evenementen georganiseerd. Zo wordt in Rotterdam elk jaar het gratis Metropolis Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om een goede programmering van vaak nog onbekende, maar getalenteerde artiesten. De muziekgenres variëren van rock, metal, indie, hiphop, tot elektronische en experimentele geluiden. In Haarlem vindt elk jaar het gratis jazzfestival Jazz & More plaats. Er zijn veel gratis activiteiten, voor iedereen wel iets leuks. Houd dus goed de agenda’s in de gaten voor gratis uitstapjes en festivals voor aankomende zomer.

 

Party like a Rockstar!
Tip: Zorg er altijd voor dat je jouw leukste outfit aantrekt naar een festival! Dit verhoogt de feestvreugde.

 

festival

Wees een echte Nederlander!

Nederlanders staan er bekend om! Waar we ook naartoe gaan, we nemen altijd zelf ons eigen eten en drinken mee. Dit is dan ook de simpelste manier om veel te besparen!

Flessen kraanwater komen altijd van pas, maar ook flessen met limonade of andere frisdranken zijn meestal niet duur. Zorg dat je genoeg bij je hebt voor als het een hele warme dag wordt, zodat het niet nodig is om zelf alsnog van alles te kopen als je ergens bent. Geen zin om te slepen? Neem dan lege flesjes, eventueel gevuld met limonade mee in je tas, die je ergens kunt vullen met water. 


Mathijs

Vraag maar raak!

Misschien kan ik je ergens mee helpen, heb je zelf een mooie korting gespot of werkt er iets niet.
Let me know!