Veelgestelde vragen

Alles over het gebruik van kortingscodes

Wat is een kortingscode?

Een kortingscode (ook wel promotiecode, actiecode, voucher, voordeelcode of couponcode genaamd) is een code, die je bij het afrekenen in een webshop kunt invoeren. Met deze code ontvang je dan direct korting op je bestelling. Dat kan een vast bedrag of percentage zijn of bijvoorbeeld gratis verzending. Meestal moet je voor het gebruik van een kortingscode aan een aantal voorwaarden voldoen zoals een minimum bestelbedrag.

Wat is een kortingsbon?

Een kortingsbon is de fysieke variant van de kortingscode. Deze kun je uitprinten en meenemen naar de winkel en geeft precies zoals een kortingscode recht op een mooie korting.

Waar kan ik een kortingscode vinden?

Op Kortingscode.nl verzamelen we alle actuele kortingscodes en aanbiedingen van heel veel winkels. Met deze winkels werken wij samen, dus je kunt ervan uitgaan dat wat wij plaatsen direct bruikbaar is. Wij krijgen onze (exclusieve) codes altijd direct van de winkels. Vind een kortingscode op onze website:

Hoe gebruik je een kortingscode bij jouw webshop

Als je de code eenmaal hebt gevonden, hoe dan verder:

Waarom gebruiken (web)winkels kortingscodes en kortingsbonnen?

Webwinkels gebruiken kortingscodes net zoals elke verkoper een bepaalde manier van reclame gebruikt voor zijn winkel. Omdat wij regelmatig leuke kortingen regelen voor onze bezoekers komen zij graag bij ons terug. Winkels willen deze potentiële klanten graag bereiken. Daarvoor geven ze ons mooie codes die we mogen plaatsen die weer extra opvallen tussen alle andere winkels. Zo is iedereen blij!

Hoelang zijn kortingscodes geldig?

Dat verschilt heel erg per code. Soms zijn het acties die maar een dag duren, maar we sluiten ook overeenkomsten met webshops voor bijvoorbeeld de duur van een jaar. Als wij de code plaatsen testen en checken wij deze altijd. Als de code is verlopen verdwijnt ie uit het overzicht. We plaatsen altijd een einddatum bij de code, dus dan zie je direct hoe lang je nog hebt.

Wat voor soort kortingscodes en kortingsbonnen zijn er?

Een kortingscode of kortingsbon geeft meestal één van deze kortingen:

Hoe maak ik gebruik van een aanbieding via jullie website?

Aanbiedingen plaatsen wij ook. Die werken gewoon als een normale bestelling en een kortingscode is hierbij niet nodig. Zie het als reclame die je ook in de brievenbus krijgt, maar dan de digitale versie!

Wanneer is een actie verlopen?

Zodra een actie verlopen is verdwijnt deze uit het actuele overzicht. Onderaan de winkelpagina kun je verlopen kortingscodes terugzien, zo weet je wat je hebt gemist. Soms is dat toch interessant om te weten met het oog op toekomstige aankopen.

Hoe vind ik mijn favoriete winkel terug op jullie website?

Je kunt de winkelnaam intypen op de zoekbalk bovenaan deze pagina. Ook kun je ons winkeloverzicht bekijken. Daar vind je al onze partners op alfabetische volgorde. 

Ik heb een probleem met een product dat ik via Kortingscode.nl heb gekocht. Wat nu?

Mocht een product dat je hebt gekocht niet werken, verwijzen wij je naar de klantenservice van de webshop in kwestie. Wij hebben geen inhoudelijke banden met de leveranciers, maar worden slechts ingezet als marketingmiddel. Wij verkopen zelf geen artikelen.

De kortingscode werkt niet!

Wanneer de redactie een actie of kortingscode plaatst wordt deze altijd gecontroleerd. Mocht een kortingscode toch niet blijken te werken gaan wij zo snel mogelijk op zoek naar een reden.

Is géén van de gevallen aan de orde. Wellicht heeft de winkel of hebben wij iets verkeerd gedaan. Neem contact met ons op met een duidelijke omschrijving van het probleem, om welke webshop en code het gaat en waaruit je bestelling bestaat. Wij zullen dan het probleem zo snel mogelijk voor je proberen op te lossen. 

Blijkt de kortingscode niet juist te zijn en is er geen vervangende code proberen wij zo snel mogelijk een nieuwe code of aanbiedingen te regelen.

