Zo parkeer je het voordeligst in en rondom airports

Veel mensen denken dat het altijd duur is om je auto lang te parkeren in een parkeergarage op het airport. Nu willen we echt niet zeggen dat dit altijd de meest voordeligste optie is, maar het kan veel goedkoper dan dat er wordt gedacht. Daarnaast zijn er nog veel meer opties om je auto te parkeren wanneer je op vakantie gaat. Maar wat kost parkeren nou? Met een klein beetje research en wat tips van vrienden (lees; je favoriete bespaartips van de kortingscode.nl redactie) is het mogelijk om hierin binnen het budget te blijven. Laten we snel starten!

1. Reserveer je parkeertickets altijd online

Een makkelijke manier om geld en tijd te besparen op een parkeerticket, is door deze nooit in de parkeergarage zelf te kopen maar online. Thuis achter je laptop of op je smartphone heb je alle tijd om de juiste optie te kiezen. Bekijk waar je goedkoop kan parkeren bij een vliegveld in Amsterdam. Is er een promotie of deal op langparkeren? Dan zal deze online vast en zeker worden uitgelicht. Je kunt zelfs de hulp in schakelen van een vergelijkingssite en zo de beste deal pakken. Ook hebben veel parkeeraanbieders tegenwoordig hun eigen app. Bezoek de appstore van jouw telefoon voor nog meer gebruiksvriendelijkheid en manieren om te besparen op je parkeerticket.

P3 parkeren

2. Parkeer je auto niet te dicht bij de vertrekhallen en neem de shuttle bus

Wanneer je kiest voor lang parkeren in een garage van een vliegveld, parkeer dan nooit te dicht bij de vertrekhallen. Hier betaal je namelijk altijd de hoofdprijs. Door je voertuig verder van de vertrekhallen af te parkeren, bespaar je direct geld op je parkeerticket. De plekken zijn hier veel goedkoper en er is vaak ook meer ruimte om te parkeren. Je hoeft het stuk naar de vertrekhallen niet met je al koffers af te lopen. Op veel airports in Nederland is er een shuttle bus service aanwezig, deze service heeft meer dan genoeg ruimte voor je bagage en zet je pal voor de vertrekhallen weer af. Een andere optie is om voor valet parking te kiezen. Hier word je in je eigen auto door een professionele chauffeur naar het vliegveld gereden. Dezelfde chauffeur rijdt je auto vervolgens naar een parkeergarage. Wanneer je weer aankomt, word je weer naar je auto gereden en kan je zelf naar huis rijden.

Shuttle

3. Pakeer in Duitsland en bespaar op parkeerkosten

Vaak boeken mensen vliegtickets automatisch vanaf Nederlandse airports. Wat velen niet weten is dat het soms veel goedkoper is om vanuit België of Duitsland te vliegen. Het meeste geld bespaar je naast op de vliegtickets, zeker weten op het parkeren. In Duitsland betaal je in Weeze bijvoorbeeld al vanaf €15 per dag! Met zo een deal ben je automatisch spekkoper. Check zoals bovenin vermeld online wat de goedkoopste opties zijn om op een Duitse parkeergarage te parkeren. De parkeergarages zijn net zoals in Nederland bewaakt en omheind. Ook wanneer je je auto in Duitsland parkeert kun je dus met een gerust hart vertrekken naar je vakantiebestemming.

4. Boek je parkeertickets ruim op tijd om het meeste voordeel te pakken

Nog een handige tip om goedkoop te parkeren is door je tickets, net zoals de vliegtickets, ruim van tevoren te kopen. Op de dag van je vertrek alles rondom het parkeren nog te moeten regelen is niet altijd even relaxt. Wanneer je weet dat alles betreft je vakantie is geregeld ga je het meest ontspannen op reis. Maar naast je mentale gezondheid kan het ook voor je bankrekening de juiste keuze zijn. Parkeertickets die je van tevoren koopt zijn vaak veel voordeliger. Doordat je de parkeeraanbieders tijdig op de hoogte houdt van je parkeer bezoek, geniet jij als eerste van het voordeel. Ook raden we je aan om de websites en apps qua airport parking in de gaten te houden zodat je tickets kan boeken tijdens lopende promoties.

5. Boek vanaf €60 bij Park Sleep en Fly en ontvang gratis ontbijt

Met Park, Sleep en Fly maak je er helemaal een feestje van. Dit is namelijk een optie waarin je je auto parkeert in het hotel, (waar je ook slaapt) en de volgende dag naar het airport wordt gebracht door een shuttle service van het hotel. Je auto blijft vervolgens in het hotel staan totdat je terugkomt. Uiteraard word je na je vakantie bij aankomst door dezelfde service weer terug naar het hotel gebracht. Wanneer je bijvoorbeeld op huwelijksreis gaat of iets anders te vieren hebt, kan dit een zeer leuke optie zijn. De arrangementen voor Park, Sleep, Fly boek je al vanaf €60. Hier is het ontbijt of diner automatisch bij ingegrepen. En laten we wel eerlijk zijn, voor dat geld heb je bij sommige parkeergarages niet eens je parkeerkosten gedekt.

Niet doen

6. Budget parkeren op een P+R in de buurt

De meest voordelige manier om je auto te parkeren is door het op een P+R te parkeren in een nabijgelegen buurt. We willen bij deze optie wel gelijk even aangeven dat dit onbewaakte parkeerterreinen zijn. Dit verschil kun je in de parkeerprijzen dan ook duidelijk terug zien. Je betaalt voor het parkeren bij een P+R locatie slechts €1 per dag! Deze tarieven gelden natuurlijk niet altijd. Je mag bij een P+R locatie maximaal 96 uur voordelig parkeren, hierna betaal je het normale tarief. Er is op deze plekken zelfs de mogelijkheid om helemaal gratis te parkeren. Mocht je maar een paar dagen weg zijn geweest, dan kan je door een OV ticket te scannen geheel gratis parkeren. Dat is pas echt budgetteren op een parkeerplek.

Parkeren in een nabijgelegen dorp of buurt, wel of niet doen?

Wij weten natuurlijk ook wel dat je geheel kosteloos kan parkeren in buurten of dorpen rondom airports. De reden waarom we deze optie niet in onze lijst hebben gezet is vanwege de ongemakken die omwonenden ervaren. Je auto gratis parkeren en met het ov naar het vliegveld reizen is natuurlijk een ideale manier om geld te besparen op parkeerkosten. Hou echter wel respect voor de locals. Mocht je een plek vinden waar je niemand tot last bent en lang kan parkeren zonder problemen? Laten we dan zeggen dat het vakantiegeluk begonnen is. Wij wensen je ongeacht waar je de auto gaat parkeren, een fijne reis en vakantie!