Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Samen redden we het regenwoud

Samen met een groot aantal webshops op onze website redden wij een stuk regenwoud. Zo helpen we elkaar en de natuur. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Waarom is dit nodig?

De aarde is ons thuis. Een plek die we delen met bijna 8 miljard mensen en 7,77 miljoen verschillende diersoorten. Om onszelf en anderen te beschermen is het van cruciaal belang dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Bij Kortingscode.nl (onderdeel van Global Savings Group) weten we dat we dingen niet alleen kunnen doen, maar juist elkaar nodig hebben om succesvol te worden. Daarom is het voor ons zo belangrijk om het klimaat te steunen en hebben wij de handen ineen geslagen met Wilderness International om de bossen en regenwouden te beschermen.

Hier hebben we jouw hulp bij nodig!

BELANG

Waarom is het beschermen van het regenwoud zo belangrijk?
Bomen nemen CO2 op en ademen zuurstof uit. Wij en de dieren om ons heen hebben zuurstof nodig om te overleven. Daarnaast kan zo ook de CO2 uitstoot voor een gedeelte worden gecompenseerd.

Dit onderwerp is nu actueler dan ooit.

Red de biodiversiteit

Bomen zijn onze bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering en door het regenwoud intact te houden kunnen we het verlies van veel biodiversiteit voorkomen. Ook dieren en mensen die niet in de bossen leven hebben hier baat bij. Elke donatie maakt al een verschil.

Stel je voor wat we samen kunnen bereiken!

KOST MIJ DIT GELD?

Nee, dit kost jou niets, maar je helpt wél! De webshops die samen met ons het project ondersteunen kunnen dit echter niet zonder dat jij bij hen winkelt. De aangesloten merken en shops vind je hier terug op deze pagina en zijn eenvoudig te herkennen aan de groene coupons en accenten op de shoppagina’s op Kortingscode.nl.

Doordat jij via Kortingscode.nl bij je favoriete webshops winkelt, red je een stukje natuur.

Wat doet Wilderness International?

Wilderness International is een non-profit organisatie met 1 groot doel, namelijk: unieke natuurgebieden behouden en redden. Sinds hun oprichting in 2008 hebben ze al meer dan 10 miljoen vierkante meter bedreigd regenwoud kunnen beschermen. Niet alleen beschermen ze bossen, maar ze doen ook onderzoek naar CO2 opslag en biodiversiteit in kunstregenwouden. Deze onderzoeken worden gesteund door tal van wetenschappelijke instellingen.Lees alles over Wilderness International via de knop hieronder of bekijk de video.

Bezoek de website

€1 redt al een stuk regenwoud

Alle kleine beetjes helpen. Met slechts €1 redden we 1m2 regenwoud, 50m3 leefgebied en slaan we 60kg CO2 op in het bos. Deze ene euro beschermt duizend jaar oude geschiedenis en draagt bij aan schone lucht voor iedereen. Samen met een groot aantal webshops op Kortingscode.nl dragen wij een steentje bij om de longen van onze aarde te beschermen.

Via Wilderness International kun je een wereldkaart bekijken waarop per gebied staat aangegeven hoeveel gebied al is beschermd.

Bekijk het project hier

De toekomst is groen

Een aantal feitjes over bomen en bossen

Wilderness International symbol

Wilderness International symbol

  • Het regenwoud kan door de vele bomen zelf klimaatverandering tegengaan. Dit komt omdat ze zoveel CO2 opnemen, wat gunstig is voor klimaatverandering. Wist je bijvoorbeeld dat het Amazone regenwoud ongeveer 100 keer zo groot is als Nederland? En dat Peru voor 60% uit regenwoud bestaat?
  • Meer dan de helft van alle diersoorten woont in het regenwoud. Denk aan verschillende dieren zoals gorilla's, jaguars, luiaards en orang-oetans. Deze diersoorten en natuurlijk nog veel meer leven in het regenwoud. Veel van deze soorten lopen gevaar door de ontbossing, die we nu met jouw hulp tegen kunnen gaan.
  • Geen enkele boom is hetzelfde. Wist je dat er in het Amazone regenwoud ongeveer 16.000 verschillende boomsoorten staan? Verder leven er ongeveer 2.5 miljoen insecten en staan er ook rond de 40.000 verschillende plantensoorten naast de 1.300 vogelsoorten, 3.000 verschillende vissoorten en 430 zoogdieren. Wow!
Wilderness International symbol

Wilderness International symbol

  • De longen van de aarde. Wist je dat het Amazonewoud ook wel 'de longen van de aarde' worden genoemd? De bomen hier zijn namelijk verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de zuurstof die voor de hele aarde gemaakt wordt.
  • Alle regenwouden bezetten ongeveer 10% van de gehele aarde, maar is de thuisplek voor minstens de helft van alle diersoorten op aarde. Het beschermen van bestaande bossen is de meest effectieve manier van klimaatbescherming. Bovendien zorgt het ook voor behoud van biodiversiteit, schone lucht en schoon water.
  • Het Amazonewoud is ongeveer zeven miljoen vierkante kilometer groot. Het woud ligt verspreid over negen landen: Brazilië, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador, Peru en Frans-Guyana. De totaaloppervlakte is bijna net zo groot als heel Australië.

Help je mee?


Zelfs ijsberen hebben baat bij het redden van het regenwoud. Wil je ons ook helpen de natuur te beschermen? Bijna 50% van alle oorspronkelijke bossen op aarde zijn al verdwenen. Om te zorgen dat er niet nog meer verdwijnt moeten we nu actie ondernemen. Alle hulp is welkom!


De onderstaande webshops en merken helpen ons mee met onze gezamenlijke missie om het regenwoud te beschermen.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·