Ik kan een actie niet meer terugvinden

Als je een actie niet meer terug kunt vinden, is deze waarschijnlijk verlopen. Kijk bij de verlopen kortingscodes voor zekerheid. Aanbiedingen verdwijnen van de site als deze éénmaal aflopen. Maar niet getreurd! Onze redactie is dagelijks op zoek naar nieuwe voordelen.

Ik heb een aanbieding en een kortingscode gevonden, hebben jullie daar iets aan?

Wij horen graag van onze bezoekers als zij op een mooie aanbieding of kortingscode zijn gestuit. Je kunt de code achterlaten via Code gevonden? linksonder op de winkelpagina's. Na bevestiging van de shop kunnen wij deze wellicht overnemen. Alvast bedankt!


Cadeaubonnen

Hoe werkt de promotie ‘Cadeaubon’?

Op Kortingscode.nl staan speciale promoties waarmee je gratis een cadeaubon kunt ontvangen wanneer je een bestelling plaatst bij een webwinkel via onze website. Je moet je registreren met je e-mailadres en een bestelling plaatsen via Kortingscode.nl. De bestelling moet voldoen aan de door ons gestelde voorwaarden. Wanneer je klikt op de promotie dan staan deze voorwaarden onderaan de promotie titel. Let er op dat we alleen cadeaubonnen uitgeven op basis van de orderwaarde exclusief BTW.

Hoe ontvang ik een cadeaubon?

Klik op de promotie waarmee je een cadeaubon kunt ontvangen. Voer je e-mailadres in het daarvoor bestemde veld zodat wij je op de hoogte kunnen houden van het proces. Zodra de registratie van je e-mailadres is voltooid zullen wij drie mails sturen met daarin de voortgang:

1) Bevestiging van inschrijving.

2) Verificatie van je aankoop

3) E-mail met de cadeaubon

Wat is de inhoud van deze e-mails?

Inschrijven - Dit betekent dat je nu kans maakt op de cadeaubon. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk een bestelling te plaatsen door op ‘Ontvang bon’ te klikken. Je wordt doorgestuurd naar de desbetreffende webwinkel om je aankoop te voltooien. Zorg dat je niet wegklikt van de webwinkel naar een andere pagina voordat je de bestelling hebt geplaatst. Alleen op deze manier kunnen we je aankoop traceren en controleren of deze voldoet aan de voorwaarden. We moeten kunnen controleren bij de webwinkel of je een bestelling hebt geplaatst. Deze eerste email is geen garantie dat je de cadeaubon ook daadwerkelijk zal ontvangen. We moeten eerst controleren of er aan de voorwaarden is voldaan.

Hieronder een aantal redenen waarom een aankoop niet voldoet aan onze voorwaarden. Bijvoorbeeld:

 • Je hebt niet op ‘Ontvang cadeaukaart’ geklikt in de bevestigingsmail om je bestelling te plaatsen
 • Er is op andere links of websites geklikt waarop kortingen van de geselecteerde winkel worden geadverteerd.
 • Cookies zijn uitgeschakeld in je browser
 • Je maakt gebruikt van een adblocker in je browser
 • Een andere code of korting is gebruikt tijdens het afrekenen van je aankoop
 • Er is een ander e-mailadres gebruikt ergens tijdens het aankoopproces
 • Verifiëren - Dit houdt in dat je bestelling zal worden gecontroleerd en gevalideerd. Het zou kunnen dat je aankoop niet geldig is of je niet aan de voorwaarden voldoet. Ook kan het zijn dat je de aankoop hebt geannuleerd of geretourneerd. Je ontvangt een cadeaubon als je aan onze voorwaarden voldoet.

  Cadeaubon - Gefeliciteerd! Voldoet de aankoop aan alle voorwaarden door ons gesteld dan ontvang je in deze e-mail de cadeaubon. Dit zal in de vorm zijn van een code. Deze code kun je gebruiken in het daarvoor bestemde veld tijdens het afrekenen bij de cadeaubon aanbieder.

  Activeer de cadeaubon - Na ontvangst van de cadeaubon (code) zal deze moeten worden geactiveerd. Doe dit binnen 90 dagen na ontvangst van de code. De cadeaubon zal verlopen als deze niet is geactiveerd binnen 90 dagen. Door te klikken op de button in de mail is de cadeaubon (code) geactiveerd. Na het activeren van de cadeaubon is deze 2 jaar geldig. 

  Wanneer ontvang ik mijn cadeaubon?

