Vier Dierendag op een voordelige manier

Ook zonder veel geld uit te geven kun je jouw huisdier op deze dag verwennen. Waar vele winkels je door reclames wijs willen maken dat je dierendag alleen kan vieren door veel geld te spenderen, laten wij je met 7 tips zien dat dit onnodig is. Lees dus vooral verder voor opties om dierendag op verschillende manieren te vieren, zonder buiten je budget te gaan.

1. Koop hapjes met voordeel

twopetseating

Verwen je huisdier met wat extra snacks of een luxe diner. Voedsel is verreweg de makkelijkste manier om elk huisdier blij te maken. Als baasje weet jij precies wat voor snacks je dier vrolijk maken en dus mee kan verrassen. Dus op 4 oktober verwen je jouw huisdier met een extra portie. Of je nu op zoek bent naar natvoer, brokjes, treats of crackers. In de dagen voor en tijdens dierendag zelf zullen winkels zoals Zooplus en Petsonline volstaan met goede promoties en deals. Op deze manier kun je de snacks voordelig kopen en doe je zowel jezelf als je huisdier een enorm groot plezier.

2. Geef je huisdier een Pethouse make-over

doginbench

Wellicht kan de bench van je favoriete viervoeten wel opgeknapt worden of is de kattenbak aan vernieuwing toe? Op verschillende manieren kun je de plek van je huisdier een ware make-over geven. Hoe een dier zich bij jou thuis voelt is vaak beïnvloedbaar door zijn of haar plekje schoon en gezellig te houden. Als de kattenbak bijvoorbeeld lang niet is schoongemaakt en naar ruikt, dan zal je kat zich er niet fijn voelen. Of als je vogel al een tijdje alleen in de kooi leeft, wordt de kans op eenzaamheid bij het diertje groter. Dus hang slingers op in de vogelkooi of leg de rode loper uit voor de kattenbak! Laat op je eigen unieke manier zien dat je de aanwezigheid van je huisdier waardeert en dat ook graag toont.

3. Neem de tijd om te knuffelen of spelen

Als je sowieso al elke dag met je huisdier ligt te knuffelen, maak er dan tijdens dierendag gelijk een complete knuffeldag van. Maak wat extra tijd in je agenda vrij en ga er even helemaal in op. Mocht je huisdier meer van spelen houden, grijp dan de favoriete speeltjes bij elkaar en laat het plezier beginnen. Bezoek een keer een nieuw uitlaatpark met je hond of organiseer een gezellige playdate voor je kat. Hoe je de tijd met je huisdier doorbrengt maakt niet zo veel uit. Het gaat er uiteindelijk om dat zowel jij als je huisdier samen een topdag hebben.

4. Sla cadeautjes in met een kortingscode van Petsplace

Een nieuw speeltje kopen is ook altijd een goed idee. Koop een nieuwe speelbal of planten voor in het aquarium. Tijd voor een nieuw tuigje voor het uitlaten? Of wellicht nestelt jouw huisdier zich graag in een dekentje, met deze deals scoor je hier korting op of vermijd je de verzendkosten. Winkels zoals Petsplace of Huisdierplein hebben in het verleden op 4 oktober zelfs hele pakketten in de aanbieding gehad met snacks, speeltjes en veel meer leuke extra’s. Rondom dierendag zullen er voldoende scherpe deals online komen te staan. Natuurlijk kun je voor de beste deals terecht op onze site. Wees hier zo snel mogelijk bij en scoor zo op een voordelige manier een leuk nieuw speeltje voor je huisdier.

5. Deel je vriendschap op social media

dogselfie

Als de hele wereld mag weten dat jij en jouw huisdier de beste band hebben, deel het dan op social media! Haal de influencer in je naar boven en ga los met filters. Bedenk een thema en doe bijvoorbeeld matchende outfits aan. Of schiet een filmpje waarin je jouw waardering op originele wijze laat zien. Upload een grappig filmpje op TikTok en post schattige foto’s op je Instagram. Laat op je eigen manier zien hoe speciaal jullie band is en deel het online. Sluit je aan bij de hashtag die op dierendag viral gaat en geniet met bekende en onbekende users van de dierenliefde op deze speciale dag.

6. Boek een schoonheidsbehandeling met korting

Zie je jouw viervoeter extra shinen na een bezoekje aan de katsalon? Kan de vacht van je huisdier wel een trimbeurt gebruiken? Leg ze dan in de watten met een schoonheidsbehandeling. Ook dieren voelen zich beter wanneer ze goed gevoed en verzorgd zijn. Als huisdier eigenaar doe je dit natuurlijk op een dagelijkse basis, maar op dierendag mag je net dat stapje extra zetten. Het is tenslotte de dag waarop dieren in de spotlights mogen staan, dus waarom niet letterlijk? Zoek een locatie op bij jou in de buurt en neem direct contact op. Let op, boek de behandeling van tevoren. Op dierendag zelf zullen veel salons mogelijk al volgeboekt zijn.

7. Haal samen mooie herinneringen op

Ben jij jouw eerste dag als huisdiereigenaar nooit meer vergeten en heb je sindsdien prachtige herinneringen gemaakt met jouw maatje? Neem dan even de tijd en ga terug naar het begin, bedenk hoeveel plezier de keuze om jouw dier in huis te nemen je heeft gebracht. Kijk foto’s terug en haal herinneringen op van de tijd waarin je huisdier nog een puppy of kitten was. Deze herinneringen kun je bijvoorbeeld ook als foto laten afdrukken bij HEMA of Kruidvat. Mocht je huisdier helaas al heen zijn gegaan kun je alsnog herinneringen ophalen en dankbaar zijn voor de leuke tijd die je samen hebt gehad.