Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Alles wat je wilt weten over de btw-vrije dagen bij MediaMarkt

Geschreven door:Lieke Acket
Publicatiedatum:5 sep 2023Laatste update:18 jan 2024
3 minuten leestijd
btw vrije dagen

Wanneer je een nieuwe televisie of koelkast nodig hebt, dan kun je beter even wachten tot de btw-vrije dagen bij de MediaMarkt. Het is echt een feestje deze dagen, want je hoeft even geen btw te betalen over jouw aankopen.

Heel veel elektronica met 21% korting

En ja, het gaat dus over 21% korting. De btw over elektronica bedraagt namelijk 21%. Onze redactie gaat je precies vertellen hoe deze dagen werken, wanneer, hoe lang en hoe vaak dit is. Met deze ins en outs kan ook jij nu gaan profiteren van deze stuntprijzen.

Hoe werken de btw-vrije dagen?

Laten we eens beginnen om wat meer uitleg te geven over waarom deze btw-vrije dagen bij de MediaMarkt zo bijzonder zijn. We moeten eerst ook even iets recht te zetten. Eerder werd er verteld dat de korting 21% is, zoals de hoogte van de btw. Dat is niet helemaal waar. De daadwerkelijke korting die je krijgt, is 17,36%. Hiervoor is een kleine toelichting nodig. Stel je koopt een smartwatch van 100 euro. Inclusief btw is dit: 100 x 1,21 = 121 euro. Je betaalt dus 21 euro btw. Om de daadwerkelijk korting te berekenen van het totaalbedrag, gebruiken we deze som: (21 / 121) x 100 = 17,36%. Uiteindelijk maakt het rekensommetje niet uit, want je krijgt gewoon die 21 euro korting.

Zo, nu dat is rechtgezet kunnen we ons richten op deze fantastische btw-korting van de MediaMarkt. Deze shop maakt het voor jou die dagen erg makkelijk. Alle deals die dit voordeel hebben, worden verzameld op de website. Je vindt daar smartphones, laptops, televisies, koelkasten, smartwatches of een koffiemachines. Doe jij je aankoop, dan wordt die 21% voor je doorgekrast. Wil je liever niet online shoppen? Gelukkig is deze btw-korting ook in de winkel te halen.

kopen van smartphone

Hoe vaak is btw weg ermee?

Uiteraard zou iedereen deze actie graag meerdere keren in het jaar willen hebben, want 21% korting op een nieuwe espressomachine of laptop is zeer welkom. Maar we moeten genoegen nemen met één keer. MediaMarkt houdt namelijk één keer per jaar de btw weg ermee actie. Het is daarom belangrijk om dit elk jaar in je agenda te zetten.

Wanneer zijn de btw-vrije dagen bij MediaMarkt?

Ja, nu wil je zeker ook gaan genieten van dit btw-voordeel? Elk jaar weer is het verstandig om in januari de website van de MediaMarkt in de gaten te houden. Tot nu toe is het altijd eind januari geweest. Omdat het vaak in dezelfde week plaatsvinden vermoedt onze redactie dat de btw-vrije dagen van de MediaMarkt in 2024 plaatsvinden van donderdag 22 januari t/m zondag 28 januari. MediaMarkt kan dit helaas nog niet bevestigen, maar zorg dat je er op tijd bij bent.

Hoe lang duren de btw-dagen?

Zoals je hierboven hebt gelezen krijg je een week lang 21% korting. Dit betekent niet dat je alle tijd van de wereld hebt. De btw-vrije dagen zijn namelijk ontzettend populair. Veel mensen weten van tevoren al wat ze willen kopen en bestellen dit product in de eerste minuut dat de actie is begonnen. Soms staan er zelfs rijen voor de fysieke MediaMarkt winkels. Doe dus net als deze mensen vooraf je research. Wil je een nieuwe OLED 4K TV? Lees recensies en bezoek alvast een filiaal bij jou in de buurt. Zo kan je de TV alvast testen en later met korting online bestellen. Dit kan je natuurlijk met alle elektronica doen.

kopen van koelkast

Doen er meer webshops mee aan btw-korting?

Er doen zeker nog meer retailers hun best om mee te liften op deze succesactie van MediaMarkt. Zo heeft Coolblue de 'Coolblue Beter Week'. Je krijgt dan tot €850 korting op veel elektronica. Denk aan TV’s, soundbars, Airfryers, koptelefoons, smartwatches, blenders en nog veel meer. Daarnaast heeft HelloTV ook een btw-actie. Bij deze webshop ontvang je ook 21% korting op televisies en soundbars. Dus als een product uitverkocht is bij MediaMarkt, dan kan je deze andere elektronicawinkels proberen. Zo pak je toch nog korting.

Lieke Acket

Geschreven door

Lieke Acket

In mijn carrière focus ik op het helpen van mensen, zoals nu bij kortingscode.nl. Ik bied graag de beste besparingen aan en schrijf over kostenbewust leven. Vrije tijd breng ik door in de natuur of met doe-het-zelf projecten.

Gespecialiseerde onderwerpen

Ik doe graag onderzoek naar hoe je kunt besparen op elektronica, reizen en huisdieren. Dit zijn namelijk voor veel mensen een grote kostenpost en vaak betalen we hier onnodig veel geld voor. Ik hoop dat ik met het schrijven van deze artikelen veel mensen kan helpen hun financiële lasten wat te verkleinen.

Aanbevolen artikelen

Ontdek op welke dagen je kunt shoppen met korting

Ontdek op welke dagen je kunt shoppen met korting

Door Elize Zonnenberg27 jun 2023

Shopping events vinden het hele jaar door plaats. Elk seizoen worden er wel een paar georganiseerd. Als je je aankopen slim plant, kun je dus het hele jaar door profiteren van leuke deals. In dit artikel lees je wanneer de grootste shop events plaatsvinden en wat je ervan kunt verwachten. Zo ben jij goed voorbereid en mis je nooit meer een sale of eenmalige korting.

Handige tips om te besparen op elektronica tijdens Cyber Monday

Handige tips om te besparen op elektronica tijdens Cyber Monday

Door Sterre Marsman18 nov 2022

Mocht Black Friday op de een of andere manier langs je heen gaan waardoor je alle goede kortingscodes mist: niet getreurd. Dan is er namelijk altijd ook nog zoiets als Cyber Monday. Is dat even mooi meegenomen. Cyber Monday is dé dag om je elektronica verlanglijstje erbij te pakken. Op deze maandag scoor je namelijk flinke kortingen op deze normaal gezien best prijzige elektronische aankopen. Denk bijvoorbeeld aan een voordelige Apple Watch of iPhone. Als je dus het geduld hebt, is het slim om je elektronische aankopen ieder jaar uit te stellen tot Cyber Monday.

Een goedkope telefoon kopen kan met deze 9 handige bespaartips

Een goedkope telefoon kopen kan met deze 9 handige bespaartips

Door Aartie Narain9 aug 2022

Houdt de batterij van je telefoon het geen dag meer uit? Of is je toestel erg langzaam geworden? Dan is het tijd voor een nieuwe smartphone. Om je zoektocht naar een betaalbare telefoon wat makkelijk te maken, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·