Goedkoop barbecuen kan met deze tips

Gezellig in de achtertuin, op je balkon of op de camping. Wanneer de zon schijnt, komen de eerste barbecue geuren als snel op je af. Tijd voor wat barbecue bespaartips. Naast de aanschaf van een barbecue, wil je ook niet te veel geld kwijt zijn aan alle etenswaren. Onze redactie is op zoek gegaan naar de volgende antwoorden op onderstaande vragen:

  • Kies ik voor een elektrische bbq of gas bbq?
  • Hoe bestel ik voordelig een barbecue?
  • Hoe bestel ik dit bbq vlees lekker goedkoop?
  • Hoeveel vlees per persoon kan ik het beste gebruiken?

Onze barbecue experts hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Elektrische barbecue goedkoper dan gas

Gas is ontzettend duur geworden afgelopen tijd. Dit geldt ook voor de gasflessen voor een gas barbecue. Wil je graag het verschil merken in je portemonnee en ook nog eens je steentje bijdragen aan het milieu? Schaf dan een elektrische barbecue aan. De bbq is snel op temperatuur, eenvoudig schoon te maken en stoot geen schadelijke stoffen uit. Er is ook zeker veel minder rookontwikkeling bij een elektrische bbq. Het is super simpel aan te sluiten en zeer geschikt voor gebruik op een balkon. In eerste instantie lijkt de elektrische barbecue duur in de aanschaf, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Hieronder worden handige tips gegeven over het shoppen naar een goedkope elektrische bbq.

2. Zo bestel je een goedkope elektrische barbecue

Je hoeft niet ver te zoeken voor leuke barbecue aanbiedingen. Er zijn genoeg online shops waar je tegenwoordig een bbq kunt kopen. Bij AllesvoorBBQ, zoals de winkelnaam al verklapt, verkoopt de winkel alles voor je bbq. Er is volop keuze tussen houtskool-, gas- en elektrische barbecues. In de opruiming staan leuke koopjes en er zijn veel acties die je veel voordeel opleveren. Je hebt zo 45% of tot €150 korting op je nieuwe barbecue te pakken. Nog een goede tip is om even op marktplaats te kijken. Daar bieden mensen tweedehands barbecues aan en zijn op die manier vaak veel goedkoper.

Elektrische barbecue

3. Scoor barbecue vlees met extra korting

Er zijn heel veel manieren om goedkoop je bbq vlees te bestellen. Je doet dit online en vanuit je luie stoel. Bij Jumbo verzamel je heel eenvoudig al het lekkers voor je bbq. De actie 3 + 1 gratis waarbij je alle producten kan mixen en kiezen wat je wilt. Bij de Lidl bespaar je ook al snel tot 30% op vlees, vis en salades voor bij de bbq. Het is dus een kwestie van goed alle aanbiedingen van de supermarkten in de gaten houden. Als je slim bent dan koop je het barbecue vlees met extra korting zodra deze in de aanbieding is. Je kunt het vlees dan invriezen en eruit halen op het moment dat je bbq-feest begint.

4. Maak je eigen spiezen en pak je voordeel

Je kunt natuurlijk je bbq vlees online bestellen of kant-en-klaar kopen. Dit is een goede oplossing als er weinig tijd is voor de voorbereiding. Heb je genoeg tijd en sta je graag in de keuken? Mooi, want dan kun je besparen! Maak je eigen spiezen. Het is leuk en eenvoudig om te doen. Het begint bij het doen van je boodschappen of bestel lekker online. Er is altijd wel kip, kalkoen, rundvlees of vis bij een supermarkt in de aanbieding. Koop een voordeelpak. Dit is altijd goedkoper dan 1 stukje vlees/vis en het resterende deel vries je in voor de volgende keer. Maak je eigen marinade met kruiden die je al in huis hebt en rijgen maar. Ten opzichte van kant-en-klare spiezen kun je zo tot wel €8 per kilo besparen.

BBQ vlees

5. Doe je barbecue inkopen slim

Er zijn al verschillende manier hierboven benoemd hoe je slim je barbecue inkopen kunt doen.

  • Bestel bbq vlees als het in de aanbieding is en vries het in
  • Bezoek de supermarkt met de beste aanbiedingen
  • Kant-en-klaar gemarineerd vlees is niet altijd voordelig, maak het dus zelf!

Heb je nu geen vriezer? Dan is deze laatste tip heel erg handig: koop niet te veel vlees in. Reken voor een barbecue op 3 stukken vlees of vis per persoon. Dit is voldoende samen met een lekkere salade en stokbrood voor een heerlijk bbq feestmaal.