  Als de aankoop eenmaal is geverifieerd en gecontroleerd en hij voldoet aan onze voorwaarden dan sturen we de e-mail met daarin de cadeaubon. De wachttijd bedraagt 1-4 maanden.

  Hoe kan ik de cadeaubon inwisselen?

  De cadeaubon zal worden toegestuurd als een online cadeaubon. Deze bon bevat een code die je kunt invoeren in het daarvoor bestemde veld van de webwinkel. Waar de code ingevuld moet worden verschilt per webwinkel. 

  Voorbeeld: Hoe kan ik mijn MediaMarkt cadeaubon inwisselen?

  Andere vragen rondom de cadeaubon promoties?

  Stuur gerust een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Alle vragen rondom de cadeaubonnen kun je stellen via contact.rewards.nl@joingsg.com. Kortingscode.nl staat los van de cadeaubon leveranciers en alle vragen rondom bovenstaand proces kunnen aan ons worden gericht.

  Over Kortingscode.nl


  Wat is Kortingscode.nl?

  Kortingscode.nl is de grootste kortingwebsite van Nederland. Wij proberen onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen de laagste prijs te betalen voor hun online bestelde artikelen. Dit doen wij door van ruim 1000 webwinkels de beste aanbiedingen te plaatsen en regelmatig hebben wij kortingscodes die ingevoerd kunnen aan de kassa voor meer voordeel. Daarnaast delen we via Kortingscode.nl PLUS onze tips, tricks en artikelen over besparen in het algemeen.

  Wie werken bij Kortingscode.nl?

  Het Kortingscode.nl team zit elke dag op het internet om de codes en aanbiedingen op te speuren. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en ons aanbod is daardoor erg gevarieerd.

  Kan ik voor Kortingscode.nl werken?

  Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en enthousiaste werknemers voor het redactie, account management of het marketing team. Bekijk hier onze actuele vacatures en stuur je motivatiebrief + CV op!

  Nieuwsbrief


  Hoe werkt de nieuwsbrief van Kortingscode.nl?

  Wij versturen wekelijks een overzicht van onze beste kortingen per e-mail. Soms stoppen we daar ook extra exclusieve deals in die alleen geldig zijn voor onze members.


  Hoe schrijf ik me uit voor de nieuwsbrief?

  Wil je geen e-mails meer ontvangen van Kortingscode.nl kun je je natuurlijk altijd weer uitschrijven. Dit doe je door in de nieuwsbrief op de uitschrijven-link (onderaan) te klikken. Lukt het niet om je af te melden? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dit dan handmatig voor je doen, geen probleem!


  Hoe gaan jullie met mijn e-mail gegevens om?

  De gegevens die jij opneemt in je profiel zullen alleen door ons gebruikt worden voor het verzenden van de wekelijkse nieuwsbrief. Wij zullen jouw gegevens nooit vrijwillig aan derden doorgeven tenzij een rechtbank ons daartoe verplicht. Voor méér informatie over het gebruik van de website en onze nieuwsbrief verwijzen wij je graag naar onze Disclaimer & Privacy pagina's.

  Kortingscode.nl PLUS


  Wat is Kortingscode.nl PLUS?

  Door onze jarenlange ervaring met online winkelen en korting hebben wij aardig wat tips en tricks op dit gebied. Heel simpele dingen vaak, waarmee je je vaste lasten of aankopen flink kunt verlagen. Op Kortingscode.nl PLUS kun je deze artikelen, maar ook leuke blogberichten lezen. Bekijk hier het overzicht van Kortingscode.nl PLUS.


  Kan ik een bijdrage leveren aan Kortingscode.nl PLUS?

  Als jij tips voor ons hebt die je nog niet hebt kunnen terugvinden op onze pagina's horen wij dat natuurlijk graag. Misschien ben jij wel dé expert in het besparen op energie, verzekeringen of telefonie, dan kunnen we jouw tips toevoegen aan onze bespaarwijzers. Neem contact met ons op en laat ons weten aan welke bespaarwijzer jij een bijdrage wilt leveren. Op deze manier helpen we elkaar om de kosten zo laag en het plezier zo hoog mogelijk te houden!


  Er staan onjuistheden op Kortingscode PLUS.

  Mocht er in één van de artikelen op Kortingscode.nl PLUS iets staan wat (inmiddels) niet meer klopt, kun je ons dat laten weten. Graag zelfs! Neem contact met ons op en dan passen wij het zo snel mogelijk aan.