Kortingscode.nl ontvangt mogelijk een commissie wanneer je via een van onze links een aankoop doet.

Goedkope kerstkaarten versturen doe je met deze 5 tips

Geschreven door:Raoul Alspeer
Publicatiedatum:9 dec 2023
4 minuten leestijd
Meisje maakt kerstkaart

Kerstkaarten zijn de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Waar vroeger kaarten steevast met de hand werden geschreven, worden ze nu machinaal geprint. Ook is de manier waarop wij kaarten versturen nu heel wat anders dan laten we zeggen 5 of 10 jaar geleden. Toch heeft een handgeschreven kaartje met postzegel nog altijd een aparte charme. Hoe je er ook voor kiest om jouw kaarten aan het einde van het jaar te creëren of te versturen. Uiteindelijk blijft het, een mooi gebaar om te laten zien dat je aan iemand denkt gedurende de feestdagen.

5 tips voor het versturen van goedkope kerstkaarten

Waar je vroeger alleen de mogelijkheid had om in je favoriete kerstkaarten winkel een motief of print uit te zoeken die jij vond passen bij de ontvanger. Heb je nu de mogelijkheid om complete kaarten vanuit blanco te personaliseren. Kleine en grote producenten van kerstkaarten bieden op hun website complete tools aan om je kaart zo uniek te maken als je zelf wilt. Vaak heb je dan ook nog de keuze om deze kaarten fysiek of alleen digitaal naar de ontvangers op te sturen. Hoewel dit misschien prijzig kan klinken hoeven digitale kerstkaarten totaal niet duur te zijn.  Waar kan ik goedkope kerstkaarten kopen? Hoor ik je vragen en Hoe maak ik een digitale kerstkaart? Is een vraag die wellicht ook wel bij je opspeelt. In dit artikel krijg je hiervoor 5 tips en geef ik je enkele zeer voordelige opties voor het versturen van unieke kerstkaarten.

Vrouw schrijft een persoonlijke kerstkaart

Maak gebruik van de unieke voordelen die je krijgt met een account

Vaak hebben webshops een spaarprogramma of welkomstdeals voor nieuwe klanten of accounts. Wanneer je een manier zoekt om goedkope kerstkaarten te versturen en binnen je budget te blijven zijn dit enorm handige voordelen om korting te scoren. 

Bij Kaartje2go krijgen nieuwe klanten bijvoorbeeld de eerste kaart cadeau en ontvang je een gratis proefdruk om te zien hoe je kaartje er fysiek uit gaat zien. Klanten die hun kaartje willen versturen in een envelop die de sfeer van de feestdagen weerspiegeld opgelet! De Rode enveloppen zijn bij deze webshop tijdelijk geheel gratis te bestellen met je kaartjes. Waar deze enveloppen normaliter €0,29 per stuk kosten krijg je deze nu cadeau van Kaartje2go. De aanbiedingen voor nieuwe klanten worden vaak al op de homepages van webshops getoond. Heb je de welkomstkorting al een keer eerder gebruikt? Kijk dan of je jezelf opnieuw kunt aanmelden met een ander (nieuw) e-mailadres. 

Kies voor een kleiner formaat en goedkoper materiaal voor de kaart

Je kan ook op je uitgaven besparen door een kerstkaarten te bestellen van een wat kleiner formaat. Bij albelli bijvoorbeeld is het verschil tussen een kerstkaart van wat kleiner formaat en grotere formaten €2 (!) per kaart. Wanneer je van plan bent om meerdere kaarten te bestellen kan het formaat voor het totaalbedrag dus enorm verschillen. Bij smartphoto bestel je de kleinste kaartjes exclusief verzendkosten al voor maar €0,99 cent per stuk. Als je je af vraagt wat het kleinste formaat is wat je kan vinden, dan zijn dit vaak de liggende varianten. Het materiaal wat je kiest voor je kerstkaart kan ook bepalend zijn voor de prijs die je ervoor betaald. De kaarten met een glanzende oppervlakte en aparte papierafwerking zijn altijd duurder dan de standaard kaarten zonder deze extra’s. Door hier rekening mee te houden weet je zeker dat je voordeligste variant kiest voor jouw bestelling.

Bezorg zelf de kerstkaarten

In veel gevallen is het goedkoper om je kaarten zelf te bezorgen dan dit te laten doen door een bezorgingsservice van de webshop zelf. Als de adressen waar je de kerstkaarten naartoe wilt sturen in je eigen stad of zelfs wijk liggen, dan is het voordeliger om deze zelf rond te brengen. Door dit te doen bespaar je ook automatisch op de bijkomende verzendkosten. Kosten voor postzegels worden hierdoor ook overbodig, dus dat scheelt je op dat vlak ook weer €1 per kaart. Bovendien weet je zeker dat je kaarten op de juiste datum bij de ontvangers in de brievenbus liggen. 

