Onze originele en leuke ideeën voor een goedkope date

Met Valentijnsdag voor de deur is inspiratie voor een originele date natuurlijk meer dan welkom. Dus, kan je nog wel wat budget-vriendelijke date ideeën gebruiken? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Origineel, makkelijk te organiseren en geen aanval op je portemonnee. Zo kom je er wel uit. Deze ideeën zijn ook voor een eerste date een succes. Lees snel verder.

1. Een cocktail cursus met korting

Voor een goede date hoef je niet altijd naar buiten. Er zijn namelijk genoeg date night ideeën voor thuis, waarbij je lekker binnen kunt blijven. Bijvoorbeeld: een cocktail cursus. En nee, daar hoef je dus niet de deur voor uit. Oké dan, misschien om de ingrediënten in te slaan. Dat kan goed bij de Albert Heijn. Hier vind je alle benodigdheden voor in je cocktail, of natuurlijk je mocktail. Helemaal geen zin om naar buiten te gaan? Je kan de Albert Heijn boodschappen dankzij een kortingscode zelfs gratis laten bezorgen. Op YouTube zijn genoeg cocktail cursussen te vinden waar je van alles kunt leren. Van een Espresso Martini tot een Moscow Mule. Tijdens het creëren zijn jullie actief bezig, en vervolgens kunnen jullie elkaar onder het genot van de drankjes goed leren kennen. En dat zorgt voor een originele date avond in huis.

2. Naar het museum met 20% korting

Met een culturele date kun je eigenlijk nooit de mist in gaan. Het is een goede manier om elkaar beter te leren kennen, en met al die kunst voor je neus heb je in ieder geval goede gespreksstof. Een bezoek aan het museum gaan kan een goedkope date zijn, als je de tickets vooraf boekt via een website als Social Deal. Ontdek bijvoorbeeld het Museum of Illusions in Maastricht, het Moco Museum in Amsterdam en het Spoorwegmuseum in Utrecht met wel 20% korting. Deze musea boek je allemaal met korting via Social Deal. Het is dus slim om de website in de gaten te houden voor je volgende dagje uit.

3. Een dagje wellness

Nog een leuk idee voor een actieve date, en daarnaast een hele ontspannende date, is een dagje wellness. Zeg nou zelf, tijdens een relaxte dag ben je op je best. En zo kan je elkaar ook in alle rust leren kennen. Een dagje wellness hoeft ook niet duur te zijn, via Groupon boek je namelijk verschillende sauna’s en spa’s door heel Nederland met veel voordeel. Mocht je elkaar nou pas net kennen, bieden de meeste sauna’s in Nederland ook badkledingdagen aan. Wil je dus ontspannen gaan daten? Dan is met korting naar de sauna een goede optie.

4. Een escape room oplossen met 20% korting

Wil je testen hoe het zit met de puzzel kwaliteiten van je date? Dan is er natuurlijk maar één optie voor een actieve date: ga samen naar een escape room. Altijd handig om te weten of je date een beetje snugger is, of dat het toch echt op jou aankomt. Als jullie elkaar nog niet zo goed kennen is een escape room een handige date: je bent namelijk lekker bezig in het moment, en achteraf geeft het je genoeg gespreksstof. Een date als deze hoeft helemaal niet duur te zijn, als je de deals goed in de gaten houdt. Via Groupon kun je naar verschillende sauna’s en spa’s door heel Nederland met veel voordeel. Zo kunnen jullie voordelig op actieve date. De escape rooms kun je boeken door het hele land. Je kunt er dus een city trip van maken, of lekker in de buurt van huis blijven.

5. Een wijnproeverij

Het is bijna februari, en dat betekent dat Valentijnsdag voor de deur staat, maar natuurlijk ook dat Dry January ten einde komt. Het is altijd leuk om in een café een wijntje te doen, maar als je een goedkope date idee zoekt, kun je natuurlijk ook thuis wat drinken. Nog beter: organiseer een wijnproeverij. Gewoon lekker thuis. Dankzij Flink hoef je voor deze date helemaal niet meer naar buiten. Is dat even goed geregeld. Bestel alle twee een fles wijn via de app, en geef vervolgens je beste speech als je hem presenteert. Een avondje op de bank is altijd gezellig, en op deze manier wordt je date het net iets origineler. De Flink app heeft vaak deals en kortingscodes. Houd deze dus in de gaten om je avond te plannen met korting.

6. Een tripje door Nederland

Ben je meer in de stemming voor een actieve date? Dan is het een leuk en betaalbaar idee om Nederland te gaan verkennen. Het voordeel van zo’n klein land is dat je in één dag bijna een complete rondreis kunt doen. Samen nieuwe steden ontdekken, wandelen over het strand én picknicken in het bos kan je allemaal proppen in één dag. En dat hoeft niet duur te zijn: met een NS dagkaart reis je een hele dag onbeperkt met de trein. Onderweg naar de tussenstops is er genoeg ruimte voor geklets, dus dat is een goede combinatie van activiteiten. Hou ook de aanbiedingen in de gaten, NS heeft namelijk regelmatig voordeelweken en goedkope dagretours, waardoor jullie goedkoop op date gaan.

7. Een arcadehall

Voor een actieve, fanatieke date neem je het tegen elkaar op in een arcadehal. Tijdens deze date wordt er niet zoveel gepraat, maar leer je elkaar wel goed kennen. Misschien kan je date wel absoluut niet tegen verliezen, of kom je erachter dat je zelf bloed fanatiek bent als het gaat om Pinball. Hoe dan ook, lachen kunnen jullie zeker. Een arcadehal is een goedkope date idee voor een leuke avond uit. Als je tickets boekt via een website als Groupon of Social Deal kunnen jullie het ook nog eens met voordeel tegen elkaar opnemen. Win-win.