Heel veel elektronica met 21% korting

En ja, het gaat dus over 21% korting. De btw over elektronica bedraagt namelijk 21%. Onze redactie gaat je precies vertellen hoe deze dagen werken, wanneer, hoe lang en hoe vaak dit is. Met deze ins en outs kan ook jij nu gaan profiteren van deze stuntprijzen.

Hoe werken de btw-vrije dagen?

Laten we eens beginnen om wat meer uitleg te geven over waarom deze btw-vrije dagen bij de MediaMarkt zo bijzonder zijn. We moeten eerst ook even iets recht te zetten. Eerder werd er verteld dat de korting 21% is, zoals de hoogte van de btw. Dat is niet helemaal waar. De daadwerkelijke korting die je krijgt, is 17,36%. Hiervoor is een kleine toelichting nodig. Stel je koopt een smartwatch van 100 euro. Inclusief btw is dit: 100 x 1,21 = 121 euro. Je betaalt dus 21 euro btw. Om de daadwerkelijk korting te berekenen van het totaalbedrag, gebruiken we deze som: (21 / 121) x 100 = 17,36%. Uiteindelijk maakt het rekensommetje niet uit, want je krijgt gewoon die 21 euro korting.

Zo, nu dat is rechtgezet kunnen we ons richten op deze fantastische btw-korting van de MediaMarkt. Deze shop maakt het voor jou die dagen erg makkelijk. Alle deals die dit voordeel hebben, worden verzameld op de website. Je vindt daar smartphones, laptops, televisies, koelkasten, smartwatches of een koffiemachines. Doe jij je aankoop, dan wordt die 21% voor je doorgekrast. Wil je liever niet online shoppen? Gelukkig is deze btw-korting ook in de winkel te halen.

kopen van smartphone

Hoe vaak is btw weg ermee?

Uiteraard zou iedereen deze actie graag meerdere keren in het jaar willen hebben, want 21% korting op een nieuwe espressomachine of laptop is zeer welkom. Maar we moeten genoegen nemen met één keer. MediaMarkt houdt namelijk één keer per jaar de btw weg ermee actie. Het is daarom belangrijk om dit elk jaar in je agenda te zetten.

Wanneer zijn de btw-vrije dagen bij MediaMarkt?

Ja, nu wil je zeker ook gaan genieten van dit btw-voordeel? Elk jaar weer is het verstandig om in januari de website van de MediaMarkt in de gaten te houden. Tot nu toe is het altijd eind januari geweest. Omdat het vaak in dezelfde week plaatsvinden vermoedt onze redactie dat de btw-vrije dagen van de MediaMarkt in 2024 plaatsvinden van maandag 22 januari t/m zondag 28 januari. MediaMarkt kan dit helaas nog niet bevestigen, maar zorg dat je er op tijd bij bent.

Hoe lang duren de btw-dagen?

Zoals je hierboven hebt gelezen krijg je een week lang 21% korting. Dit betekent niet dat je alle tijd van de wereld hebt. De btw-vrije dagen zijn namelijk ontzettend populair. Veel mensen weten van tevoren al wat ze willen kopen en bestellen dit product in de eerste minuut dat de actie is begonnen. Soms staan er zelfs rijen voor de fysieke MediaMarkt winkels. Doe dus net als deze mensen vooraf je research. Wil je een nieuwe OLED 4K TV? Lees recensies en bezoek alvast een filiaal bij jou in de buurt. Zo kan je de TV alvast testen en later met korting online bestellen. Dit kan je natuurlijk met alle elektronica doen.

kopen van koelkast

Doen er meer webshops mee aan btw-korting?

Er doen zeker nog meer retailers hun best om mee te liften op deze succesactie van MediaMarkt. Zo heeft Coolblue de 'Coolblue Beter Week'. Je krijgt dan tot €850 korting op veel elektronica. Denk aan TV’s, soundbars, Airfryers, koptelefoons, smartwatches, blenders en nog veel meer. Daarnaast heeft HelloTV ook een btw-actie. Bij deze webshop ontvang je ook 21% korting op televisies en soundbars. Dus als een product uitverkocht is bij MediaMarkt, dan kan je deze andere elektronicawinkels proberen. Zo pak je toch nog korting.