Man doet kerstkaart in brievenbus

Maak gebruik van bundelvoordeel

Voordat je kiest waar je gratis digitale kerstkaarten kan creëren of duurzame kerstkaarten kunt bestellen is het handig om te weten of de webshop aan bundelvoordeel doet. Na verschillende concurrenten te hebben onderzocht, kwamen wij erachter dat Greetz toch wel erg hoog scoort met haar bundelvoordeel. De maximale korting die je hier kan scoren door meerdere kaarten te bestellen is maar liefst 65% op de totaalprijs. Voor megagrote bestellingen raden wij je altijd aan om contact op te nemen met de service desk van de webshop. Wanneer je jouw situatie en wensen aan ze uitlegt, is de kans groot dat ze met een uniek voorstel komen waarmee je weer geld op de bestelling bespaart. Het bundelvoordeel wat je bij webshops kan krijgen verschilt altijd in de voorwaarden, hierdoor is het erg belangrijk dat je deze checkt voor het bestellen zodat je zeker weet je kan verwachten.

Maak onderscheid in wie een fysieke of digitale kerstgroet krijgt

Een kerstwens of kerstkaarten sturen naar je familie of vrienden is altijd een leuk idee en mooi gebaar. Wanneer we in de kerstsferen komen raken we onszelf hier soms in kwijt en willen we ineens iedereen een kaartje sturen. Wanneer je te maken hebt met een kleiner budget is het verstandig om een lijst te maken van mensen die je echt een kaartje wilt sturen. Anderen die je ook een kerstwens wilt sturen of fijne feestdagen wilt wensen kan je ook een gratis kerstkaart of kerstwens per e-mail of WhatsApp versturen.

Tip van de redactie:

De decembermaand kan al een zeer prijzige maand zijn. Het kan dus ook voorkomen dat je na het kopen van kerstcadeaus al snel door je budget heen bent. Maak in dit geval gratis je eigen kerstgroet op je telefoon. Gebruik de camera en neem voor de kerstboom of je favoriete kerstornament een video op met kerstgroeten en stuur deze vervolgens simpel door naar je dierbaren. Zo hoort iedereen de kerstgroeten in jouw eigen stem, ziet iedereen je mooie kerstversieringen en kun je zonder kosten toch jouw persoonlijke kerstwens delen. Voor de mensen die mijn nummer niet hebben, even op deze manier: 

Deze Redacteur wenst jullie allen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Raoul Alspeer

Geschreven door

Raoul Alspeer

Nu in mijn tweede jaar als redacteur bij Kortingscode.nl, geniet ik van het schrijven van bespaarartikelen en het vooronderzoek ervan. Buiten het schrijven om ben ik vaak in de sportschool of bezoek ik musea voor de nieuwste exposities.

Gespecialiseerde onderwerpen

Aangezien ik tot nu toe de enige mannelijke redacteur ben in het team, probeer ik wat meer bespaartips te geven voor alle mannelijke lezers. Daarom schrijf ik voornamelijk over technologie, reizen en sport. Wil je meer weten over goedkope vakanties of goede laptop deals? Lees dan een van mijn artikelen.

Aanbevolen artikelen

6x de beste bespaartips voor een goedkoop dagje weg tijdens de kerstvakantie

6x de beste bespaartips voor een goedkoop dagje weg tijdens de kerstvakantie

Door Aartie Narain9 dec 2022

De straatlichtjes worden opgehangen, je favoriete kerstliedjes luiden op de radio en de sfeervolle kerstversieringen spot je al in de winkels. Kerst staat voor de deur en dat betekent dat we binnenkort kunnen genieten van een heerlijke vakantie vol met cadeautjes en winterse activiteiten. Benieuwd wat je allemaal kan doen tijdens de feestdagen? Lees dan onze tips en ontdek hoe je kan besparen op de leukste uitjes.

Tel af tot kerst: koop een adventskalender met korting

Tel af tot kerst: koop een adventskalender met korting

Door Elize Zonnenberg17 nov 2023

Kijk jij al maanden uit naar de kerstdagen? Maak het aftellen dan nog leuker met een adventskalender. Je opent iedere dag een deurtje of een doosje en vindt daarachter een leuke of lekkere verrassing. Voor je het weet maak jij het laatste deurtje open en is de grote dag aangebroken. In dit artikel lees je hoe je zo’n adventskalender zo voordelig mogelijk koopt.

Goedkoop naar een kerstmarkt in Duitsland doe je met deze tips

Goedkoop naar een kerstmarkt in Duitsland doe je met deze tips

Door Elize Zonnenberg25 nov 2022

Shop de leukste kerstversiering voor in je kerstboom, warm je aan een heerlijk glaasje glühwein of chocolademelk, test je schaatskunsten op een schaatsbaan of geniet van de vele lokale lekkernijen. Op de kerstmarkt in Duitsland kom je helemaal in de kerstsfeer. Wil jij dit jaar goedkoop naar een kerstmarkt in Duitsland? Wij hebben handige tips voor je verzameld waarmee jij er voordelig een bezoekt.

© 2024 - Kortingscode.nlOver ons · Colofon · Privacybeleid · Cookiebeleid · Veelgestelde vragen · Contact · Duurzaamheid ·