Help ook mee, en red het regenwoud

Wilderness International

Samen redden we het regenwoud

Voor elke transactie* via onze website redden wij een stukje regenwoud. Zo helpen we elkaar en de natuur. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Waarom is dit nodig?

De aarde is ons thuis. Een plek die we delen met bijna 8 miljard mensen en 8,7 miljoen verschillende diersoorten. Om onszelf en anderen te beschermen is het van cruciaal belang dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Bij Kortingscode.nl (onderdeel van Global Savings Group) weten we dat we dingen niet alleen kunnen doen, maar juist elkaar nodig hebben om succesvol te worden. Daarom is het voor ons zo belangrijk om het klimaat te steunen en starten wij met een project om de bossen en regenwouden te beschermen en hier hebben we jouw hulp bij nodig!

Waarom is het planten van bomen op aarde belangrijk? Bomen nemen CO2 op en ademen zuurstof uit. Jij en ik, en de dieren om ons heen hebben zuurstof nodig om te overleven. Daarnaast kan zo ook de CO2 uitstoot voor een gedeelte worden gecompenseerd. Vooral in deze tijd is dat super belangrijk.

Om ons steentje bij te dragen, zijn wij een samenwerking begonnen met Wilderness International, en zullen wij voor elke transactie via onze website 5 eurocent doneren.

Red de biodiversiteit

Bomen zijn onze bondgenoot in strijd tegen klimaatverandering, en door de wildernis intact te houden kunnen we hopelijk het verlies van veel biodiversiteit voorkomen. Ook dieren en mensen die niet in de bossen leven waar bomen geplant worden hebben hier baat bij. Een eenmalige donatie maakt al een gigantisch verschil! Wil jij weten hoeveel CO2 jij uitstoot? Druk dan op de knop hieronder


Bijna 50% van alle oorspronkelijke bossen op aarde zijn al verdwenen. Om te zorgen dat er niet nog meer verdwijnt moeten we nu actie ondernemen.

Pic Description

Een donatie voor elke transactie

Wanneer jij een kortingscode* gebruikt en via ons een bestelling plaatst, doneren wij automatisch €0,05 aan Wilderness International. Met deze donatie kopen zij een stuk bos, zodat dit beschermd kan worden.


*kortingscodes van geselecteerde winkels. Klik hier voor het overzicht van deelnemende retailers. De donatie vervalt bij een geretourneerde bestelling.

Pic Description

Een stuk bos wordt gered dankzij jou

Één donatie redt een 500 jaar oude geschiedenis aan bomen en dieren en garandeert dat dezelfde boom de komende 500 jaar ongedeerd blijft. Zo redden we bomen en verkleinen onze ecologische voetafdruk. En dat allemaal dankzij jou.

Pic Description

Ons leefgebied blijft beschermd

Met dit project worden als eerste bossen in Peru gered. Maar Wilderness International zet zich ook in voor bossen in Canada en redt zo velen otters, wolven en nog veel meer dieren. Via Wilderness International kun je een wereldkaart bekijken waarop per gebied staat aangegeven hoeveel gebied al is beschermd.

Bekijk de kaart

Wat doet Wilderness International?

@wildernessinternational

Wilderness International is een non-profit organisatie met één groot doel namelijk: unieke natuurgebieden behouden en redden. Sinds hun oprichting in 2008 hebben ze al 3,16 miljoen vierkante meter bedreigd regenwoud kunnen beschermen. Niet alleen beschermen ze bossen, maar ze doen ook onderzoek naar CO2 opslag en biodiversiteit in kunst regenwouden. Deze onderzoeken worden gesteund door tal van wetenschappelijke instellingen.

bezoek de website

De Snake rivier in Canada

In deze prachtige timelapse zie je een gedeelte van de Snake rivier in Canada. Dit gebied wordt beschermd door Wilderness International.

De schoonheid van de natuur

Bekijk hier een prachtige timelapse van Duo Lake in Canada. Heb je weleens zoiets moois gezien? Gelukkig is ook dit gebied beschermd.

De toekomst is groen

Een aantal feitjes over bomen en bossen

Het regenwoud kan door de vele bomen zelf klimaatverandering tegen gaan

Dit komt omdat ze zoveel CO2 opnemen, wat gunstig is voor klimaatverandering. Wist je bijvoorbeeld dat het Amazone regenwoud ongeveer 100 keer zo groot is als Nederland? En dat Peru voor 60% uit regenwoud bestaat?

Meer dan de helft van alle diersoorten woont in het regenwoud

Denk aan verschillende dieren zoals gorilla's, jaguars, luiaards en orang-oetans. Deze diersoorten en natuurlijk nog veel meer leven in het regenwoud. Veel van deze soorten lopen gevaar door de ontbossing, die we nu met jouw hulp tegen kunnen gaan.

Geen enkele boom is hetzelfde

Wist je dat er in het Amazone regenwoud ongeveer 16.000 verschillende boomsoorten staan? Verder leven er ongeveer 2.5 miljoen insecten en staan er ook rond de 40.000 verschillende planten soorten naast de 1300 vogelsoorten, 3000 verschillende vissoorten en 430 zoogdieren. Wow!


De longen van de aarde

Wist je dat het Amazonewoud ook wel 'de longen van de aarde' worden genoemd? De bomen hier zijn namelijk verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de zuurstof die voor de hele aarde gemaakt wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Het herstellen van bestaande ecosystemen, zoals bossen, zou kunnen zorgen voor 1/3 van de wereldwijde actie die nodig is om de grootste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

Thuis van veel soorten

Alle regenwouden bezetten ongeveer 10% van de gehele aarde, maar is de thuisplek voor minsten de helft van alle diersoorten op aarde. Het beschermen van bestaande bossen is de meest effectieve manier van klimaatbescherming. Bovendien zorgt het ook voor behoud van biodiversiteit, schone lucht en schoon water. Een kleine donatie kan al ontzettend veel schelen. Alle beetje helpen namelijk mee.


 bronnen: National Geographic, Wilderness International, World Wildlife Fund & United Nations Environment Programme  


Help je mee?

Zelfs ijsberen hebben baat bij het redden van het regenwoud. Wil je ons ook helpen de natuur te beschermen? Alle hulp is welkom!

© 2022 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·