Het pretparkseizoen is weer van start. Een dagje pretpark met het hele gezin kan flink in de kosten lopen. Kortingscode.nl deed daarom onderzoek naar de entreeprijzen en vergeleken 18 grote pretparken in en rond Nederland. In het onderzoek zijn de entreeprijzen van de 18 grootste parken in Nederland, België en Duitsland onder de loep genomen.

Conclusies:

  • Plopsa Indoor is met €89,96 het goedkoopst voor het hele gezin (tickets + parkeren).

  • Bij Phantasialand ben je met maar liefst €195 het duurst uit voor een dagje weg.

  • Gemiddeld is een gezin (4 personen) zo’n €130,- kwijt aan alleen tickets en parkeren.

  • Je bespaart gemiddeld €19,- per gezin wanneer je online tickets besteld.

 

 

Verschil in entreeprijs loopt op tot maar liefst €110 per gezin

De duurste pretparken zijn twee parken net over de grens: Phantasialand en Movie Park Germany met respectievelijk €47,50 en €45,50 p.p. voor een entreeticket. In Nederland is De Efteling het duurst met tickets van €38,- per stuk. Er zijn ook goedkopere alternatieven, Plopsa Indoor in Hasselt (BE) en Plopsa Indoor Coevorden zijn het goedkoopst met beiden een prijs van €19,99. Ook Julianatoren (€22,50), Drievliet (€23,50) en Avonturenpark Hellendoorn (€23,50) zijn relatief goed betaalbaar.

 

 

Prijs per attractie

Ook werd gekeken naar de gemiddelde prijs per attractie. In de top van de goedkoopste parken staat Duinrell op nummer 2 met (€0,60) per attractie, zo bekeken is Julianatoren het voordeligste met een gemiddelde van €0,36 per attractie. En de Efteling het duurst, als je het sprookjesbos als 1 attractie neemt.

 

 

Besparen op een dagje pretpark is vaak simpel bij goed plannen en online tickets

Ondanks dat een dagje uit vrij duur is zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen bijvoorbeeld door bijvoorbeeld online tickets te boeken, dan zijn er grote verschillen in prijzen. Zo bespaar je bij de meeste pretparken ongeveer €2,- a €3,- bij het boeken van een e-ticket, maar dit kan nog veel meer schelen. Zo is het verschil bij Movie Park Germany €16,50 per ticket tussen kassaprijs en online, krijg je bij Attractiepark Slagharen al 30% korting bij een week van te voren bestellen en kun je bij andere parken bijvoorbeeld besparen door doordeweeks te gaan.

Andere tips:

  • Plan buiten het hoogseizoen, er kan per dag veel verschil in de prijs zitten.

  • Tickets met een vaste datum zijn vaak goedkoper.

  • Onder meer bijvoorbeeld Albert Heijn heeft speciale spaar acties.

  • Ga je naar een van de parken over de grens? Gooi dan meteen de tank (benzine) vol in België of Duitsland. Voor Belgen die naar Nederland gaan, kunnen ze weer besparen op diesel in Nederland.

 

Meer informatie is ook te vinden in het overzicht met data van het onderzoek.

Hier is het overzicht met alle onderzoeken van kortingscode.nl te vinden