Zo bespaar je op de inrichting van je studentenkamer

Je hebt de voor- en nadelen van een studentenhuis afgewogen en het besluit genomen om op kamers te gaan. Een spannende, maar leuke tijd. Als je een kamer hebt gevonden in de juiste stad, is het tijd om deze te gaan inrichten. Je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven aan al je meubels, verf en accessoires. Onze redactie heeft speciaal voor alle studenten de beste (bespaar)tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Koop muurverf in de aanbieding

Meestal begin je met het verven van de muren. Een kleurtje of juist een rustig teint. Het is altijd verfrissend om een kamer even een verfbeurt te geven. Verf kan vaak heel duur zijn. Het is daarom verstandig om even op koopjesjacht te gaan. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen, want onze redactie heeft altijd de beste kortingen en kortingscodes voor je op een rijtje staan. Verf is namelijk altijd wel ergens in de aanbieding. Bij de Gamma krijg je tot wel 40% korting op muurverf. Als student hoef je op deze manier dus nooit te veel geld uit te geven aan muurverf.

Tip 2: Profiteer van mooie kortingen op gordijnen

Een goede nachtrust is belangrijk als student. Nu komt het regelmatig voor dat studenten pas in de ochtend thuis komen van een leuk feestje. Gordijnen zijn daarom erg belangrijk, zodat je ook overdag lekker kunt slapen. Wie weet heeft de student waarvan je de kamer overneemt precies de juiste gordijnen. Vraag altijd of je spullen kunt overnemen, gratis of tegen een klein prijsje. Moet je toch nog gordijnen kopen? Geen probleem! Maak in eerste instantie de keuze of je gordijnen of rolgordijnen wilt. Bij Leen Bakker en Kwantum bespaar je al snel 10% op (rol)gordijnen. Meestal worden de gordijnen zelfs gratis op maat gemaakt.

Tip 3: Pak je voordeel en kies het juiste bed

Een goede tip voor het inrichten van je studentenkamer is om goed gebruik te maken van de ruimte. Vaak is de kamer niet zo groot, maar wil je wel graag al je kleding, schoenen, boeken en andere items kunnen opbergen. Maak een plattegrond van je kamer en teken daar je meubels in. Met de keuze voor een bed voor een studentenkamer kun je direct al veel geld en ruimte besparen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper met daaronder een bureau. Je bespaart hiermee ruimte omdat je in de hoogte gaat werken. Bij de Ikea koop je deze meubels kant-en-klaar. Dit is vaak veel goedkoper dan een los bed en een los bureau kopen. Misschien heb je liever geen hoogslaper. Tegenwoordig zijn er veel bedden die je omhoog kunt klappen en daaronder veel opbergruimte is. Praktische opbergruimte op een studentenkamer is erg handig. Vind je het niet erg om ‘s avonds wat meer moeite te moeten doen voor je bed. Koop dan een slaapbank. Je hebt dan een bed en bank ineen!

Indeling studentenkamer

Tip 4: Geniet van kortingen op hoge kasten

Net zoals bij de hoogslaper, kun je natuurlijk op vele manier gebruik maken van de hoogte van je studentenkamer. Bestel kasten met dezelfde hoogte als je plafond. Het oogt ruimtelijker en je hebt extra veel opbergruimte. Bij Ikea kun je kasten helemaal samenstellen zoals je zelf wilt. De hoogte van de kast, aantal planken, kleur en handgrepen. Het voordeel van dit samenstellen is dat je het zelf zo duur kunt maken als je budget reikt. Voor mooie design kasten kun je ook bij andere winkels kijken. Bij de Kwantum pak je bijvoorbeeld tot 60% korting op prachtige kasten.

Tip 5: Direct €10 korting op meubels voor studenten

Speciaal voor jou is onze redactie op zoek gegaan naar de meest eenvoudige manier om direct korting te krijgen op meubels voor studenten. Bovenop alle sale-items, kun je bij heel veel shops direct €5 tot €10 ontvangen als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Dit is altijd gratis en je ontvangt meteen een kortingscode in je mail. Het mooi is dat je daarna ook nog eens van alle kortingen op de hoogte gehouden wordt. Als student toch een perfecte meevaller. Bij winkels FonQ en Made krijg je €10 korting op bijvoorbeeld een nieuw bed. En bij de Kwantum kun je vliegensvlug van €5 korting op bijvoorbeeld een eettafel profiteren.

Meubel studentenkamer

Tip 6: Servies tegen een spotprijs

Je hoeft niet te denken dat je als student van een plastic bord moet eten. Heel veel mensen die hun oude servies niet meer gebruiken bieden dit vaak gratis en tegen een spotprijsje tweedehands aan. Even afwassen of in de vaatwasser en koken maar. Bij Bol.com krijg je al snel 20% korting op servies in de outlet. Heb je nu nog een oud servies in de kast van je moeder staan. Met de stipstijl kun je deze snel een metamorfose geven.

Tip 7: Accessoires voor een klein prijsje

Omdat je al zoveel voordeel hebt kunnen pakken met de voorgaande tips, heb je nog geld over om leuke accessoires te kopen. Accessoires maken je kamer nog gezelliger. Denk aan kleurrijke kussens, een leuk vaasje, een mooie spiegel of een wasmand. Heel veel items kun je kopen bij de Ikea tegen een aantrekkelijk prijsje. Hou je meer van design dan krijg je tot wel €50 korting op vette woonitems bij Made.

Tip 8: Inspiratie voor het inrichten van je studentenkamer

Op internet zijn er talloze voorbeelden te vinden voor het inrichten van je studentenkamer. Heb je dus wat inspiratie nodig, voer dan op google in: “inrichting studentenkamer voorbeelden”. Van hele simpele designs tot een een moderne studentenkamer. Onder andere Ikea heeft leuke ideeën en je kunt direct je items in je winkelmandje toevoegen. Met deze voorbeelden is het eenvoudiger shoppen en kun je gericht aan de slag.